Ruj Kullanmanın Altı İpucunu Öğrenin

Dudak Kalemi Kullanmadan Şekil Verin

Dudak kalemi kullanmayı sevmeyenlerdenseniz kapatıcı kullanarak da rujunuzun kalıcı olmasını sağlayabilrisiniz. Üst dudağınızın orta kısmına kapatıcıdan küçük bir miktar uygulayın ve dağıtın. Sorasında süreceğiniz ruj daha kalıcı olacaktır. 

Kendi Renginizi Yaratın

Herhangi bir dudak rengini pırıltılı hale getirebilirsiniz. Rujunuzun üzerine paratıcı sürün ve anında dudak rengini daha dikkat çekici hale getirin.

Rujunuzun Kalıcılığını Uzatın

Rujun dudaklarda daha uzun süre kalmasını sağlamak için, sürmeden önce tüm dudağınızı nötr renklerde bir dudak kalemiyle doldurun. Eğer dudak hatlarının sert durmasını engellemek isterseniz iç kısımlarını dudak kalemiyle boyadıktan sonra kenarlara doğru dağıtabilirsiniz. 

Kendi Mükemmel Pembenizi Bulun!

Pembe rujların size uygun olmadığını mı düşünüyorsunuz? O zaman gülümseyin ve diş eti renginize bakın. Ona en yakın renk (daha açık olmamak kaydıyla) sizin mükemmel pembenizdir.

Fondöten Kullanın

Rujun gerçekten kendi rengini yansıtmasını istiyorsanız, ruju sürmeden önce dudaklarınıza bir parça fondöten uygulamanızda fayda var. Böylece renksiz bir zeminde başlamış olacaksınız.

Kusursuz Görünen Ten Rengi Dudaklar İçin Pudra Kullanın

Açık pembe renk ruj sürdükten sonra hafifçe transparan toz pudra kullanarak dudaklara mat etki verebilirsiniz. Drew Barrymore`un makyaj artisti Robin Fredriksz buna `pudralı dudaklar` dediğiniz söylüyor. 

İlgili Makaleler