Ödem Attıran Besinler

Damar içinde dolaşan sıvıların damar dışına çıkması ve doku araları ile cilt arasında birikmesi sonucu oluşan ödem; hastalık belirtisi olduğu gibi adet döneminde ve hamilelikte oluşan hormonal değişiklikler, fazla tuzlu beslenmek, hareketsizlik ile hızlı sıvı alımı yüzünden olabiliyor. Acıbadem Kozyatağı Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı İpek Ertan‘ın vücuttan ödem attıran besin önerilerine bakmak için tıklamaya devam edin. 

Vücudunuzdan ödem atmak için bu detaya dikkat edin

Ananas

Potasyum ve lif açısından zengin ananas, içindeki bromelain sayesinde vücuttan su atımını arttırıyor. Potasyumdan sayesinde vücuttaki sıvılarda sodyum potasyum dengesinin sağlıyor. Hücre içinde sodyum artmadığı için de ödem oluşmuyor. Lif oranı yüksek olduğu için de bağırsakları çalıştırıyor. Yani su atımınısağlıyor. Ödem atmak için her gün 1 dilim ananas tüketebilirsiniz.

Maydanoz

Doğal su atıcı maydanoz, C vitamini açısından zengin ve  A vitamini içeriyor. Ödem atmak için salatalarda 1 demet çiğ olarak tüketebilir ya da haşlayıp suyunu içebilirsiniz. Ama tansiyonunuzun düşmemesi için fazla maydanoz tüketmemelisiniz.

Kayısı – Kavun

Sarı ve turuncu renk sebze ve meyveler vücuttaki sodyum potasyum dengesini sağlarlar. Günde 2 porsiyon meyve tüketmeniz ödem oluşumuna engel olabilir.

Turp

Doğal diüretik’lerden turp problemi yaşıyorsanız, haftada 1-2 kez turp yiyebilirsiniz.

Süt – Yoğurt

Kalsiyum açısından zengin süt ve yoğurt, vücuttaki sıvılarının mineral dengesini sağlayarak ödem oluşmasını engelliyor. Günde 2-3 su bardağı kadar süt veya 1 kase yoğurt tüketebilirsiniz.

Yulaf

Bol lifli yulaf, beta glukan ile bağırsak hareketlerini arttırıyor. Süt ya da yoğurtla veya kurabiye, ekmek hamurunda kullanarak besinleriniz arasına ekleyebilirsiniz.

Adaçayı

Adaçayı ve Isırgan otu içlerindeki diüretik maddelerle su atımına yardımcı oluyorlar. Ödem atmak için günde maksimum 1-2 fincan içebilirsiniz.

İlgili Makaleler