Saçlarda `Yeni` Dalgalar

YENİ DALGA

En cool görünen saç modelleri tüm gün boyunca size eşlik edecek yeni dalgalar. Birkaç pratikle deniz suyu ya da plaj efektine ihtiyaç duymadan çabasız ama trendy dalgaları elde edebilirsiniz. 

Farklı dalgalı saçları uygulama ipuçları için tıklamaya devam edin. 

Solda
Jessica Alba
Kate Hudson

2. Netleştirin
Saçta kontrolü sağlayacak bir fırçayla saçlarınızı ipek gibi ve canlı görünene kadar kurutun.

January Jones

HAFİF DALGALAR

Yataktan yeni kalkmış gibi görünen ortadan ayrık ya da bir yöne ayrılmış bu modeli kendinden dalgalı saçlarda uygulamak daha kolay. Ancak saçlarınız düz ya da kıvırcıksa da bu görünümü elde edebilirsiniz.

Görünümü Yakalayın

1. Baz hazırlayın
Nemli saçlarınıza avuç dolusu hacim verici saç köpüğü ya da spreyi uygulayın. “Bu adım saçlarınızın tel tel görünmesini önleyerek hacim verir,” diyor Ciara’nın saç stilisti Cesar Ramirez.

Lily Collins

2. Fön makinesiyle kurutun

Fırçayı bir kenara bırakın. Fön makinesi ve parmaklarınızla saç tellerinizi tarayın ve kurutun. “Bu şekilde en doğal dalgayı elde ederek sahil saçlarına sahip olacaksınız.”

3. Mühürleyin

Dalga elde ettiyseniz bir saç spreyiyle sabitleyin. Eğer dalga yapamadıysanız saçlarınızı kalın tellere ayırın, sadece tek sefer maşaya sararak bunu gerçekleştirin.

Olivia Palermo

YENİ AFRO

Güncellenmiş Afro oldukça cazibeli ve cesur bir görünüme sahip. Bu sezonun trendini elde etmenin anahtarı ise saç tellerine biraz daha fazla belirginlik katmak.

Görünümü Yakalayın

1. Nemlendirin
Durulanmayan saç kremini nemli saçlara uygulayın. “Bu adım saç tellerini nemlendirir ve ısıdan etkilenmesini önler,” diyor saç stilisti Anthony Dickey. Zor taranan saçları açabilen bir tarak yardımıyla saçlarınızdaki kırışıklıkları açın.

Beyonce

2. Tutun ve çevirin

Bir miktar saç yağını elinize dökün. Saçlarınızı ellerinizle karıştırarak yağı yedirin. “Bu adımla saçınızın kabarmasını önleyerek daha net bir görünüm elde edebilirsiniz,” diyor saç tasarımcısı Erdal uluç.

3. Kurutun

Saçlarınıza yağı uyguladıktan sonra fön makinesine vigo takarak kurutarak şekil verin. Vigonun içine az miktarda saç alarak uygulayın. “Aceleci davranmadan saçlarınızı üç ya da dört bölüme ayırarak vigoyla şekil verin.”

Sachajuan Leave in Conditioner
durulanmayan saç kremi, 79,90 TL 
Harvey Nichols; (0212) 319 11 00.

Urban Naturals argan yağı
saç bakım serumu, 22,25 TL
Gratis; (0212) 232 23 77. 

YANDAN AYRIMLI DALGA

Cool ve elegan görünüme sahip yandan ayrımlı dalga modeli köpük ve saç maşasıyla nostaljik bir etkiden çok tüm görünüme hava katıyor.

Görünümü Yakalayın

1. Hacmi artırın

“Yoğun olmayan bir saç köpüğünü avucunuza sıkın, saç fırçanızla köpüğün bir kısmını alın ve nemli saçlarınızı tarayın,” diye öneriyor Amy Adams’ın saç stilisti Laini Reeves. Daha saçınızı kurutun ve saç ayrımını yapın.

Eva Mendes

2. Dalga verin

Şekillendirici maşayla saçınızı ayırdığınız kısımdan 15 santimlik bir kısmı yüzünüzden uzakta tutarak dikine şekillendirin. “Büyük ayrımlar daha ihtişamlı bir görünüm yaratacaktır,” diyor Reeves.

Kate Hudson

3. Pürüzsüzleştirin

Bukleler soğuduğunda saçınıza fırçayla şekil verin ve yapışkanlık hissi yaratmayacak bir spreyle saçınıça son noktayı koyun.

3. Isı ekleyin

Kalın ve şekil almayan kısımları saç maşasına sararak şekil verin. Ya uçlardan başlayıp saç köküne kadar (en dibe girmeyin) uygulayın ya da kökten başlayıp uçlara (en ucu atlayın) kadar. Daha sonra saçlarınızı fırçalayın.

Ciara

MODERN DALGALAR

Birkaç damla yağ ve kuru şampuan yardımıyla yumuşak ve alımlı yeni nesil dağınık dalgaları elde edebilirsiniz.

Görünümü Yakalayın

1. Belirginleştirin ve kurutun
Ashley Olsen’ın saç stilisti Mark Townsend, ince saç tellerinin elektriklenmesini önlemek için nemlendirici saç yağını nemli saçlarınıza uygulamanızı öneriyor. İnce saç tellerini soğuk üfleme ile kurutup, daha kalın teller için fön makinenizi sıcağa getirip kurutun.

Jessica Alba

2. Gelişigüzel dalgalar oluşturun

Çift uçlu saç şekillendirici maşanın her bir ucuna s şeklinde saç telinizi sarın. Sarmaya saçlarınızın kökünün beş santim altından başlayın. Daha sonra bileğinizi çevirin. Böylece maşanın iki ucundaki saçlar da dalgalanacaktır. Kalan saç tellerinize de aynı işlemi uygulayın.

Ashley Olsen

3. Karıştırın

Saçlarınızı fırçayla taramak yerine bir miktar kuru şampuan sıkın ve ellerinizle dağıtın. “Bu model yapılmış gözükmemeli bunun için saçlarınızı sallayın, sıkıştırın ne isterseniz onu yapın,” diyor Townsend.

Olivia Munn

İKİ GÜNLÜK FÖN GÖRÜNÜMÜ

Yapılmamış gibi duran bu saç stili fön çektirdiğinizin ertesi günü saçlarınızda ortaya çıkan hacim ve hareketi yansıtıyor.

Görünümü Yakalayın

1. Kokteyl yapın

Bir miktar hacim ve şekil verici kremle saç yağını karıştırın. “Bu adım saçlarınıza belirginlik ve hacim katar,” diyor Rod Ortega. (Eğer saçlarınız ince telliyse yağı pas geçin.)

Blake Lively

İlgili Makaleler