2013`ün En İyileri: Stil 100

6

YENİ AYAKKABI KRALİÇESİ

Bu yıl, yeni bir Charlotte Olympia doğdu.Sophia Webster’ın ayakkabıları bir hayli eğlenceli, sıra dışı ve oldukça renkliler.İngiliz tasarımcının ürünleri Harvey Nichols’da satılıyor.

7

CÉLINE’İN
Ekose Paltosu

Natürel renklerdeki sade kesimli 21 modelin ardından bu ceket podyuma çıktığında ortalık bir anda aydınlandı. Phoebe Philo, bu tasarımıyla büyük bir alkışı hak ediyor.

8

MAVİ VE MEHRY MU İŞBİRLİĞİ

Mehry Mu’nun otantik tasarımları Mavi’yle buluşunca ortaya oldukça dinamik bir çanta koleksiyonu çıktı.Favorimiz olan Festival Bag’ler, amaçlarına hizmet ettiler ve yaz konserlerinde omuzları süslediler.

12

ANNE HATHAWAY

Givenchy Haute Couture by Riccardo Tisci

13

ERKEKLERDEN ÖDÜNÇ

Erkek giyiminin klasiklerinden olan brogue ayakkabılar, Christian Louboutin, Miu Miu ve Prada gibi markalar sayesinde bu yıl kadınlar için de birer klasik haline geldiler.

14

EN ŞIK HAMİLE

Kırmızı halı pek çok anne adayına ev sahipliği yapıyor ama Cambridge Düşesi’nin hamileliği benzeri görülmemiş bir küresel etki yarattı. İngiliz tasarımcıların ona özel diktiği kıyafetlerle dolu gardırobu sayesinde düşesin kıvrımları arttıkça ortaya tatlı ve hoş bir görünüm çıktı.Onun sabit aksesuarı büyüleyici parlaklığı.En sağdaki, doğumdan kısa bir süre sonra çekilen ilk fotoğrafı.

15

BEBEKÖY’DE KEYİF

Etiler Bebeköy’de eski Fransız yetimhanesi olarak bilinen korunun yemyeşil ve büyük bahçesinde yer alan Backyard, yıl boyunca keyifli brunch’ların ve akşamüstü buluşmalarının favori adreslerinden oldu.

19

AMY ADAMS

Oscar de la Renta

20

KOLUNUZA DOLANAN EN GÜZEL YILAN

18 ayar pembe altın Bulgari saatin kadranı 228 adet pırlanta ile bezendi. Sofia Vergara ve Rachel Weisz da saatin büyüsüne kapılanlardan.

10.500 TL’den başlayan fiyatlarla, Bulgari; 0212 414 41 95

24

RENKLİ DERİ

Solda: Marni

Sağda: Kerry Washington, Marc by Marc Jacobs

28

KIRMIZI ELBİSELER

Solda: Diane Von Furstenberg

Sağda: Rihanna, Azzedine Alaïa

21

HAREKETLİ VİTRİNLER

En iyi vitrin tasarımlarından biri hiç kuşkusuz kapılarını Zorlu Center’da açan Haremlique mağazasının vitrini. BC Atelier imzasını taşıyan hareketli vitrinler o kadar büyüleyiciler ki, kapının önünde dakikalarca durabilirsiniz.

23

BEYAZ TAKIM

Solda: Stella McCartney

Sağda: Tilda Swinton, Timothy Everest

25

HAYVAN DESENLERİ

Solda: Jean Paul Gaultier

Sağda: Ziyi Zhang, Giambattista Valli Couture

29

DUDAKLARIMIZDA

Bütün işi dramatik renklerdeki elbiselere bırakmayın.Görünümünüzü dikkat çeken rujlarla tamamlayın. Pekala kırmızı sürebilirsiniz ama niye turuncuyu ya da kan kırmızısını denemeyesiniz? 

