Pedikürünüzü Evde Yapın

Tırnak Cilası Kullanın

“Ayak tırnaklarınızda uzun süreli parlaklık istiyorsanız, Sally Hansen’ın uzun süre kalıcılık sağlayan ve tırnaklarda elmas parlaklığında ışıltılı görünüm yaratan tırnak cilasını deneyin,” diyor Makas’tan tırnak uzmanı Zeynep Taştan. Pedikür yaptırdıktan iki gün sonra sadece üstüne cila sürerek hem görünümü yenileyebilirsiniz hem de kalıcılığını arttırabilirsiniz.

Tazelenin

Eğer gösterişli manikürler hoşunuza gitmiyorsa, bakımlı ve ojesiz bir görünüm için pedikür yaptıktan sonra tırnak yüzeyini beyazlatan Mavala MavaWhite gibi bir ürün kullanabilirsiniz. “Hava kirliliği ve şehir suları sebebiyle sararan tırnaklara doğal rengini ve bakımlı görünümünü geri kazandırıyor. UV ışınlarına karşı tepki veren özel pigmentler içeriyor ve renk düzenleyici özelliği taşıyor,” diyor dermatolog Mona Gohara.

Mavala MavaWhite optik tırnak beyazlatıcı oje, 48 TL; yetkili kuaförlerde. 

Ojenizi Sabitleyin

Pedikür yapmak için kullandığımız su, iyi kurumadan tırnakların üzerinde kaldığında ojenin daha çabuk çıkmasına neden oluyor. “Tırnak yüzeyi pütürlü ve delikli bir yapıya sahiptir. Su tırnak yüzeyine yayılır. Tırnaklarınızı sudan çıkartıp, havlu ile kuruttuktan sonra temiz ve kuru bir far fırçası ile yüzeyi temizleyin. Böylece ojenizi daha iyi sabitleyebilirsiniz,” diyor pedikür uzmanı Elle Gerstein.

Dior Professional Finish kaş fırçası, 89 TL; sevilparfümeri. com.tr.

Topuklu Ayakkabı Giyin

“Düz sandalet giydiğinizde, zeminle doğrudan temas sağlandığı için topuklara doğru destek sağlanmaz. Böylece topuklarda çatlak meydana gelebilir ve kirlenebilir,” diyor pediatrist Johanna Younger. Ayaklarınız için günlük nemlendirici kullanarak nasır oluşumunu engelleyebilirsiniz. Sonrasında her şey ile uyumlu topuklu şık bir ayakkabı giyebilirsiniz.

Lupita Nyong’o Christian Louboutin ayakkabıları ile

Tırnağınızı Hazırlayın

“Ojenizi gelişi güzel bir şekilde sürdüğünüzde pedikürünüz istediğiniz gibi olmaz,” diyor Lupita Nyong’o ile birlikte çalışan manikür uzmanı Deborah Lippmann. Ojeyi sürmeden önce sabitlenmesini ve renginin daha belirginleşmesini sağlayan base coat sürmelisiniz.

Spa Rituals TrueBond Manicure System Base coat, 38,50 TL; yetkili eczanelerde.

Yaratıcılığınızı Kullanın

Ayak parmağınızı vurduğunuz ve ojelerinizi çatlattığınız için artık tüm pedikürünüzü silmenize gerek yok. Tek yapmanız gereken sadece color block manikür trendini benimsemeniz. Bir tırnak fırçası alın ve ojenizi çatlattığınız yere ojenizin renginden daha koyu bir ton kullanarak bir kare veya çizgi çizin. Eğer bu konuda maharetli olmadığınızı düşünüyorsanız tırnaklarınıza simli oje sürebilirsiniz. Bu sayede simler tırnağınıza yapışarak hatalarınızı kapatabilir.

Creatures Of Comfort

Yenileyin

Tıpkı kuru şampuanın size saç yıkama süreleri arasında bir iki gün kazandırdığı gibi, bu uygulama sayesinde tırnaklarınızın yeni boyanmış gibi olmasını sağlayabilirsiniz. “Pedikürünüzden bir gün sonra tırnak uçlarınızı hafi fçe törpüleyin ve ardından tırnak cilası uygulayın. Bu yöntem tırnağınızın kenarındaki dökülmeleri önler,” diyor Gerstein.

Sephora Nail Buff er törpü, 15 TL, Sephora; (0212) 345 60 35.
Mavala Color Matt Top Coat, 38,50 TL; eczanelerde.

Tırnak Diplerini Nemlendirin

Tırnak çevresindeki ölü deriyi her gün düzenli olarak nemlendirirseniz, ilk günkü gibi pedikür görünümünü koruyabilirsiniz. Sephora’nın aseton şişesi şeklindeki tırnak ve kütikül nemlendirici yağı, hem ölü deriyi nemlendiriyor hem de pratik taşınabilir şişesi ve kullanım şekliyle kolaylık sağlıyor. “Bu şişenin içerisine parmağınızı sokmanız yeterli. İçerisindeki özel yağlarla nemlendiriyor ve yağlı bir his bırakmıyor. Tırnak çevrenizdeki deriyi her gün bu yağı kullanarak nemlendirin,” diyor tırnak uzmanı Sibel İdir.

Sephora Instant Nail and Cuticle Care, 45 TL, Sephora; (0212) 345 60 35.

Çatlakları Önemseyin

Pedikürünüzden sonra ayaklarınızı yumuşatmak için Hindistan cevizi yağı gibi yoğun nemlendirici içeriğe sahip ürünler kullanın. “Yoğun nemlendirici özelliğe sahip ayak kreminizi iki gecede bir sürüp uyuyun. Bu tür losyonlar ayaklarınızın nemli ve yumuşak kalmasını sağlıyor. Sabah uyandığınızda ayaklarınız pürüzsüz görünecek,” diyor dermatolog Whitney Bowe.

Neutrogena nasırlaşmış ayaklar için ayak bakım kremi, 15,50 TL, Gratis; (0212) 232 23 77.

Burts Bees Hindistancevizi içeren ayak kremi, 69 TL; eczanelerde.

Kuruma Süresini Kısaltın

Pedikür sonrası terlik giymeden önce ayaklarınız 20 dakika kadar kurutmalısınız. “Daha sonra 12 saat boyunca kapalı ayakkabı giymemeye dikkat edin,” diyor Beverly Hills’deki Olive&June Tırnak Salonu’nun sahibi Gibson Tuttle. Eğer aceleniz varsa, oje kurutucu spreyler sizin salondan 19 dakika daha hızlı bir şekilde çıkmanızı sağlar.

Flormar oje kurutucu sprey, 14,90 TL, Watsons; (0212) 373 16 30.

İlgili Makaleler