Seksi ve Natürel

GÖZLERE VURGU YAPIN 

Kirpiklerinize Sürün

Maskara ten rengi yüze bambaşka bir hava katıyor. Sadece üst kirpiklerinize ya da hem üst hem alta siyah formüllü bir maskara sürü. “Benim tercihim alt kirpiklerinize kahverengi kullanmanız.” diyor Stiles.”Çok güzel, ince ve hoş bir etki yaratıyor ne kadar az o kadar havalı!” 

Esteé Lauder Sumptuous Extreme Mascara
88 TL, parfümerilerde

 

GÖZLERE VURGU YAPIN 

Kaşlarınızı Öne Çıkarın

Pudrayı tavsiye eden kaş uzmanı Joey Healy “Kaşlarınızın dolgun bir şekilde oluşu, dikkatin gözlerinize çekilmesini sağlayacaktır. Natürel renkler en iyi kumrallarda durur, kül,bej ve kahve gibi renkleri ise sarışınlar tercih etmelidir. Kızıllar açık kestane tonlarını ve esmerlerse siyah saçlarına adeta bir iltifat gibi duracak kömür rengini kullanmalıdırlar. Sert açılı bir fırça yardımıyla pudrayı yukarı doğru iterek uygulayabilirsiniz.” diyor.

MAC Stylish Brow Duo Redhead kaş farı
72 TL

TEN RENGİ GÖRÜNÜMÜ ELDE EDİN

“Bu sezonun natürel dudakları çok sofistike ve tamamlanmış bir his veriyor. Her zaman kullandığınız parlatıcınız yerine mat kremi düşünün!” diyor VanLeeuwen. 

Ortaya Çıkarın

Daha fazla belirginlik kazandırmak ve rengin uzun süre kalması için öncelikle kendi dudak renginize yakın bir kalemle tüm dudağınızın çevresinden geçin. (pembe dudaklar için bal rengini, daha koyu dudaklar için bronz rengini deneyin.) Pamuklu bir bez yardımıyla rengi dudaklarınızın ortasına doğru iterek yayın.

Açık Ten İçin

MAC Mineralize Rich Lipstick Posh Tone
49 TL

TEN RENGİ GÖRÜNÜMÜ ELDE EDİN 

Size Uygun Rengi Bulun

Eğer açık bir teniniz varsa, sağ taraftaki gibi çiçek pembesi tonlarını kullanın. Buğday tenliler biraz daha sıcak tonlar (şeftali ve ya mercan gibi) tercih edebilirler. ”Koyu ten en iyi karamel tonlarındaki renklerle görünür. Kahverengi dudak kaleminin üstüne sürülmüş dudak kremi de mükemmel durur.” diyor Stiles.

Buğday Ten İçin

Chanel Rouge Coco Shine in no 69 Flirt
69 TL, parfümerilerde

TEN RENGİ GÖRÜNÜMÜ ELDE EDİN 

Hareket Katın

Bej rengi “tamda şu anlık” olsa da dudaklarınızın görünürde tamamen yok olmasına sebep olabilir. Goodwin ‘in “görünmez dudak” dediği bu olayı düzeltmek için önce dudaklarınızı temizleyin ve baştan başlayın. Ama bu sefer önce daha koyu bir tonda kalemle dudaklarınızı doldurun ve sonra rujunuzu sürün.   

Koyu Ten İçin

Golden Rose Ultra Rich color Creamy Lipstick
12 TL

Son zamanda podyumlarda sık sık gördüğümüz kalın kaşlar ve neon göz kalemleri büyük ilgi topladı ama daha diğer taraftan yeni ve hoş bir makyajda doğdu.  Bu sezonun cilt vitrinlerinin güzelliği olacak ve yakın çekimi için hazır olan “yalın” ten rengi tonunu düşünün. Ama şunu bilin: Çabasız bir şıklığı çağrıştırsa da, biraz çaba gerektiren bir şey. Makyaj uzmanı Rachel Goodwin “Bu makyajsız bir görünüm değil sadece doğal bir görünüm.” diyor. Çıplaklığa hazır mısınız? Bu yeni zarif trendi denemek için ipuçlarımıza göz atın! 

