Salma Hayek’in Güzellik Sırları

İnanılmaz derecede göz alıcı oyuncu, bir anne ve Nuance kozmetik markasının arkasındaki beyin olan Salma Hayek ile vücudunu olduğu gibi kabul etme, güzellik ile ilgili istediği tek şey ve neden botoks yaptırmadığı hakkında konuştuk.

Salma Hayek’in güzellik sırlarını öğrenmek için tıklamaya devam edin!

Yaşını hiç göstermiyorsun. Bize cilt bakım sırrını söyler misin?

Yüzümü yıkamadan asla yatağa girmem. Hasta ya da yorgun olmam bunu etkilemez. Hatta gençken çok sarhoş olsam bile yatmadan önce yüzümü mutlaka yıkardım! Belki elbisemi, ayakkabılarımı ya da takılarımı çıkarmayı unutabilirim ama makyajımı çıkarmayı hiçbir zaman atlamam. 

Bir keresinde aldığın en kötü güzellik tavsiyesinin botoks yaptırmak olduğunu söylemiştin.

Bu sene 50 yaşımı dolduruyorum ve hala yaptırmadım. Eminim botoks ile çok daha iyi gözükebilirim ama benim felsefem bugün nasıl daha iyi gözükebileceğim değil, 70 yaşına geldiğim zaman nasıl daha iyi gözükebileceğim. Hızlı çözümler yaşlandırır. Mesela egzersiz yaptıktan sonra cildinizin nasıl da ışıl ışıl parladığını fark ettiniz mi? Bir de, hiçbir mimiğinizin hareket etmediğini düşünün. Benim tavsiyem, gençliğinizi tutabildiğiniz kadar elinizde tutun.

Eğer kusursuz bir makyajla mükemmel saç arasında bir seçim yapman gerekirse, hangisini seçerdin?

Aslında, saçlarım artık beyazlamasın isterdim. Saç diplerimi boyamamaya karar verdim çünkü çok fazla bakım ve uğraş istiyor. Bir süreliğine kendi haline bıraktım.

Saçların çok güzel ve sağlıklı duruyor. Bunun için özel bir şey yapıyor musun?


Kullanmam gerekmediği sürece ısıveren saç şekillendirici cihazlarından uzak durmaya çalışıyorum. Ayrıca, saçlarımın iyice nemlenmesi için buhar odasında ya da saunada saçımda maskeyle oturmayı da seviyorum.

Biraz da vücudundan konuşalım. Kıvrımlarını hep benimsemiş miydin?


Onlara yeni yeni alışıyorum. Yaşamayı ve yemek yemeyi seviyorum. Bana mutluluk veriyor. Hiçbir zaman sıkı bir diyet yapamadım ya da egzersiz programına bağlı kalamadım. Egzersiz yapmaya da çok geç başlayabildim. Ama hiç kimse kusursuz değil, kendimi böyle kabul ediyorum.

Ne zaman kendini en güzel hissedersin?

Bu biraz korkunç ama eşim bana iltifat ettiği zaman kendimi güzel hissediyorum. Aslında bunun cevabının, aynaya baktığım zaman olması gerekiyor. Aynı zamanda yoga yaparken, mükemmel duruş esnasında kendimi çok güzel hissediyorum ve içimden “İşte bu, devam!” diyorum. 

Charlotte Tilbury Goddess Skin Clay Mask Kil Maskesi
“Birçok kil maskesinin aksine, cildinizi kurutmadan gözeneklerinizi temizliyor.

Nuance Salma Hayek True Color Lipstick In Blooming Red Ruj
“Bu kırmızıyı çok seviyorum çünkü parlak ve fazla durmuyor. biraz daha az görünmesini istersem peçete yardımıyla hafifçe sildiğimde istediğim sonuca ulaşabiliyorum.”

Cooler Cleanse Young Coconut Water Hindistan Cevizi Suyu

“Bu hindistan cevizi suyu potasyum dolu ve susuz kalmamı engelliyor. londra’da bulamadığım için new york’a gittiğimde bol bol depoluyorum.”


Yves Saint Laurent Le Vestiades Parfums Saharienne Eau de Parfum
“varlığını size unutturacak kadar taze bir koku ama sizin dışınızda herkes fark edecek!” 250 dolar; yslbeautyus.com
charlotte tılbury goddess skın clay mask kil maskesi“birçok kil maskesinin aksine, cildinizi kurutmadan gözeneklerinizi temizliyor.”

İlgili Makaleler