Muhteşem Saç Modelleri

Banyoda saçınızı şekillendirmeye çok mu zaman ayırıyorsunuz? Bu süreyi en aza indirebilmek için bu modellerin arkasında yer alan profesyonellerden uygulama şekillerini ve tüyoları öğrendik.

Burgu Topuz

Tüyolar

Sienna Miller’ın saç tasarımcısı Earl Simms, Miller’ın sık dalgaları için üç santimetre kalınlığında maşa kullandığını söylüyor ve saçın yapımını şu şekilde anlatıyor; “Maşayı yaptıktan sonra saçı, tepe kısmını ortadan ikiye, kalan kısmı da enseye sarkacak şekilde üç bölüme ayırdım. Her bölümü kendi etrafında geriye doğru döndürdüm. Gevşek bir şekilde ensenin biraz etrafında burgu yaptığım saçları tel toka ile küçük bir topuz yapar gibi sabitledim.”

Isıtıcıya gerek kalmadan

Akşam banyo yaptıktan sonra tam olarak kurutmadan hafif nemli saçlarla uyuyun. Sabah kalktığınızda bütün saçınızı ellerinizde karıştırarak doğal bir şekilde bırakın. Simms bu yöntemin saçlarınızda hafif dalgalar yaratacağını söylüyor ve ekliyor; “Daha sonra yukarıda anlattığım gibi saçlarınızı tutamlar halinde burgu yapın. Sabitledikten sonra mükemmel bir bitiş için saç bakım serumu uygulayın.”

1 Hazırlık
Sebastian Potion 9 Styling Cream, 150 ml, 98 TL; kuaförlerde.

2 Stil
Tel toka, 25’li paket, 5 TL, Watsons; (0212) 373 16 30.

3 Son dokunuş
Biopoint Orovivo saç bakım yağı, 60 TL; biopoint.com.tr.

Bohem Dalgalar

Tüyolar

Margot Robbie’nin saç stilisti Sarah Potempa, Robbie’nin doğal dalgaları için hem maşa hem de saç düzleştiricisi kullandığını söylüyor. “Dört santimetre kalınlığında maşa ile tüm saçta yoğun bukleler yarattıktan sonra, beş dakika saçın soğuması için bekliyorum. Ardından buklelerin üzerinden saç düzleştiricisi ile hafif bir şekilde geçiyorum. Böylece doğal, yapılmamış gibi duran saç görünümü elde ediyorum.”

Isıtıcıya gerek kalmadan

Yatmadan önce hafif nemli saçlarınızı geniş dişli bir tarak ile tarayın. Tepeden ve alttan ikiye ayırdıktan sonra, her bir parçayı bigudi ile sararak tel toka ile saçınıza tutturun. Bu şekilde uyuduktan sonra sabah kalktığınızda ellerinizle saç tutamlarını karıştırın. Eğer dalgalar fazla yoğun ise saç serumu ile buklelerin üzerinden geçip, saçı açarak daha gevşek bukeleler elde edebilirsiniz.

1 Hazırlık
Urban Care Shake N Repair saç köpüğü, 22,5 TL; marketlerde.

 

2 Stil 

Braun Satin Hair 7 saç maşası, 149 TL; teknomarketlerde.



 

3 Son Dokunuş 

L’oréal Elseve Extraordinary Oil, 20 TL, Gratis; (0212) 232 23 77.

Düğümlü Topuz

Tüyolar

Saç tasarımcısı Takisha Sturdivant-Drew, Kerry Washington’ın saçına fön çekmeden önce nemlendirici şampuan ve bakım kremi uygulayarak saçı hazırladığını söylüyor ve ekliyor; “Tüm saça maşa ile gevşek dalgalar verdikten sonra diplerine krepe yaptım. Ardından at kuyruğu olacak şekilde ensenin biraz üzerinden topladım. Bu noktada elime aldığım saç tutamlarını gelişi güzel kendi etrafında çevirdikten sonra tel tokalar ile topuz yapar gibi sabitledim.”

