Platin Sarısını Denemeden Önce…

Kuaförler platin sarısının en çok açık ve buğday tenlere yakıştığı konusunda hem fikir. Bu riskli ve zor rengi rahat taşımanız için uzmanların önerilerini dinleyin.

EVDE DENEMEYİN

“Bu rengi evde elde etmek diğerlerine göre daha risklidir,” diyen Özcan saçın doğal tonunun boyalarla ancak üç seviyeye kadar açılabildiğini ve bunun sonucunda yine de tam platin elde etmenin zor olduğunu da ekliyor. “Saçın rengi doreye doğru kaçabilir. Bu durumda saça tam platin rengini verebilmek için açıcı uygulamak gerekir. Bu işlemi evde yapmak büyük risktir,” diye uyarıyor ve sadece saçının doğal tonu platinden iki ton açık olanların boya ile bu renge ulaşabileceklerini ekliyor.

Solda: Gwen Stefani

UYGUNLUĞUNU TEST EDİN

Saçınız doğal sarı ya da açık kumral mı? Eğer değilse mutlaka bir kuaförden yardım alın. Bu rengin sürekli rötuşa ihtiyacı olacaktır. “Her iki ya da dört haftada bir kuaföre gitmeniz gerekeceğini unutmayın,” diyor saç stilisti Marie Robinson.

Solda: Michelle Williams

RENGİ KORUYUN

Saç ve renk uzmanı Özdemir Özcan, hemen her sarı tonunda olduğu gibi platin sarısının da klordan fazlasıyla etkilendiğini hatırlatıyor.  “Havuza girmemeye özen gösterin ya da girecekseniz platin renge özel geliştirilmiş, rengin değişmesini önleyen şampuanlar kullanın,” diyor Özcan. Bunun dışında onarıcı maske veya günlük bakımlar saçınıza kaybettiği nemi geri kazandırarak daha sağlıklı ve parlak görünmelerine yardımcı olacaktır. Saçınızın ihtiyacı olan bakım şeklini saptamakta mutlaka bir profesyonelden yardım alın.

Solda: Emma Stone

İlgili Makaleler