HAZIRLIK YAPIN

İyi Yıkayın

“Parlaklığa en çabuk ulaşmanın yolu ölü derileri temizlemek ve peeling yapmak.” diyor New York’lu  dermatolog  Francesca Fusco. “Cilde zarar vermeden bunu yapmak için yumuşak başlı sentatik temizleyicileri olan titreşimli bir fırçayla haftada iki kez peeling yapabilirsiniz. Haftada bir kez de kil maskesi uygulayarak cildi kirlerden arındırabilirsiniz.” 

Clarisonic Deep Pore Detoxfying Solution yüz temizleme kiti
169 Dolar, clarisonic.com

HAZIRLIK YAPIN

Pürüzsüzleştirin

New York’ta Mount Tıp Merkezi’ndeki lazer ve kozmetik dermatologlarının yöneticisi olan Heidi Waldorf “Evde yaptığınız peelingler daha ipeksi bir cilde kavuşmanızı sağlar,” diyor. Ürününüzü hafta bir ve gece kullanmanızı öneriyor. “Cildin yapısını pürüzsüzleştiren ve renk farklılıklarını azaltan bu glikolik asit evde uygulayabileceğiniz bir tedavidir,”diyor. 

Dermalogica Daily Resurfacer peeling
236 TL, eczanelerde

HAZIRLIK YAPIN

Nemlendirin

Kuru ve mat, ten rengi görünümüyle iyi görünmez. “Ulaşmak istediğiniz cilt “özlü” ve bunu sağlamak için nemi hapsetmek gerek.” diyor Dr.Fusco. Cildi temizledikten sonra, zengince bir kat Skin-ceutical’ın B5 jeli gibi ürünlerin içinde bulabileceğiniz hyaluronik asiti su moleküllerinin cilde nüfuz etmesini sağlamak için kullanın ve bir damla yüz tedavi yağıyla devam edin. 

TEMELİ İYİ ATIN

Kırmızılıkları Kapatın

“Ten rengi paleti mars tonlarında et renkleri değil cildin bebeksi pembe tonlarına ulaşmasına odaklıdır.” diyor Goodwin. Kırmızı bir görünüme engel olmak için karışımlı bir kapatıcıyı  (aşağıda verilen çok işlevli ürünü kullanıyor) biraz nemlendiriciyle elinizin arkasında karıştırın daha sonra fondöten yerine bu karışımı bütün yüzünüze uygulayın. Daha sonra, sadece kapatıcıyı hala kırmızı olan bölgelere sürün. “Burnunuzun etrafına özellikle özen gösterin.” diyor Goodwin. 

REN Hydra Calm Global Protection Day Cream
Nemlendirici, 131 TL, eczanelerde

TEMELİ İYİ ATIN

Sıvı Fondöten Seçin 

Cildinize kırışıklıkların içine girerek ve onları kalıplaştırmadan pürüzsüzlüğü getirebilecek üç tane nemlendiricili formülü bulduk. “Uygulamak için fondöten fırçasını alnınıza,yanaklarınıza ve çenenize hafifçe vurarak sürün. Daha sonra süngerle makyajınızı saçlarınızın başladığı yerlere ve çenenizin alt taraflarına kadar yayın.” diyor Stiles.

Açık Ten İçin

Guerlain Parure de Lumiere SPF 20 fondöten, 144 TL, parfümerilerde

TEMELİ İYİ ATIN

Sıvı Fondöten Seçin  

Orta Ten İçin

Esteé Lauder Double Wear Stay In Place Make Up Fondöten
119 TL, parfümerilerde

TEMELİ İYİ ATIN

Sıvı Fondöten Seçin  

Chanel Perfection Lumiere Long Wear Flawless Fluid fondöten
125 TL, parfümerilerde

HATLARINIZI BELİRLEYİN 

 

Cildiniz pürüzsüz. Bazınız sürüldü.  Şimdi elmacık kemiklerinizi göstermenizin zamanı! Tam burada şekillendirme (evet yanlış okumadınız) devreye giriyor. “Renklerle oynamadığınızdan dolayı, kemik yapısına vurgu yapmak için gölgelendirme kullanmanız gerek.” diyor Stiles. 

