Kış aylarında kilo almamak için dikkat etmeniz gerekenler

Sağlıklı besinlere tamamen teslim olmak zorunda değilsiniz. Ancak bel ölçünüzün daha fazla genişlememesi için sık sık tüketmenizde fayda var. Havuç, soğan, pancar, kabak, tatlı patetes ve yaban havucu gibi sebzeleri fırında pişirerek tüketmelisiniz. Bunların doğal olarak tatlı sebzelerdir ve organlarımızı besleyerek aynı zamanda şeker ihtiyacı bakımından zihinsel olarak tatmin eder.

Güveç, patates gibi ürünleri pişirirken çok fazla yağ kullanırız ve bunlar kilo almamıza neden olur. Bu nedenle evinizde kullandığınız yağları, hindistan cevizi yağı ile yer değiştirin. Ekmeklerinizi veya keklerinizi yapmak için badem unundan yararlanın, beyaz şeker yerine esmer şeker kullanın. Her zaman kullandığınız tuzlar yerine de deniz tuzu kullanmak başka bir seçenek olabilir.

Soğuk kış günleri hem psikolojik hem de duygusal olarak insanı zorlayan bir mevsimdir. Vücut sıcaklığınızı sabit tutmak ve hücre dışı gerçekleşen olaylar karşısında hücrenin kendi metabolizmasını koruma eğilimini sağlayan homeostasiyi sürdürmek için olduğundan daha fazla enerjiye ihtiaycınız vardır. Bu nedenle sıcak çorba tüketmeye çalışın ve lifli yeşil sebze, soğan ve sarımsak tüketin. Ayrıca kırmızı biber, zencefil ve bitki çayları da vücut sıcaklığınızı yüksek tutacaktır. Aynı zamanda daha sağlıklı beslenerek kilo almanıza engel olacaklardır.

Açlığınızı kontrol etmek için evinizde yaptığınız sağlıklı besinleri tükettikten sonra dışarı çıkın. Çünkü dışarıda acıktığınız an aklınıza hemen hamburger, pizza, makarna gibi kilo almanıza yol açacak besinler gelir ve sonunda kendinizi bir restorantta oturmuş bunları yerken bulursunuz. Bu nedenle evden çıkmadan önce yemek yiyin ya da sağlıklı smoothie’ler tüketin.

Tadını sevmediğiniz için yemek istemediğiniz yiyeceklerin içine baharat ekleyin. Yulaf, gevrek yoğurt gibi çok fazla tat vermeyen besinlerin içine tarçın, hindistan cevizi gibi lezzet katacak baharatlardan yararlanın. Ayrıca bir bardak sıcak badem sütü eklemek de ayrı bir seçenek olabilir. Böylece sağlıklı olup ancak tadını beğenmediğiniz için tüketemediğiniz besinler ile fit kalın.

Sağlıklı beslenirken en çok zorlanılan durumlardan biri katıldığımız etkinlikler ya da partilerde yer alan içkileri tüketmektir. Katıldığınız bu partilerde mümkün olduğunca sunulunan yiyecekleri çok fazla tüketmeyin, evde kendi yaptığınız sağlıklı yiyecekleri yedikten sonra partiye katılın. Sunulan yiyecekler yerine masalardaki kuruyemişlerden az miktarda tüketin. Çok fazla kokteyl içmek yerine bir bir bardak şarap için.

Sağlıklı beslenmek için tahıllı ürünleri tamamen hayatınızdan çıkaramazsınız. Onun yerine daha sağlıklı olan tahıllı ürünü seçin. Pazar akşamı evinizde yapacağınız glutensiz tahıllı ürünlerinizi hazırlayabilir ve bütün bir hafta bundan tüketebilirsiniz.

İlgili Makaleler