Prenses Diana’yı konu alan 5 efsanevi film

Diana (2013)

1997’de şüpheli bir trafik kazası ile hayatını kaybeden Prenses Diana’yı beyazperdeye taşıyan film, Leydi Di ve onun Dodi Fayed’den önceki Pakistanlı sevgilisi kalp cerrahı Hasat Khan ile olan ilişkisine odaklanıyor. Kimilerine göre Dr. Hasnat Kahn, Leydi Diana’nın hayatının aşkıydı ve iki yıl süren bu ilişkiden sonra derin bir aşk acısı yaşamaya başladı. Bu süreçte Dodi Al-Fayed ile birlikte olmaya başlaması kimilerine göre Kahn’ı unutumadığı ve bu şekilde cezalandırdığı içindi. 1997 yılında şaibeli bir trafik kazası meydana geldi ve henüz 36 yaşında Leydi Diana, tüm bu sırları da yanına alarak hayata veda etti. Bu kaza sadece kraliyet ailesi için değil, tüm dünya için büyük bir şoktu.

Prenses Diana ve Hasnat Kahn’ın 1995-1997 yılları arasında yaşadıklarından yola çıkarak Prenses’in bu dönemini anlatan filmin yönetmenliğini Oliver Hirschbiegel üstlenirken başrolde Naomi Watts’ı seyrediyoruz.

SPENCER (2021)

Spencer, 1981 yılında Prens Charles ile evlenen Diana Frances Spencer’ın hayat hikayesini konu ediyor. Norfolk’taki sarayda geçirdikleri son Noel tatiline odaklanılan filmde Prens Charles ile olan evliliğinin artık sonuna gelindiğini düşünen Diana’nın bir gün kendisini kraliçe yapacak olan yoldan ayrılmaya karar verdiği zamanlar gözler önüne seriliyor.

The Queen (Kraliçe) (2007)

Halkın Prensesi Diana, Paris’te bir trafik kazasında ölmüştür. Kraliçe ve ailesi, bir süre Balmoral Kalesi’nin kapalı kapıları ardında yas tutmayı uygun görürler. Kalpleri kırık olan halkın insanları bu tutumu anlayamazlar ve Kraliçe’den kendilerine açıklama yapmalarını beklerler. Bu durum henüz seçilen Tony Blair üzerinde de baskı unsurudur. Filmin yönetmeni Stephen Frears, İngilterede Kraliyet Ailesi kavramını mercek altına alırken kurguyu esprili bir dille şekillendirmiş. Geleneksel ile aykırı kavramların kıvamında harmanlandığı bir film olarak değerlendiriliyor.

The Story of Diana (Diana’nın Hikayesi) (2017) 

Erkek kardeşi ve onu çok iyi tanıyan diğer kişilerle yapılan röportajlar aracılığıyla merhum Prenses Diana’nın dikkat çekici hayatı ile kişisel mücadelelerini keşfedin.

The Murder of Princess Diana (Prenses Diana Cinayeti) (2007)

Sevgilisi Dodi Al Fayed ile birlikte gece yarısı Paris’te kaldıkları otelden çıkan Prenses Diana, kendilerini taşıyan özel arabanın girdiği tünelde kaza yapması sonucunda 31 Ağustos tarihinde sevgilisi ile birlikte hayata veda etmişti. Önce arabanın paparazziler tarafından sıkıştırıldığı söylendi; sonra da özel şoförü Henri Paul’ün sarhoş olduğu için kazaya neden olduğu açıklandı.

Noel Botham’ın aynı adlı kitabından uyarlanan “The Murder of Princess Diana”, bu olayın ‘basit” bir kaza olmadığını, Diana’nın cinayete kurban gittiği tezini savunuyor.

İlgili Makaleler