Ten Rengine Göre Allık Seçimi

Ünlü makyaj sanatçısı Elaine Offers, Julianne Moore’un dudak rengine de bakarak yıldızın pembe alttonlarındaki açık tenine en çok yakışan allık tonunun Rose Gold olduğunu söylüyor. Pembe alttonlarda beyaz teninize süreceğiniz Rose Gold allık ile ışıldayın!

The Balm, Hot Mama Allık,
49,90 TL, Gratis’lerde.

Reese Witherspoon‘un profesyonel makyaj sanatçısı Molly R. Stern, Tom Ford’un Savage bronzerı ile Nars’ın Sex Appeal allığının birlikte kullanılınca beyaz tenlilerde “gayet doğal görünümlü sıcaklık” elde edildiğini söylüyor. Stern, açık pembe ürünün çok güzel bir renk kırıcı olduğunu düşünüyor.

Tom Ford, Cheek Color in Savage,
192 TL, Beymen, (0212) 306 33 00

Nars, Sex Appeal Blush,
95 TL, parfümerilerde.

Dior’un My Rose tonundaki düz mauve rengi allığı tam da bej alt tonlu beyaz-buğday tenliler için.

Olivia Munn’un makyaj sanatçısı Shane Paish, bu tonun gerçekçi görünen asil bir kaliteye sahip olduğunu, daha parlak allıkların göz tırmalayıcı olabileceğini düşünüyor.

Dior, Reno Diorblush 943, My Rose,
162 TL parfümerilerde.

Make Up for Ever’ın Peachy Pink isimli allığı pembe ve kayısı renklerinin karışımı bir tonda.

Makyaj sanatçısı Kira Nasrat, Jamie Chung’ın yanaklarındaki pembelikle, krem allığın içindeki gül renginin çok güzel bir uyum içinde olduğunu belirtirken kayısı tonunun ise tendeki sarı alt tonu ortaya çıkardığını söylüyor.

Make Up For Ever, HD Blush Second Skin Cream Blush,
Peachy Pink, 116 TL parfümerilerde.

Yazın koyulaşan, kışın da açılan bir teniniz varsa siz de ‘yeşil’ olarak tanımlanan olive tene sahipsiniz demektir. Şeftali tonundaki allıklar da tam size göre. 
Camilla Belle’in makyaj sanatçısı Brett Freedman, MAC’in Peaches tonundaki allığının Camilla’nın olive teninde inanılmaz durduğunu söylüyor.

MAC, Powder Blush in Peaches,
73 TL maccosmetics.com.tr.

Makyaj sanatçısı Marina Gravani, Nars’ın bu mandalina tonundaki allığının, Hannah Simone’un altınımsı bronz tenine mükemmel bir parlaklık kattığını söylüyor.

Nars, Gina Blush,
95 TL parfümerilerde.

Naomi Campbell’ın makyaj sanatçısı Adam Fleischhauer, Mac’in yoğun turuncu barındıran bu allığı, süpermodelin tenindeki sarılığı yumuşatması için kullanıyor. Makyaj sanatçısı bir de, duman gibi görünecek silik tonlardan kaçınmanızı öneriyor.

MAC, Isabel and Ruben Toledo Blush Ombre,
Kindergarten Red, 93 TL

Makyaj sanatçısı Nick Barose, ışıltılı bir gül kurusu rengi kırmızı alt tonlu koyu teninizi canlandıracağını söylüyor. Fakat yumuşak davranın, Nick ayrıca, allığın yardımcı bir ürün olduğunu, abartılmaması gerektiğini söylüyor.

 Lancome, Blush Subtil 041,
137 TL, parfümerilerde.

İlgili Makaleler