Organik Güzellik Ürünleri

Stres Giderici

İddia: Yüzde yüz bitkisel içeriklerden ve yağlardan oluşan roll-on ürün, içeriğindeki lavanta ve adaçayı aromasıyla stres hissini azalttığını vaat ediyor.

Uzman Görüşü: “Lavanta kokusunun rahatlatma etkisi olduğu biliniyor.” diyor  New Jersey kozmetik kimyageri Ni’Kita Wilson. “ Ama aromaterapiye inanmıyorsanız, zihniniz baştan ürünün göstereceği etkiyi reddedecektir.”

Editörün Yorumu: İlk nefesi içinize çektikten sonra rahatlama hissi başlıyor. Uyku öncesinde bu ürünü test eden editörümüz lavanta aromasının omuzlarındaki yükü azalttığını söyledi. Stresten yakınan bir diğer editör ise “oldukça rahatlatıcı ama yoga derslerine hala ihtiyacım var” dedi.

Aveda Stress-Fix Concentrate yağ
55 TL; (0212) 282 19 12

Organik Dudak Parlatıcı

İddia: Yüksek derecede doğal parlaklık ve ışıltı sağlarken aynı zamanda kurumuş ve çatlamış dudakları organik koruma altına alıyor. Organik gül, organik balmumu ve organik aloe-vera ile nemlendiriyor ve besliyor. Sentetik kimyasal ve boya içermiyor. 

Uzman Görüşü: “Çok fazla yapışkanlık hissetmeyeceğiniz bu ürün doğallıktan yana olanlar için ideal. Dolgun dudaklar seviyorsanız daha koyu renklerini deneyebilirsiniz.” Diyor Toni &Guy Makyaj Artisti Şengül Akalın.

Editörün Yorumu: Gün içinde dudaklarınız çok fazla kuruyor ve parlatıcıyı sık kullanıyorsanız organik bir ürün sizin için ideal. Kimyasal madde içermediği için daha hafif bir yapısı var dudaklarda ağırlık hissi oluşturmuyor.

Zuui Organik Dudak Parlatıcı Jasmin
56 TL; organikkozmetiksepeti.com

 

Aydınlatıcı Yüz Serumu

İddia: Sadece bu markaya özel Alp Dağları’ndan gelen Edelweiss, Arnica ve Genépi bitkilerinin özlerinden elde edilen anti oksidan Activalpes içeriyor. Yine bu dağların kaynak sularını cilde taşıyan serum, geçmişte cildin dış etkenlerden karşılaştığı saldırıların, güneş ışınlarının ve mikro yaraların izleriyle savaşıyor.

Uzman Görüşü: “ Şili gülü, salatalık ve limon içeren serum yüzü aydınlatarak, cildin kaybettiği parlaklığı, renk eşitliğini ve aydınlığını geri kazandırıyor.” diyor Özlem Eczanesi’nden Merve Sarıali.   

Editörün Yorumu: Sadece cilde ışıltı değil ciltte zamanla oluşan renk farklılıklarını gidermek için de etkili.

Huiles&Baumes Radiance Serum For Face
106 TL; eczanelerde 

Işıltılı Pudra
İddia: Yüz, dekolte ve omuzlar için cilde ışıltılı bir görünüm katıyor. İpek tozu, balmumu, organik tapyoka nişastası, organik zeylanicum kabuğu tozu, organik aloe yaprağı suyu ve E vitamini içeriyor.
Uzman Görüşü: “İçeriğindeki organik ekstrelerle cildi tahriş etmiyor, kızarıklık etkisi yaratmıyor. İçeriği hafif olmasına rağmen tendeki ışıltı etkisi çok güçlü. Beyaz tenlerde doğal bir parlaklık yaratyor,” diyor Makyaj Artisti Sibel Ertem.
Editörün Yorumu: Özellikle gece hayatını sevenler için ideal bir ürün. Henüz bronzlaşmamış ciltlere çekicilik ve parlaklık katarak baharda dekolte kıyafetler giyme şansını artırıyor.
Aubrey Organics Silken Earth Body Shimmer
73 TL; organikkozmetiksepeti.com 

Yüz Temizleme Jeli
İddia: Yüzde 98’i doğal içeriklerden oluşan organik temizleme jeli, aloe vera bitkisinin ferahlatıcı ve nemlendirici etkisiyle cildi temizliyor. Yüzde 20’si organik tarım ile üretilen içeriklere sahip. Paraben bulunmuyor.
Uzman Görüşü: “Posası su ve nemlendirici maddelerle dolu Organik Meksika Aloe Vera’sı ile onarıcı ve yatıştırıcı özelliğe sahip. Cildi rahatlatıyor, ciltteki gerilmeleri hafifletiyor.” diyor Yves Rocher pazarlama direktörü Gizem Ürkmez.
Editörün Yorumu: Durulama gerektirmediği için pratik bir ürün. Parfümsüz olması ve paraben içermemesi yüzümüzü her gün makyaj sonrası temizlediğimiz düşünülürse büyük bir avantaj.
Yves Rocher Culture Bio Refreshing Gel
Yüz yıkama jeli, 24,90 TL; (0212) 215 22 83

