Sezonun 10 Güzellik Trendi

BORDO DUDAKLAR

Artık birkaç kadeh Bordo şarabı içtiğiniz zaman dudaklarınızda tortu kalmasından rahatsız olmayın! Dikkat çekici bir görünüm için tek yapmanız gereken şarap sonrası şeffaf bir parlatıcı kullanmak. Yeni sezonda şarap rengi dudaklar Gucci’den YSL’a kadar birçok defile karşımıza çıkıyor. “Gotik bir hava yaratmadan romantik görünebilirsiniz,” diyor Procter & Gamble’ın kreatif direktörü Pat McGrath. Daha doğal bir etki için koyu renkte ruju parmak uçlarıyla dudaklarınıza uygulayın.

FRANSIZ MANİKÜRÜ DEĞİŞİYOR
Eski aşkımız Fransız manikürü, ihtiraslı metalik tonları ile şaşırtıcı bir değişim sürecine giriyor. “Tırnak uçlarında adeta mücevher hissi veriyor,” diyor Badgley Mischka defilesinde altın ve şarap rengi kullanan Deborah Lippmann. Her tırnakta kavisin eşit olmasını sağlamak için Orly’nin Fransız manikürü için özel olarak geliştirdiği bantları tırnak uçlarına yapıştırmayı deneyebilirsiniz. 

MAVİ ŞERİTLER
Kobalt mavisi skinny jean pantolonlarınızdan sıkıldınız mı? O zaman artık bu rengi göz makyajında kullanmayı deneyin. “Eğlenceli, genç ve yaratıcı bir renk,” diyor Pat McGrath. Anna Sui defilesinde makyaj artisti mavi göz kalemiyle yarattığı kedi gözü makyajına yoğunluk katmak için indigo rengi far kullanıyor. Stella McCartney’de ise üst ve alt kirpiklere kobalt mavisi maskara uyguluyor. Ancak abartıya kaçmamak adına bu göz makyajıyla birlikte dudaklarda daha doğal renklere yönelin.

ÖRGÜ BUKETİ
Taç olarak kullanılan saç örgüleri 2012-2013 Sonbahar-Kış sezonuna damgasını vurmaya hazırlanıyor. “Hem daha olgun bir görünüme imza atıyor, hem de çok romantik,” diyor saç stilisti Renato Campora ve Marchesa’da şekillendirme öncesi saçlara merhem uyguladığını belirtiyor. Ayrıca stilist Emilio Pucci ile Fendi’de ise ikili örgülere yer veriyor.

KRALİYET MÜCEVHERLERİ
Dekoratif saç tokaları, bantlar ve klip tokalar kış sezonunda en çok konuşulan aksesuarlardan biri olmaya aday. “Dağınık ve doğal saçlara iddialı bir görünüm kazandırıyor,” diyor Redken’in kreatif direktörü Guido. Rodarte defilesinde Odile Gilbert dağınık topuzları yıldızlı tokalar ile süslerken, Dolce & Gabbana’da işlemeli ve ipek saç bantları dikkat çekiyor. Ayrıca Guido aksesuarlara çok para harcamak istemeyenlere “düz kadife saç bandına antika broş takmayı deneyebilirsiniz,” önerisinde bulunuyor.

KÂKÜL ZAMANI
Kış sezonunda kâkülleriniz ne kadar keskin olursa, o kadar daha iddialı bir görünüme sahip olursunuz. Versace defilesinde görev alan saç stilisti Guido “Bu kesim ile dramatik, genç ve lüks bir pin-up kadını imajı yaratmaya çalışıyoruz,” açıklamasını yapıyor ve ekliyor: “Her yüz şekline uyum sağlıyor, üstelik kullanımı da çok kolay.”

DİKKAT ÇEKİCİ KAŞLAR
2012-2013 Sonbahar-Kış sezonunda paltolar ile pantolonların yanı sıra kaşlard da XXL boyutlarda karşımıza çıkıyor. Birçok defilede kalın kaşlara sahip modeller sert bakışlarıyla dikkat çekiyor. Vera Wang’de makyaj artisti Lucia Pieroni kahverengi kaş kalemiyle kısa çizgiler çektikten sonra çizgileri uzatarak belirgin bir kavis yaratıyor. Doğal bir görünüm için ise “Uygulama sonrası kaşlarınızı fırçalayarak rengin dağılmasını sağlayabilirsiniz,” diyor.

HOŞGELDİN MAT
Gül rengi krem rujlar ile pembe parlatıcılardan vazgeçme zamanı geldi. Yeni sezonda trafik lambası kadar canlı ama mat kırmızı rujlar dikkat çekiyor. Modern Audrey Hepburn’lerden ilham alan makyaj artisti Diane Kendal Thakoon’da trafik durduran turuncu pigmentlerin yer aldığı kırmızıyı tercih ediyor. Marc by Marc Jacobs’da ise Shiseido’nun kreatif direktörü Dick Page çizgi filmleri anımsatan hayat dolu kırmızı dudaklara yoğunlaşıyor. 

KANATLAR FORA
“Dikkat çekici kedi gözü makyajı, siyah sivri burunlu ayakkabıları andırıyor. Seksi ama aynı zamanda çok klasik,” açıklamasını yapan Pat McGrath, Lanvin defilesi için ince uzun kuyruklar yarattı. Siz de aynı etkiyi yaratmak istiyorsanız, makyaj artistinin önerisine kulak verin: “Kalem formunda eyeliner ile üst göz kapağına ince çizgiler çizin ve ardından göz kenarlarından 1.5 cm uzaklığında bir noktayla bu çizgileri kuyruk yaratarak, birleştirin.”

YAN BURGU
Balo kraliçeleri ve hostesleri bir kenara bırakırsak, Fransızların ünlü burgusu Valentino ve Donna Karan defilesi sayesinde podyumlara iddialı bir dönüş yapıyor. “Bu saç modeli maskülen giyim tarzıyla tezat bir görünüm yaratarak muhteşem bir uyum sağlıyor,” diyor Wella Professionals’ın saç stilisti Eugene Souleiman.

İlgili Makaleler