Mükemmel Eyeliner

ADELE GİBİ UYGULAYIN

Eyeliner ile en etkili görüntüyü yakalayanlardan biri -hiç şüphesiz- Adele. Şarkıcının saç stilisti ve makyaj artisti Michael Ashton, `Adele`in kırmızı halı makyajında klasik stillerden, filmlerden ilham alıp onun yüzüne uygun şekilde yorumluyorum` diyor. 

`Adele`in cat-eye makyajı çok zormuş gibi görünebilir. Ama eyeliner konusunda acemi olsanız dahi aslında uygulaması son derece kolay` diyor Ashton. 

İNCE EYELİNER`DAN KORKMAYIN

Eğer Diane Kruger gibi ince eyeliner ve kırmızı ruj ile ikonik stillere gönderme yapmak isterseniz bunu denemekten çekinmeyin. İnce uçlu eyeliner`ı kirpik diplerine sürdükten sonra pamuklu çubuk ile fazlalığı temizleyin ve gerekirse kapatıcıdan yardım alın. 

TEMEL NOKTALAR

– Likit eyeliner ile göz pınarından başlayıp kirpik diplerinden devam ederek eyeliner`ı sürün. 

– Sonrasında dıştan başlayıp içe doğru sürün. Ortada buluşan çizgilerin üzerinde geçerek kusursuz olmasını sağlayın.

– Pamuklu çubuk ya da yumuşak bir mendil ile ile fazlalıkları silin.

– Eğer daha iddialı görünmesini istiyorsanız Sofia Vergara gibi kaşlara doğru uzatabilirsiniz.  

TEMEL ÜRÜN

– Eğer eyeliner`ın güzel görünmesinin garanti olmasını istiyorsanız kalem stilindekilerden seçim yapabilirsiniz.

Chanel Campagne Ecriture De Chanel
Parfümerilerde, 95 TL

DAĞITMAKTAN KORKUYORSANIZ

Elinizin titremesiyle eyeliner`ın dağılmasından korkuyorsanız Lancome`un Artliner`ını kullanabilirsiniz. Şekil verirken titremeleri minimuma indiren eyeliner mükemmele yakın bir görünün sunuyor. 

Lancome Artliner
95 TL, parfümerilerde

HASSAS GÖZLERİNİZ VARSA

Kontakt lens kullanıyorsanız ya da Emma Stone gibi açık tenliyseniz gözleriniz daha hassas demektir. Bunun için makyaja başlamadan önce eczanelerde satılan göz solüsyonlarından kullanabilirsiniz. Gözünüzde kullandıktan sonra kuruluğu giderecek ve rahatsız olmanızı engelleyecektir. 

DAHA YUMUŞAK GÖRÜNÜM İÇİN

Eğer grafik duran bir eyeliner istemiyorsanız Ginnifer Goodwin gibi göz kalemleri de kullanabilirsiniz. MAC`in Eye Pencil kalemi kalıcı rengi, rahat uygulaması ve çizgi yapmak için kullanılabilmesiyle bunun için ideal. İsterseniz takma kirpikle etkisini biraz daha artırabilirsiniz. 

MAC, Eye Pencil
MAC mağazalarında, 35 TL

İlgili Makaleler