Kızarıklık Giderici
İddia: Cildi beslerken aynı zamanda yanma hissini yatıştırıyor, kızarıklık görünümünü azaltmaya yardımcı oluyor. İçeriğindeki Centelle Asiatica bitkisi ile kaşıntı ve tahrişi yatıştırmak için etkili. Malt ekstresiyle cilt yüzeyindeki kılcal damar çatlamalarını önlüyor. 
Uzman Görüşü: “Kuporoz olarak bilinen kızarıklık,kılcal damarların elastikiyetinin zayıflaması sonucunda, herhangi bir yaşta ortaya çıkar. Aşırı sıcaklık, egzersiz,stres,sindirim bozuklukları, alkol ve baharatlı yemekler cildin daha fazla tepki vermesine neden oluyor” diyor Kozmetika Eğitim Sorumlusu Sibel Cankardeş. “Bu ürünle kızarıklık ve tahrişin yarattığı her türlü etkiye karşı cildinizi koruyabilirsiniz.”
Editörün Yorumu: Acil durumlarda ciltteki kızarıklıkları ve alerji lekelerini azaltıyor. Özellikle cilt uygulamaları sonrasında cildi yatıştırmak için ideal.
Elemis Daily Redness Solution
188 TL; Hillside City Club İstinye Park Sanda Spa 
(0212) 367 20 60 

Yüz Peeling’i
İddia: Ecocert sertifikalı ürün cilt yüzeyindeki lekeleri açıyor, cildi aydınlatıyor. Şili yaban gülü, argan, pirinç tozları ve jojoba organik bileşenleri sayesinde hücreleri yeniliyor.
Uzman Görüşü: “ Cildin nefes alması için peeling çok önemli. Bitkisel içeriği ile bu peeling cildi tahriş etmeden nefes almasına yardım ediyor.” diyor Özlem Eczanesi’nden Merve Sarıali.  
Editörün Yorumu: Ölü hücrelerden arınmak isteyen, cildinde pürüzsüz ve aydınlık bir görünüm arayanlar için pratik bir ürün. Çok sert olmadığı için cildi tahriş etmiyor ve güzel kokuyor.
Huiles & Baumes Face Soft Scrub
Yüz peeling’i, 68 TL; eczanelerde

Makyaj Temizleyici
İddia: Hassas ciltlerin konforu düşünülerek yaratıldı. Doğal bitki özlerinden zengin. Vahşi papatya, mısır çiçeği, gardenia ve pro vitamin B5 içeriyor. Cildi yumuşatıyor, pürüzsüzleştiriyor ve aynı zamanda nemlendiriyor.
Uzman Görüşü: “Çok hassas ciltlerin problemlerine en mükemmel çözümü sunuyor. Rahatlatıcı etkisi bulunan portakal çiçeği özü aynı zamanda ürüne hoş bir koku veriyor.”diyor Sevil Mağazası Nişantaşı mağaza sorumlusu Tuba Sayın.“Hassas gözler ve kontak lens kullananlar için de ideal. Çok hassas dudak bölgesi için de rahatlıkla kullanılabilir.”
Editörün Yorumu: Bitkisel bazlı olduğu için göz makyajını temizlerken yanma hissi oluşturmuyor. Hem göz hem dudaklar için tek bir ürün kullanmak isteyenler için kullanışlı bir seçim.
Sisley Gentle Eye and Lip Make up Remover
138 TL; parfümerilerde

Saç Açıcı Sprey
İddia: Sağlıklı saç derisi için öneriliyor. At kuyruğu ve huş ağacı özleri içeriyor. Saça yumuşaklık ve ipeksi bir görünüm kazandırıyor. Uzun ve kıvırcık saçlar için ideal.
Uzman Görüşü: “Sadece birbirine karışan saçları açmakla kalmıyor, hem saça, hem de saç derisine bakım yapıyor. Yıkama sonrasında saçlarının yumuşak kalmasını isteyenlere öneriyorum.” diyor Sante Kozmetik Markalar Eğitim Müdürü Serap Tavukçuoğlu .
Editörün Yorumu: Her yıkama sonrası saçlarınızda sertlik oluşuyor ve taramakta zorlanıyorsanız deneyebilirsiniz. Huş ağacı özü saça hem yumuşaklık veriyor, hem de elektriklenmesini önlüyor.
Rausch
Bitkisel dolaşık açıcı sprey
59,50 TL; eczanelerde

