Beyazlık İçin…


DOĞRU RENGİ BULUN
İçinde mavi alt tonlar olan mat kırmızı bir rujun dişleri daha beyaz göstereceği kesin fakat Stiles bu dramatik rengin herkese yakışmadığını söylüyor. Onun önerisi soğuk pembe ya da transparan kiraz rengi bir dudak parlatıcısı.

DİŞLERİNİZE HER GÜN DUŞ ALDIRIN
Diş duşu yapmadan mükemmel bir beyazlaşma beklemeyin. Ağız duşu, dişlerin ulaşılması güç bölgelerine basınçla su göndermeye yarayan özel cihazlarla yapılıyor. Dr. Özkan Çankaya, ağız duşunu kullanmadan önce bir diş hekimi tarafından diş taşlarının temizlenmesinin faydalı olacağını söylüyor.

MÜKEMMELLİK ARAMAYIN
Hollywood’da güzel bir gülüşe sahip ünlülerin pek çoğunun dişleri mükemmel bir simetriye sahip değil. “Kimse tarak gibi dizilmiş dişler istemez,” diyor Olitsky. Eğer kaplama yaptırmak istiyorsanız, doğal bir görünüm için diş hekiminizden hafif farklılıkları olan ve yarı saydam renklerde size özel bir set hazırlamasını isteyin.

 PİPET KULLANIN
“Kahve, çay ve asitli içecekler dişlerdeki lekelenmelerin en önemli nedeni,” diyor Olitsky. Ne kadar çok içtiğiniz değil dişlerinizin bu içeceklere ne kadar uzun süre temas ettiği önemli. Olitsky’nin önerisi bu içecekleri azaltmak ya da en azından dişle temasını azaltmak için bir pipet kullanmak.

PIRLANTA TAKIN
Sade bir çift pırlanta küpe (imitasyon da olabilir) dişlerinizin daha beyaz görünmesini sağlayabilir. “Sarı tonları daha da yoğun gösteren altın rengi takılardan uzak durun,” diyor Los Angeles’tan makyaj artisti Fiona Stiles.

BRONZLAŞIN
“Cildiniz ne kadar bronz olursa dişleriniz de o kadar beyaz görünür,” diyor Scarlett Johansson’un makyaj artisti Gianpaolo Ceciliato. Yüzünüze kahve tonlarda bir otobronzan uygulayın. “Eğer esmer tenliyseniz içinde pembelik olan bir aydınlatıcı deneyin, sarı ve altın tonlardan ise uzak durun,” diyor Ceciliato.

YEŞİL ELMA YİYİN
Bu kuralı hepimiz biliyoruz: Lekeleri önlemek için her yemekten sonra dişinizi fırçalayın. Fakat Diş Hekimi Aslı Ercanlı Ünal, ara öğünlerde kabuğuyla birlikte yiyeceğiniz bir yeşil elmanın da etkili olduğunu söylüyor.

BEYAZLATICI DİŞ MACUNU DENEYİN
Diş Hekimi Fatih Tekin, bromelin gibi doğal enzimler içeren diş macunlarının diş minesini aşındırmadan beyazlattığını söylüyor. “Bu macunlar aynı zamanda kalsiyum, manezyum ve fosfat da içermeli,” diyor Tekin. 
PROFESYONEL YARDIM ALIN
Estetik Diş Hekimi Çağdaş Kışlaoğlu, diş beyazlatma için iki farklı uygulama öneriyor. Ev tipi diş beyazlatmada, kişiye özel sadece dişleri kaplayan bir plak hazırlanıyor. İçine diş beyazlatma ürünü sıkılarak ortalama 10 gün boyunca takılıyor. Lazerle yapılan beyazlatma ise yaklaşık bir saat sürüyor ve hemen sonuç alınıyor. Ev tipi beyazlatma, 500 -1.000 TL, muayenehane tipi beyazlatma, 1.000-2.000 TL arasında.

PEYNİR TABAĞINA YAKLAŞIN
Ünal, peynirin ağızdaki Ph dengesini koruduğunu ve çürüklere karşı koruyucu bir besin olduğunu belirtiyor. Diş hekimi Laura Torrado, peynirde bulunan kalsiyumun dişler üzerinde bir film tabakası oluşturarak şarabın yol açacağı lekelenmeye karşı koruma sağlayacağını da ekliyor.

İlgili Makaleler