Isıtıcıya gerek kalmadan 



Kuru saç diplerinize hacim verici saç spreyi ya da kuru şampuan sıktıktan sonra saçlarınızı gelişi güzel kendi etrafında çevirerek tel toka ile tutturun. Yaklaşık 45 dakika bu şekilde bekledikten sonra, saçınızı nazik bir şekilde karıştırın ve diplerini krepelemeye başlayın. Ardından saçlarınızı at kuyruğu yapıp, saç tutamlarını kendi etrafında çevirerek tutturun. Son olarak tüm saçınıza sabitleyici sprey sıkın.

1 Hazırlık
Kérastase Nutritive Bain Oléo-Curl şampuan, 250 ml, 66 TL; yetkili kuaförlerde.

2 Stil
Klorane kuru şampuan, 150 ml, 39,90 TL; eczanelerde.

3 Son Dokunuş
Scwarzkopf Taft Cashmere Touch saç spreyi, 16,90 TL, Watsons; (0212) 373 16 30.

Dağınık At Kuyruğu

Tüyolar

Saçlarınızı yıkadıktan sonra saç diplerinize hacim verici sprey sıkıp, kurutma makinesiyle tamamen kurutun. Jennifer Garner’ın saç tasarımcısı Ben Skervin bu modelin yapılışını şu şekilde açıklıyor; “Saçları kuruttuktan sonra dört santimetre kalınlığında maşa ile tüm saçta gevşek bukleler yarattım. Ardından dalgaların çok yapılı durmaması için geniş dişli tarakla üzerinden geçtim. Böylece daha gevşek dalgalar elde ettim. Ardından saçlarını ense hizasından gelişigüzel topladım. Dağınık ve kabarık durması için kuyruk kısmına krepe yaptım.”

Isıtıcıya gerek kalmadan

Saçınızın hacmini arttırmak için saç diplerinize dolgunlaştırıcı sprey sıkın. Ardından tarayarak pürüzsüzleştirin. Atkuyruğu olarak saçınızı topladıktan sonra, küçük bir saç tutamıyla lastiğin üzerinden geçerek gizleyin. Son olarak gevşek bir görünüm için ellerinizle lastiği bollaştırıp, bol miktarda krepe yapın.

1 Hazırlık
Toni&Guy 3D Volumiser hacim verici şekillendirici sprey, 45 TL; marketlerde.

2 Stil
Bumble and Bumble Surf saç spreyi, 67 TL, Sephora; (0212) 345 60 35.​

3 Son Dokunuş
Kérastase Couture Styling Gloss saç spreyi, 95 TL; yetkili kuaförlerde.

Gevşek Örgü

Tüyolar

Bu kalın ve hacimli örgüye sahip olabilmenin anahtarı, sık ve dalgalı görüntü yaratmaktan geçiyor. Zoë Saldana’nın saç stilisti Aviva Perera saçlarınızda yoğun dalgalar yarattıktan sonra, saçları ortadan ikiye ayırarak tek omuza doğru yanda toplamanızı öneriyor ve ekliyor; “Topladığınız saçı gevşek ve dağınık bir şekilde ördükten sonra saç renginize uygun minik bir lastik toka ile bağlayın. Daha sonra saç fırçası ile örgünün üzerinden geçerek dağınık bir görünüm oluşturun.”

Isıtıcıya gerek kalmadan

Gece yatmadan önce hafif nemli saçlarınızı iki bölüme ayırarak sıkı bir şekilde örün. Sabah kalktığınızda tost yapılmış gibi çok ince dalgalar ile uyanacaksınız. Geniş dişli tarak ile saçlarınızı taradıktan sonra, yandan toplayın ve gelişigüzel dağınık bir şekilde örün. “Örgüyü elinizle gevşettikten sonra, doku kazanması için saçlarınıza en son bol miktarda saç spreyi sıkın,” diyor Perera.

1 Hazırlık
Sachajuan Ocean Mist saç spreyi, 150 ml, 58 TL, Sevil Parfümeri; (0212) 282 02 68.

2 Stil
Scwarzkopf Osis Session Label güçlü tutucu sprey, 62 TL; yetkili kuaförlerde.

3 Son Dokunuş
CHI Keratin Mist, 355 ml, 68 TL; yetkili kuaförlerde.

İlgili Makaleler