Siyah Saç Bandı

Siyah Saç Bandı

Bu  görünüme sahip olmak şaşırtıcı derecede kolay. Yapmanız gereken tek şey güzellik editörü Amy Synnott’un önerilerine kulak vermek. 

Siyah saç bandını kullanma önerileri için tıklamaya devam edin.

Bu Görünümü Neden Sevdim?

1.Dağınık saçlar için kamuflaj olarak kullanılabilir

Karışmış saçlarla uyandığınızda Muppet Show’dan fırlamış gibi bir görünüme mi sahipsiniz? Geniş, lastik siyah bandınızı takın ve bu strese son verin! Unutmayın stres anında salgıladığınız kortizol hormonu kırışıklıklara sebep olur, boş yere stres yapmayın!

Amy Adams

2. Sezonun trendi olacak

Ansızın her yerde görmeye alıştığımız bazı trendler (Geçtiğimiz sezonun beyaz Birkenstock terlikleri gibi) gözümüzü korkutmuyor değil. Ancak Vera Wang ve Victoria Beckham defilelerinde de gördüğümüz sade siyah saç bandı daha az riskle trend bir görünüm elde etmenizi sağlar.

Victoria Beckham

3.Fönsüz saçlar için kurtarıcı  

Artık yoga dersini sırf Farrah Fawcett’a benzeyen saçlarınız yüzünden iptal etmeyin.  Genellikle pamuklu kumaş siyah bantlar yoganın en zor pozlarında bile saçlarınızın elektriklenmesini önleyerek saçlarınızdaki teri emecektir.  

Vera Wang

Bahar defilelerindeki görünümler pürüzsüz ve parlak, bu net görünümü bozan hiçbir saç teli yok. Vera Wang saç tasarımcısı Jimmy Paul bu görünüm için  “Sportif bir havası var,’’ diyor.

TEKNİK: Saçlarınızı şekillendirici ile düzleştirin ve  alçak bir atkuyruğu yapın. Pamuklu ve esnek siyah saç bandını saçlarınızın başladığı çizgiden itibaren takın. Atkuyruğunuz ve bandınız arasında açıkta kalan saçlarınıza ise parlaklık veren saç spreyi uygulayın.

İPUCU: Özellikle sivri kulak kenarlarına sahipseniz, saç bandını kulaklarınızın üst kısmını kapatacak şekilde takın.

GERÇEKLİK: Bu stil size biraz keskin görünebilir, eğer uzun bir yüzünüz, keskin bir burun yapınız ve çeneniz varsa bu durumda tekniğinizi değiştirebilirsiniz. Bunun için bantın önünden birkaç perçem ya da birkaç tutam saçı kulaklarınızın kenarından çıkarabilirsiniz. Dışarıda bıraktığınız saç tellerini maşayla şekillendirmeyin kendi halinde kalmaları daha cool görünecektir. 

Vera Wang

Braun Satin Hair 7 Colour
Duzleştirici 199 TL

Toni&Guy Glamour parlaklık veren saç spreyi
34 TL, kuaförlerde

Claire`s Wide Jersey streç saç bandı
17,99 TL

Geçmişten İlham Alın 

1963

Brigitte Bardot

Seksi ve karışık saçlarına taktığı siyah geniş saç bantı, Brigitte Bardot’nun ikonik kedi gözlerini daha fazla ön plana çıkarıyor. 

Geçmişten İlham Alın 

1995

Tyra Banks

Hiç uğraş vermeden ve zaman harcamadan Tyra Banks dalgalı saçlarında siyah bantla kusursuz bir görünüm elde etmiş. 

Geçmişten İlham Alın 

2005

Jennifer Lopez 

Saç bandının üzerinden görünen, hafifçe krepelenmiş saçlarıyla bu trende farklı bir hava katmış. Gözlerini yukarı doğru çekik gösteren makyajı ise elmacık kemiklerine dikkati çekiyor. 

İlgili Makaleler