Sibel Can’ın Evi

“Çok önemli değişiklikler oldu burada. Yapının mevcut galeri boşluğu çelik konstrüksiyon ile kapatılıp birinci katın devamı haline getirildi. Girişteki geniş antre bölümü galeri boşluğuna açıldı. Evin mevcut merdivenleri genişletilerek yeniden tasarlandı.”

“Sahne dışındaki hayatımın tümü neredeyse evde geçer. Buradaki her detay benim ilgi alanım değil özel merakım diyebilirim. Tertemiz pırıl pırıl ortamlarda kendimi iyi hissediyorum. Tabii canlı çiçekler de olmazsa olmazım evde. Beykoz’da yıllardır oturuyor olmam, bu evin doğa ile baş başa kalma imkanı sunmasından dolayı.”

Çıkardığı son albümü Arabesque ile şu sıralar gündemde olan Sibel Can, Beykoz’daki müstakil evini baştan sona yeniletti. Yüksek iç mimar Birol ve Necibe Darcan çifti tarafından tasarlanan iddialı eve, sanatçının ışığına yakışır şık ve ışıltılı ayrıntılar hakim.

“Zaman içerisinde yaşamın getirdiği ihtiyaçları ister istemez evinize de yansıtmanız gerekiyor. Tıpkı benim burada yaptığım gibi. Çocuklarımın artık büyümüş olması, işimin gerektirdiği büyük koşuşturmalar, kendime ayırabildiğim zamanın azlığı, bu evi benim için daha huzurlu ve dinlendirici yapmaya sevk etti.”

“Evimi bu yüzden yıllardır tanıdığım, önceki evlerimde de beraber ve uyumla çalıştığım Necibe ve Birol Darcan’a teslim ettim. Birbirimizle olan ilişkimiz asla mimar-müşteri ilişkisi boyutunda olmadı. Benim arkadaşlarım, dostlarım ve kardeşlerim gibi oldular zaman içinde. Çünkü ben yapı olarak içini, özelini öyle herkese kolay kolay teslim edebilen biri olamadım. Ben duygu insanıyım. Yıllarımı duyguların her türüne ev sahipliği yapan şarkılarla harmanlamış biri olarak, mimarın da duygulusunu ve özelini seçmem bu yüzden belki de.” 

Röportajın ve çekimin devamı InStyle Home Mayıs sayısında!

İlgili Makaleler