 

Kontrast Yaratın

“Amerika’daki şekillendirici pudralar (Japonya’dakilerin tersine) çok ağır,” diyor Stiles. Bunun yerine, buğday tenleri açmak için, daha az turuncu renklere sahip mat bir bronzlaştırıcı öneriyor. Eğer renginiz koyu ise, kapatıcınızı teninizin iki ton koyusu olacak şekilde seçmelisiniz ve renklerin uyum sağladığında emin olmalısınız.

Guerlain Terracotta Poudre Compact 4 Seasons pudra,
183 TL, parfümerilerde

HATLARINIZI BELİRLEYİN 

Girintilere Vurgu Yapın

Fırça kullanarak kulağınızın ortasına paralel gelecek şekilde bir noktadan başlayın ve rengi bu yönü izleyerek aşağı, ağzınızın kenarına doğru sürün ve rengin karışmasını sağlamak için aynı hareketi yukarı doğru tekrarlayın. 

MAC Fondöten Fırçası no: 187
99 TL

HATLARINIZI BELİRLEYİN 

AYDINLATIN

Bir sonraki adımda, daha da fazla tezatlık oluşturmak için ve kemik yapısını daha çok belirginleştirmek için “tam elmacık kemiklerinin üstüne ,az önce koyulaştırdığınız yerin tam üst tarafına“ aydınlatıcı uygulayın. Daha sonra burnunuzun ön tarafına, gözlerinizin arasından başlayarak burnunuzun yarısına kadar olan kısma da uygulayarak aydınlatın.

Diorskin NudeTan BB Creme
108 TL, parfümerilerde

HATLARINIZI BELİRLEYİN 

Kalıcılık Sağlayın

“Makyajınızı oturtmak için büyük bir pudra fırçasıyla tüm yüzünüze toz pudrayı sürün. Son olarak, belirginleştirdiğiniz bölgelerin üstüne biraz daha aydınlatıcı pudra uygulayın,” diyor Stiles.

Laura Mercier Second Skin Cheek Color
Barely Pink allıki 83 TL

GÖZLERE VURGU YAPIN

Eğer sürme çekmeye alıştıysanız, şunu unutmayın: sade gözler için daha hafif bir dokunuşa ihtiyaç vardır. Amaç sadece bir gölgeyle, minimalist bir çizgiyle ve biraz pudrayla gözlere derinlik ve boyut katmak. İşte sınırlamanın dersi; 

KABI TERCİH EDİN

Göz kapağınızın üstüne, kıvrımlara açık kahve far sürerek kaş kemiklerinize doğru rengi yaymanızı tavsiye eden Goodwin “Krem farlar yumuşak ve parlak gözlere sahip olmanıza yardımcı olur.” diyor. Ya da koyu kahvenin biraz daha açık tonlarıyla “gözlerinizin daha büyük” görünmesini sağlayabilirsiniz.” diye ekliyor.

Esteé Lauder Pure Color Shadow far,
69 TL, parfümerilerde

GÖZLERE VURGU YAPIN 

Çizgi Çekin

Kalemi tamamıyla bırakın ve ya gözlerinize daha fazla şekil vermek için,alttaki gibi, koyu kahverengi bir linerla gözünüzün alt tarafını renklendirin. Gece bu bronz gölgeleri renklendirmek isteyenlereyse Julie Harris’in önerisi var- üst kirpiklere metalik gold çizgi çekin!

Sephora Contour Eye Pencil 12 HR wear in Taupe göz kalemi
21,50 TL

İlgili Makaleler