Modern Japon Mutfağı

Malzemeler: Morina balığı, hoba yaprağı, miso

Hazırlanışı: Miso ile marine edilmiş morino balığı, fırına koyulmadan önce hoba yaprağına sarılır. Narenciye wasabi, miso sos ile servis edilir.

Rainer Becker, 2002 yılından itibaren Tokyo asıllı tasarımcı, Studio Glitt’in kurucusu Noriyoshi Muramatsu ile iş birliği içinde dokuz uluslararası lokasyonun tümünü birlikte tasarlıyor. Zumanın yansıttığı global estetik anlayışı doğanın dört elementinden ilhamla doğuyor; toprak, ateş, su ve hava. Doğal materyaller ile dokulara, İstanbul’un canlı, metropolitan enerjisi ve kültürlerin eridiği pota misyonu eklenince ortaya mükemmel bir birleşim çıkıyor. Ham dopal materyaller ile ahşap kütükler, elle şekillenen granit ve kaba yontulmuş taş kayalardan oluşan tasarımlar, Muramatsu’nun hem görsel hem de dokunsal bir deneyim sunan zengin detaylı tasarımına ruh katıyor.

Noriyoshi Muramatsu

Zuma’nın odak noktasında yer alan, asma sake sunumu ve Tayland’dan özel olarak getirilmiş ahşap ile tasarlanmış bar tezgahı dikkat çekiyor.

Zuma İstinyePark, öğle saatinde iş yemeklerine ve alışveriş molası vermek isteyenlere zengin bir öğle yemeği set menüsü sunuyor.

Restoran alanında cam bir duvarla ayrılan şık teras, kışın ısıtma sistemi sayesinde hizmet verecek, İlkbahar ve yaz aylarında ise, cam duvar kaldırılarak yeme ve bar alanlarının genişlemesi sağlanacak.

Londra merkezli ödüllü restoran Zuma’yı İstanbul’daki  lokasyonunda ziyaret eddik, modern Japon mutfağı lezzetlerine göz attık. İstinye Park’ın markalar sokağında konumlanan lokasyon, Zuma’nın uluslararası zincirine eklenen son halka oldu. Başarılı şef Rainer Becker tarafından yaratılan Zuma, otantikliğiyle tanınan ama geleneksel olmayan modern Japon mutfağını, cesur tatlar eşliğinde en yüksek kalitede içeriklerle hazırlayıp sade ancak enfes bir sunumla takdim ediyor. Zuma, Becker’in Tokya’da yaşadığı yılların ilhamıyla hayata geçirdiği ve rahat bir yemek ortamına sahip Izayaka tarzının şık mekanlarda zarif servisler ile sunulduğu bir dünyanın kapılarını açıyor.

Zuma’nın ana yemek salonu, Robata grill ve sushi barın önünde, açık mutfağın tam karşısında yer alıyor.

Malzemeler: mercan, avokado, cherry domates, lime, kırmızı soğan, yeşil biber, mizuna, nori, beyaz susam

Hazırlanışı: Tüm malzemeler bir kasede karıştırılır, lime suyu, tuz, biber eklenir, üzerine nori karışımı sos ve mizuna yeşilliği konulur.

Malzemeler: Çikolatalı kek, çikolata parçaları, vanilyalı dondurma

Hazırlanışı: Sekiz dakika pişirilen çikolatalı kek fırından çıkarılıp dinlendirilir. Bir top vanilyalı dondurma ve çikolata parçaları tabağa koyulur, en son kek tabağa koyularak servis edilir.

Malzemeler: karides, wasabi, lime, bezelye, acılı mayonez

Hazırlanışı: Karidesler kesilir, özel hamuru ile pişirilerek tempura edilir, üzerine ezilmiş wasabili bezelye eklenir. Yanında dilim lime, deniz tuzu, ve acılı mayonez servis edilir.

Malzemeler: Yuzu cheesecake taşı, çilek sorbe, küçük parçalara bölünmüş fesleğen

Hazırlanışı: Fesleğen crumble, üç parça yuzu cheesecake taşı ve sorbe ile tabağa koyulur, mikro yeşillikler serpiştirilerek servis edilir.

İlgili Makaleler