Detoks ile Vücudunuzu Temizleyin

Sıcak çikolata, kurabiyeler, çikolatalar, kremalı pastalar… Kışın soğuğunu bu lezzetlerin cazibesine kapılarak azaltmayı hepimiz deniyoruz. Henüz erken olsa da, yaz için vücudunuzu yenilemeye, sisteminizi temizlemeye bir yerden başlamak gerekiyor.

Vücudumuza kilo olarak geri dönen tatlı günahlardan arınmak için, spor salonlarına koşarak motive olup forma girmeye alternatif olarak izlenecek bir yol daha var. Hollywood’un gözdesi olarak bilinen bu eski ama etkili yöntem “juice cleanse” (meyve-sebze suyu ile temizlenme) olarak biliniyor.

The Juice Generation: 100 Recipes for Fresh Juices and Superfood Smoothies kitabı ile birbirinden taze ve sağlıklı meyve suyu ve smoothie tarifini okuyucularıyla paylaşan Eric Helms; “Eğer halsiz ve çok bitkin hissediyorsanız bir gününüzü sıvı ile beslenerek geçirin. Sabah sağlıklı bir smoothie, akşam bir bardak taze meyve suyu tüketin,ya da tam tersini yapın.Bu bir günlük detoks sindirim sisteminizi düzene sokmanın yanında, iyi bir uyku kalitesine sahip olmanızı da sağlar.” diyor.

Vücudunuzu yenilemek için yapabileceğiniz detoksa dair birkaç ipucu için tıklamaya devam edin.

İçeceğinizden yeşillikleri eksik etmeyin

Yoğun ve koyu renklere sahip meyve ve sebzeler genellikle daha çok antioksidan içerdiği için, doğal güzelliği bulmanızda size yardımcı olacaktır.

Yemekten hoşlandığınız şeyleri blendera koyun, karıştırın, suyunu için

Önce yumuşak ardından daha katı sebze ve meyveleri blenderdan geçirirseniz, bu meyve posalarının suyunun iyice çıkmasına ve daha çok meyve suyuna sahip olmanıza yarar.

Yağ sizin dostunuzdur

Bir parça işlenmemiş yağı içeceğinize koymanız halinde besleyici öğelerin tümü meyve ve sebzeler tarafından emilir. Bu da vücudunuza saf altın kadar zengin bir besin almanızı sağlar. 

Çiğ Hindistan cevizi suyu tüketin

Hindistan cevizi içerisinde elektrolitler barındırır ve bunlar hücrelerimizi yenilemeye yardımcı iyon yüklüdür. Zor egzersiz ve vücut tükenmişliğini aşabilmek, detoksun enzimleri yenileme gücünü arttırmak için Hindistan cevizi suyunu yaptığınız her karışıma eklemeyi günlük rutininiz haline getirin. 

Bol su için

Detoks içeceklerini çok sevsek de favorimiz her zaman su oluyor. Vücudu en iyi temizleyen ve zayıflamaya da yardımcı olan suyu günde en az 2 litre içmeyi alışkanlık haline getirin.

İlgili Makaleler