Selülitlerle Savaşın!

40`lar

Vücudunuz yaşla birlikte gevşemeye başladığında, çukurlar daha derinlerde görünmeye başlar. Kolajen düzeyini korumak için SPF’li ürünler kullanmaya devam edin. Ayrıca kafein ve alpha hydroxy asit (kolajen üretimine yardımcı oluyor.) içeren bir vücut kremini bir masaj aletiyle problemli bölgelere uygulayın. “Masaj yapmak dolaşımı hızlandırarak cildin daha pürüzsüz görünmesine yardımcı oluyor,” diyor Graf. Bunların dışında squat ve bacak egzersizleri yapabilirsiniz. Ne kadar çok kas kazanırsanız, bacaklarınız ve kalçanızın o denli sıkı ve gergin görünür.

Sephora masaj aleti, 40,50 TL; (0212) 345 60 35. 

50’ler

Menopozla gelen hormonal değişiklikler yağ hücrelerini artırıyor ve cildi inceltiyor. Her iki etken de selülitlerin daha çok ortaya çıkmasına neden oluyor, diyor Dermatolog Bruce Katz. Epidermisi kalınlaştırmak ve sıkılaştırmak için retinol ya da peptit içeren kremlerle vücudunuza masaj yapabilirsiniz.  Ayrıca her gün problemli bölgeleri kuru fırçayla peeling yaparak lenf drenaj etkisini artırabilirsiniz. Bu da vücuttan fazla yağların ve şişkinliğin atılmasına yardımcı olarak cildin görünümünü düzeltecektir. Ekstra nemlendirme ve UV ışınlarının kolajen yapısına zararına karşı koruması  için SPF içeren bir nemlendirici de kullanın.

Sisley Celluli Pro Slimming Complex, 375 TL; parfümerilerde.

V SHAPE

Nedir Yeni bir sistem olan V Shape ise vücuttaki birçok probleme aynı anda etki eden bir tedavi olduğu için bu alanda açık ara ile ön plana çıkan teknolojilerden biri. Yağ hücrelerini hedef alarak, parçalayan ve dışarı atılmalarını sağlayan ultrason ile radyo frekans teknolojilerini tek bir sistem içinde bir arada kullanılıyor. Tedavi, yağ hücrelerinin zarlarını kesen akustik ses dalgaları ve cildi sıkılaştırarak açığa çıkan yağların vücuttan atan radyo frekansının eş zamanlı olarak çalışması ile başlıyor. Bu teknoloji, karın ve kalça da dahil olmak üzere vücudun tüm bölümlerinde kullanılabiliyor. Sonuç Yüksek frekansla verilen özel akustik ses dalgaları ise, cilt altı dokusunu yüksek ısı ile uyararak, kolajen üretimini artırıyor. Kaç Seans Tek bölge için 7 gün aralıklarla yapılan 4-5 seanslık bir kür uygulanıyor.

Fiyatı Seansı 650-750 TL. Daha fazla bilgi için: (0212) 241 03 64. 

Selülitiniz mi Var?

İşte Çözümleri

Hem tatlıları yiyerek, hem şekerli ve asitli içecekleri tüketmeye devam ederek, vücudunuzdaki çukur ve portakal kabuğu görüntüsünü tamamen çözecek sihirli bir krem arıyorsanız ne yazık ki pek şansınız yok! Ama güzel haber şu; doğru cilt bakım alışkanlıkları ve hedefe yönelik vücut uygulamaları ile çukurlu ve portakal kabuğu görünümünü düzeltmeniz mümkün! 

20`ler

Bu yaşlarda dışarıda kısa şort ya da etekler ve bikinilerle vakit geçirirken güneş korumasını göz ardı etmeyin. “UV ışınları cildi sıkılaştıran bir protein olan kolajeni kırıyor ve yağ hücreleri yüzeye daha hızlı gelerek bacaklarda ve popoda belirgin çukurluklar oluşturabiliyor,” diyor Dermatolog Joshua Zeichner. Ayrıca anti-oksidan içeren vücut kremlerini kullanmak da yararlı olabilir. Çünkü kremler koruyucu içerse de cilt bazı UV ışınlarını emebiliyor. “Anti-oksidanlar kolajen hasarını ve enflamasyonu önlüyor,” diyor Zeichner. “ Ancak daha önce oluşmuş hasarlarda yeni oluşabilecekler kadar etki göstermeyebilirler.”

Bath & Body Works Anti Cellulite Fiirming Lotion, 49 TL; (0212) 345 54 25. 

30`lar

Periyodunuzun hangi gününde olmanıza bağlı olsa da şişkinlik selülitin daha kötü görünmesine neden olabilir. Bu nedenle  şişkinliğinizi indirmek ve yağ hücrelerini artıran toksinlerden arınmak için her gün yeterli miktarda su içmeye özen gösterin.  (her gün 8 bardak içmeyi hedefleyin.) Güneş korumasına ek olarak kafein içeren bir vücut kremi de etkili olabilir. Kafein, yağ hücrelerini dönemsel olarak azaltıyor, dalgalanmaların daha az görünür hale getiriyor, diyor Dermatolog Jeanette Graf.

Clarins Body Lift Cellulite Control, 134 TL; parfümerilerde. 

ENDERMOLAB

Nedir LPG’nin son teknolojisi Endermolab, mevsim değişikliğinin vücutta yarattığı, ödem ve şişkinliklerden, ayrıca diyet ve egzersizlerle bir türlü yok edilemeyen selülit ile bölgesel fazla yağlardan kurtulmaya destek oluyor. Sonuç Bölgesel yağlanma, selülitin yarattığı portakal kabuğu görünümü, basen ve kalça hatlarını şekillendirme, incelme, pürüzsüz bir cilde kavuşma ve cilde elastikiyetini geri kazandırarak hayal edilen forma kavuşmaya katkı sağlıyor. 

Kaç Seans 10 seans uygulanıyor Fiyatı 10 seans 1500 TL Daha fazla bilgi için Bioritm Enstüti: (0212) 296 25 18. 

THERMAGE

Nedir  Patentli bir radyo dalgasını kullanan sistem bu dalgayla cildi sıkılaştırarak ve cildi yumuşak bir şekilde toparlayarak kırışıklıkları ortadan kaldırıyor.  Sonuç Bacak ve basenlerdeki sarkmaları toparlayarak cildin kalitesinde de gözle görülür bir iyileşme sağlıyor.Daha sıkı, daha gergin ve selülit görünümünü ortadan kaldırıyor.  

Kaç Seans Tek seanslık bir uygulama. Fiyatı 3000 Dolar. Daha fazla bilgi için M-Onep (0212) 352 32 33. 

İlgili Makaleler