Sedef Avcı InStyle’da

Sedef Avcı bugünlerde iki projesiyle karşımızda: Yeni vizyona giren ve beğeni toplayan kariyerinin dördüncü sinema filmi Aşk Olsun ve atv ekranlarında yayınlanan Bedel dizisi. İstanbul’un en güzel manzarasına karşı çekim yapmak için bir araya geldik ve hayatındaki yenilikleri konuştuk.

Sedef Avcı özel kadınlardan: Güzel, akıllı, uzun boylu, yetenekli, mutlu… Ona dışarıdan baktığınızda kusursuz bir profili var ve bunun için özel çaba sarf etmediğini düşündürüyor. Haklısınız, o tam da böyle biri ama bir parantez açmakta fayda var: Aynı zamanda mükemmeliyetçi. Ani değişimlerden, son dakika gelişmelerinden, plansız, programsız işlerden hoşlanmıyor. Çünkü içinde var olmayı seçtiği her projeyi, filmi veya ailesine ayırdığı zamanı dört dörtlük yaşamak istiyor. Çerçevesini kendi çizdiği, eşi Kıvanç Kasabalı ile mutlu olduğu ve oğullarına güzel bir gelecek sunmak için şikayet etmeden mesleğini icra edenlerden… 1997 Elite Model Look’ta birinci olduktan sonra hayatında mesleki anlamda yeni bir kulvara geçen Avcı’nın televizyon izleyicisi ile gerçek anlamda ilk tanışması senaryosunu Elif Şafak’ın yazdığı Halil ile Menekşe dizisiyle oldu demek abartı sayılmaz. ​

Dizideki karakterinin gücü dışında duru güzelliği ve oyunculuk yeteneğiyle Avcı, kendine farklı bir yer açtı. Yaprak Dökümü’nde mesleki anlamda farklı bir deneyim yaşadı ve ardından Ezel’de parladı. 2009 yapımı Romantik Komedi’deki masum genç kadın karakterinden kendimize tatlı dersler çıkarttık, onları devam filminde nasıl hayata geçirdiğini Romantik Komedi 2’de gördük. Sedef Avcı’nın başka güzel haberleri var sevenleriyle paylaşmak istediği: Başrollerini İlker Aksum ile paylaştığı Aşk Olsun filmi vizyona girdi. İki aşk doktorunun hikayesi klişe bir gerçekle karşı karşıya bırakıyor ikiliyi ve evet, terzi kendi söküğünü dikemiyor. Filmin galasının sonrasında harika bir bahar sabahı Sedef Avcı’yla Anadolu Hisarı sırtlarında kapak çekimi için bir araya geldik. Mini jean şortu, tişörtü, beline bağladığı kırmızı ekose gömleği ve sıfır makyajlı haliyle Avcı, çok güzeldi. Onun doğal güzelliğinin altını hafifçe çizdik ve çok sevdiğimiz kareler ortaya çıktı. Çekim bitiminde yorgunluk kahvelerimizi harika İstanbul boğazı manzarasına karşı içerken, içten ve su gibi akan bir röportaj yaptık…
 

Set, ev, eş ve anne olma dengesini nasıl ayarlıyorsun?
Elimden geldiğince hepsine eşit olmaya çalışıyorum. Tabii ki eşit bir dağılım olmuyor ama iş anlaşmalarımı yaparken tüm bunları göz öünde bulunduruyorum. Can’a vakit ayırmam gerekiyor çünkü. Ben yoruluyorum ama en azından hem kendimi hem onu mutlu edebiliyorum ve böylece çok fazla sorun çıkmıyor.

Biraz da yeni filmin Aşk Olsun’u konuşalım. Oldukça eğlenceli bir hikaye…
Aşk Olsun romantik komedi tarzında bir film. İlker Aksum, Selen Seyven ve Kenan Ece ile beraber başrolleri paylaşıyoruz. İlker ve ben, ikimiz de karşı cinslerin ilişki terapisti gibiyiz ve bunun sonucunda hastaları vasıtasıyla birbirleriyle tanışıp, birbirlerine aşık olan karakterleri canlandırıyoruz. Çekerken çok eğlendik.

Aşk doktoru denen kişi işe yarıyor mu sence?
Valla aslında aşk doktoru Türkiye’de çok var olan bir kavram değil, belki ilişki terapisti olabilir. Bazen bir arkadaşınızla fikir alışverişi yaparsınız veya terapiste gidip, destek alırsınız. Ama ben öyle birine başvurmadım ve bilmiyorum.

Röportajın devamı InStyle Mayıs sayısında ve iPad’de!

İlgili Makaleler