Yenileyici Göz Kremi
İddia: En yorgun gözleri birle canlandırıyor. Karabuğday ekstresi ile şişkinlik ve gözaltı morluklarını yok etmek için yardımcı oluyor. Badem ve Shea yağı ile göz çevresini nemlendiriyor ve yumuşatıyor.
Uzman Görüşü: “Yüzde 85 organik içeriğe sahip ürün bütün cilt tipleri için uygun.” diyor Dermatolog Öykü Maraşoğlu, “ Göz çevresini onarıcı etkiye sahip ürün, anti-oksidan etkili yeşil çay içeriği ile ciltte yaşlanma etkilerini azaltıyor.
Editörün Yorumu: Bazı ciltlere için klasik göz kremleri yoğun geldiği için göz çevresinde yağ bezeleri oluşabiliyor. Bu tip cilt yapısına sahipseniz, hafif formülü ile hassas göz çevreniz için rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Skin Blossom Reviving Eye Cream
42 TL; organikkozmetiksepeti.com 

Deodorant
İddia: Bakteriyle savaşan, koku azaltan organik esansiyel yağlar içeriyor. Gözenekleri tıkamayan bir deodoran. Tahıl bazlı alkol içerdiğinden iz bırakmadan uçuyor ve esans yağlarının yararlarını ciltte bırakıyor.
Uzman Görüşü: “Koltuk altı bakterilerini doğal yollarla öldüren ürün, bebek bekleyen ve süt veren anneler için de güvenli.” Diyor Dermatolog Ömür Tekeli. “Koltuk altlarınızdaki gözeneklerin diğer deodorantların kalıntılarından kurtulmak için zamana ihtiyacı var, bu nedenle vücudunuzun ürüne alışması için zaman tanıyın.”
Editörün Yorumu: Hem çevreye zarar vermemek, hem de koltuk altınızda hafifliği yaşamak için çok pratik bir ürün. Çok büyük olmadığı için çantada kolaylıkla taşınabiliyor.
Erbaviva Organic Deodorant
52 TL; organikkozmetiksepeti.com 

Yüz Maskesi
İddia: Cildi temizleyerek akne problemlerini düzenli kullanımda ortadan kaldırıyor. Hassas ciltlerin kullanımı için geliştirilmiş. 
Uzman Görüşü: “İçeriğindeki jojoba balmumu ve incileri ile organik aloe vera ve kalendula çiçeği ile yatıştırıcı etkiye sahip bu maske akneli ciltler de olumlu sonuçlar veriyor.” Sanem Eczanesi’nden Cilt Bakım Uzmanı Ayşe Savaş.   
Editörün Yorumu: Aloe vera’nın yatıştırıcı ve sakinleştirici etkisine sahip maske hafif içeriğiyle cilde uygulandığında ağırlık vermiyor. 
Aubrey Organics Jojoba Mask
29 TL; organikkozmetiksepeti.com 

Saç Bakım Serumu
İddia: Özellikle boyalı ve yıpranmış saçlar için yoğun bakım uyguluyor. Havuz ve deniz öncesi uygulanırsa yıpranmasını önlüyor. Haftada bir uygulayarak saçlarda parlaklık elde ediliyor.
Uzman Görüşü: “Hem işlem görmüş, hem de yıpranmış saçlar için çok etkili. Boyanın ya da röflenin kuruttuğu saçlarda, azalan nemi saç köklerine vererek parlamasını sağlıyor.” diyor Green Energy Eğitim Müdürü Aydoğan Eker. 
Editörün Yorumu: Boyadan ya da gölgeden vazgeçemeyen ama yıpranmış saçlarından şikayet eden kadınlar için. Bekleyip yıkamak için zamanı olmayanlar saçta bırakıp jöle gibi de kullanabiliyor.
Green Energy Organics
Saç bakım yağı, 69 TL; eczanelerde

Diş Macunu
İddia: Diş etlerini iyileştirici ve dişlere mineral kazandırıcı özelliği bulunuyor. İçeriğindeki kille diş çürümelerini engellemede etkili. Plak ve bakteri oluşumunu azaltıyor.
Uzman Görüşü: “Ağzı normal ph değerine kavuşturduğu için diş çürümelerini engelliyor. Ayrıca kötü kokuları engellemede çok başarılı.” diyor Diş Hekimi Haktan Yurdagüven.
Editörün Yorumu: Kilin tadını almıyorsunuz. Ancak alışma dönemi için limonlu ya da biberiyeli çeşitlerini denerseniz normal diş macunundan organiğe geçişiniz daha kolaylaşır.
Denticlay Ciel d’Azur
Diş macunu, 23 TL; eczanelerde. 

