Saçlarınızın Duş Sırasında İhtiyacı Olan 3 Şey

Yüzümüzdeki ölü derileri temizlemek için yüz şurubu kullandığımız gibi saç derimize de böyle bir bakım yapmalıyız. Saçlarımıza kullandığımız kuru şampuanlar saç derilerimizin kurumasına ve kepeklenmesine neden olur. Bunu önlemek için her iki haftada bir kepek arındırıcı şampuan kullanın. Kepek karşıtı ürünü duş sırasında saçlarınıza masaj yapın. Her iki haftada bir yapacağınız masaj ile saçlarınızdaki ölü deriler dökülerek kepekler yok olacak ve daha sağlıklı saç derisine sahip olacaksınız.

 

Maskeler yıpranmış saç uçlarınıza kremlere göre daha fazla nem verir. Böylece kuru saç uçlarınız daha parlak gözükür. Haftada bir ya da iki kere derin nemlendirici özelliği olan saç maskesi kullanın. Eğer saçlarınız boyalı ya da şekillendiricilerin yüksek sıcaklıklarına maruz kalıyorsa maskeyi haftada bir kere kullanabilirsiniz. Maskeyi saçınıza uyguladıktan sonra saçınıza iyicene nüfuz etmesi için birkaç dakika bekleyin.

 

Haftada bir özel arındırıcı bakım şampuanı kullanın. Bu şampuanlar diğer şampuanlara göre daha güçlü temizleme faktörleri içerir ve günlük kullanım için üretilmiştir . Bu formül saçlarınızdaki kalıntıları ve fazla yağları ortadan kaldırmaya yardımcı olur. Ama unutmayın ki bu ürünü haftada sadece bir kere kullanmalısınız. Haftada birden fazla kullanım saç tellerinizi kurutabilir. 

 

Her duşta aynı ürünleri kullanmak saçlarımızda problemlere yol açabilir. Kepeklenme, kuruluk, nemsizlik gibi problemler oluşur ve saçlarımız ihtiyacı olan besini alamaz. Ancak duş sırasında düzenli periyotlarda kullanacağınız ürünler saçlarınızın bakımını sağlayarak daha güçlü ve sağlıklı olmasını sağlar.



 

İlgili Makaleler