Sade Makyajın İpuçları

Dengeli Ten Rengi

Pürüzsüz cildiyle dikkat çeken Natalie Portman`ın sırrı iyi nemlendirilmiş cildi. Siz de makayaja başlamadan önce nemlendirici krem ya da serum uygulayabilir böylece eşit bir cilt elde edebilirsiniz.

Aydınlatılmış Dumanlı Göz Makyajı

Dumanlı göz makyajını seven Heidi Klum, daha doğal görünmek için göz makyajını daha hafifleştirmiş. Hem dumanlı göz makyajının etkisini gösteren hem de daha doğal duran bu göz makyajını lila, eflatun ya da gri tonlarda seçebilirsiniz. 

Matlaştırın

İçerisinde pırıltı olmayan mat farlar kullanarak doğal görünümü takip edebilirsiniz. Angelina Jolie`nin makyajında olduğunu gibi makyajı mininumda tutup eyeliner kullandığınızda hazırsınız demektir.

Mercan Rengi Dudaklar

Selena Gomez`in ışıltılı ve doğal görünmesinin sırrı cildini mercan rengiyle ısıtması! Eğer açık renkli teninin varsa size de bu ipucunu kullanabilirsiniz. Rujdan hafifçe yanaklara uygulamanız da daha doğal görünmenizi sağlayacaktır. 

Küçük Detaylar

Liv Tyler`ın çok hafif makyajının sırrı aslında çok basit. Çok hafif renkteki ruj üzerine uygulanan dudak parlatıcısı… Cildinizin ışıltısını ortaya çıkaracak doğal fondöten de işinizi kolaylaştıracaktır. 

Parlak Renkler

Emma Stone`un birbiriyle uyumlu dudak ve yanak rengi yeterince parlak ve cildi daha enerjik göstermek için iyi bir seçim. Eğer siz de böyle bir uyum yakalamak isterseniz turuncu tonları dışında mercan, pembe ya da şarap renkleri tercih edebilirsiniz. Ruju parmağınızla uyguladıktan sonra rengi sabit kalması için renksiz dudak kremi kullanabilirsiniz. Aynı rengi yanaklarınızda da kullanabilir ya da yakın tonlarda allık seçebilirsiniz. Bu renkleri kullanırken emin olmanız gereken şey cildinizin kusursuz görünmesi.

Cildinizi İyi Hazırlayın

Alessandra Ambrosio`nun mükemmel görünen cildi sayesinde her makyaj tarzını kusursuzca taşıyabiliyor. Böylesine güzel görünen bir cilt için fondöten öncesinde birkaç ürüne ihtiyacınız var. Düzenli olarak göz altı kremlerinde kullanmak iyi bir çözüm. Anlık bir çözüm için göz altı kapatıcısı kullanabilirsiniz. Sonrasında ince yapılı bir fondöteni sünger darbeleriyle yüze ve boyuna yaymalısınız.  

Natürel ve Parlak Dudaklar

Her ne kadar ten rengi dudaklar gün içerisinde kullanılsa da onlar gece için de mükemmel bir seçim olabiliyorlar. Ten rengi dudak parlatıcısının doğallığını bozmadan daha etkili durması için öncesinde şeftali ya da pembe tonlarında ruju hafifçe uygulayabilirsiniz. Ten rengi ve parlak dudaklarınızı geceye adapte etmek için daha fazla eyeliner, maskara ve allık ekleyebilirsiniz. 

Blake Lively

Doğallıktan uzaklaşmayan, cildinizin doğal ışıltısını yansıtan bir makyajla göz alıcı görünmenin sırlarını merak ediyorsanız, cevapları bu dosyada bulacaksınız!

Yüz Hatlarınızı Belli Edin

Makyajı çok güzel taşıyan isimlerden Megan Fox, hatlarını belirginleştirerek bu etkiyi yakalıyor. Kaşlarını belirginleştirip elmacık kemiklerini ortaya çıkarn aktris, bu makyajda dudaklarındaki natürel renk sayesinde doğallığı yakalamış.

Altın Rengi Gözler

İyi hazırlanmış bir cilt üzerine altın rengi göz makyajı çok yakışacaktır. Kristen Stewart`ın makyajında gözlerin bu denli etkili durmasının nedeni, kirpik diplerine daha koyu tonlarda far uygulanması. Ayrıca Stewart`ın ruj rengi daha canlı durmasını sağlamış ama isterseniz daha şeftali tonlarına yakın seçim yapabilirsiniz. 

Taze Görünen Yanaklar

Miranda Kerr`in makyajında olduğu gibi taze görünen yanaklarınız olmasını istiyorsanız bunun sırrının krem allıklardan geçtiğini bilmelisiniz. Daha yumuşak ve kadınsı görünen krem allıkların uygulaması da en az toz olanlar kadar kolay! 

İlgili Makaleler