Renkli Nemlendirici
İddia: Tamamen doğal olarak üretilmiş olan Natural Daily Protection, SPF 25 koruma faktörü ile tüm gün cildi güneş ışınlarından korumanın yanı sıra renkli oluşu ile fondötene gerek kalmadan cildinize doğal bir renk veriyor. Kapatıcılık sağlar.
Uzman Görüşü: “İçeriğindeki koruma faktörüyle bahar aylarında çok da fark etmediğimiz güneş ışınlarından sizi koruyor. İçeriğindeki kahve özleriyle yaşlanma karşıtı bakım da yapıyor” diyor Akmerkez Eczanesi’nden Nimet Özdağ .
Editörün Yorumu: Hem güneş ışınlarından korunmak, hem de fondöten kullanmadan cildinize renk vermek istiyorsanız ideal. Kapatıcılık etkisi kuvvetli.
Priori Natural Daily Protection SPF 15
153 TL; eczanelerde

Dudak Nemlendirici 
İddia: Organik Rosa Mosqueta yağı ile dudakları yumuşatıyor ve nemlendiriyor. Yüksek anti oksidan içeriği ile dudakları çizgilere karşı koruyor. 
Uzman Görüşü: “Dudaklar yüzümüzde yaşı en çok gösteren yerlerden biri. Mimiklerin dışında çevresel faktörler ve sigara içmek de erken yaşlanma nedenlerinden. Dudaklardaki çizgilerin oluşumunu engellemek için hava güneşli ya da soğuk hesap etmeden daima nemlendirmek gerekiyor.” diyor Dermatolog Ömür Tekeli .
Editör Yorumu: Günlük koşturma içinde çatlayan dudaklar için etkili. Bal ve vanilya çatlaklıkları rahatlatıyor.
Aubrey Dudak Nemlendiricisi
Vanilya ve bal, 14 TL; organikkozmetiksepeti.com

ORGANİĞE YAKIN
Organik sertifikası olmayan ve içeriğinde sentetik maddesi az olan ürünler de eko sisteme ve doğaya destek olmak isteyenler için… 
Argan Yağlı Vücut Nemlendiricisi
Neme susamış ciltler için geliştirilen argan yağlı vücut losyonu, ciltte kalıntı bırakmadığı için uygulandıktan sonra kıyafet giyerken sorun yaşatmıyor. Bahar mevsimine geçişte kuruluk yaşayan ciltler için zengin nem kaynağı.
 
Down Under Naturals
Argan yağı içeren vücut losyonu, 17,90 TL, eczanelerde. 

ORGANİĞE YAKIN
Organik sertifikası olmayan ve içeriğinde sentetik maddesi az olan ürünler de eko sisteme ve doğaya destek olmak isteyenler için… 
Su Bazlı Oje
Kimyasal içermeyen Nail Trick Peel Off ojeyi çıkarırken aseton ya da oje çıkarıcı gerekmiyor. Silme derdi olmadan bozulan ojeyi soyup tekrar yeniden sürebiliyorsunuz. Su bazlı olduğu için tırnaklara nefes aldıran oje, tırnaklarda sararma yapmıyor. Sulu boyalarda kullanılan zararsız kozmetik pigmentlerle oluşturulan ojenin formülünde uçucu maddeler bulunmuyor.
 
Nail Trick Peel Off

su bazlı oje, 16 TL; nailtrick.com

ORGANİĞE YAKIN
Organik sertifikası olmayan ve içeriğinde sentetik maddesi az olan ürünler de eko sisteme ve doğaya destek olmak isteyenler için… 
 
Pudra Fırçası
 
Doğal mineraller ile uygulandığında ciltte kan sirkülasyonunu artırmaya destek oluyor. Cilde hafifçe masaj yapıp canlandırırken net bir kapatıcılık sağlamanıza yardımcı doğa dostu kabuki fırçanın kılları sentetik madde içermiyor.
Priori Kabuki Brush
52 TL; eczanelerde

ORGANİĞE YAKIN
Organik sertifikası olmayan ve içeriğinde sentetik maddesi az olan ürünler de eko sisteme ve doğaya destek olmak isteyenler için… 
 
Doğal Maskara
Minerallerden oluşan Youngblood Lengthtening Mascara, zift ve kimyasal içermiyor. Kirpikler minerallerle beslendiği için daha dolgun ve daha uzun bir görünüm kazanıyor.
 
Youngblood Lengthtening Mascara
82 TL; eczanelerde

İlgili Makaleler