MAC, Morange ruj

30

TAYLOR’IN IŞILTISI

Saman Yolu’nda bir yıldız sönünce ışığını yıllar boyu görmeye devam ederiz. Hollywood yıldızlarından biri ölünce de onun oynadığı roller sonsuza kadar parıldar. Söz konusu yıldız Elizabeth Taylor ise, mücevherleri de oyunculuğu kadar ışıldamaya devam ediyor.

Julien Moore, 1960`larda Richerd Burton tarafından Taylor`a hediye edilen 85 karat zümrüt kolyeyle

32

DIOR’UN
Çiçekleri

Raf Simons’un hazırladığı koleksiyonda yer alan bu etekler, moda haftasının finalinde çiçek gibi açtılar.

34

TAYLOR SWIFT

J. Mendel

35

NASIL DA BÜYÜDÜLER

Bu dört yetenekli genç kız, gözümüzün önünde büyüyüp serpildiler.

36

ÇALIKUŞU

Reşat Nuri Güntekin’in üçüncü kez ekranlara taşınan eseri için, ‘Dönüşü muhteşem oldu,’ diyebiliriz. Fahriye Evcen, Feride, Burak Özçivit ise Kamran rolünün hakkını veriyor. İkilinin muhteşem oyunculuğu, salı akşamlarını televizyon başında geçirmemize neden oluyor.

37

KRALİYET SELAMI

Karl Lagerfeld, Chanel’in Edinburgh koleksiyonunun defilesini İskoçya Kraliçesi Mary’nin eski evi Edinburgh Linlithgow Sarayı’nda gerçekleştirdi. Koleksiyonda bolca yün kullanılmıştı.

45

BEJ ETİLER`DE

Lal Dedeoğlu’nun Bej’i Karaköy’den sonra Etiler’de de açıldı.Burası, cuma günleri, iş çıkışı bir içki içmek, cumartesi günleri ise keyifli bir yemek ve iyi bir müzik için ideal seçim.Ayrıca maç günleri mekan bir hayli eğlenceli ve hareketli oluyor. 

46

PRADA’NIN
Çizgili Elbisesi

Çıplak bir omuz. Parlayan bir iç çamaşırı… Miuccia Prada’nın kış sezonuna ait elbisesi çok beğenildi.  

47

DIANA’YA SEVGİLERLE

Film, alçakgönüllülüğü ile olduğu kadar zamansız stiliyle de adından söz ettiren Di’ye saygı duruşu niteliğindeydi. Naomi Watts, Chopard’ın büyüleyici mücevherleriyle daha da ışıltılı bir hale gelmişti. 

52

Hadise

HİÇ DURMADI

 

KONSER TURU Yıl boyunca Adana’dan Kıbrıs’a her yerde konser veren şarkıcının sahne şovları da, şarkıları kadar ilgi çekiyor. Sahnede bir an boş durmadan sürekli dans eden Hadise, “Benim için en önemli şey, sahne kostümlerimin içinde rahat etmek. Bu nedenle kıyafetlerimi özel diktiriyorum,” diyor. 

55

GWYNETH PALTROW

Ralph Lauren Collection 

56

CHANEL LEGOLAR

Karl Lagerfeld, legoları muhteşem portföyler haline getirdi. Tabii, çocuklarınızı fiyatları 18.000 TL’den başlayan bu legolardan uzak tutmanızda fayda var. 

61

INFERNO

Dan Brown’un Inferno’su çıktığı günden beri konuşulmaya devam ediyor.İtalya’dan Ayasofya’ya uzanan hikaye herkesi etkisi altına aldı. 

72

EMILY BLUNT

Miu Miu 

73

ZOË SALDANA

Calvin Klein Collection 

79

EMMA STONE

Lanvin 

80

ROONEY MARA

Prabal Gurung

 

81

JENNIFER LAWRENCE

Stella McCartney 

82

PEMBE PALTOLU KIZ

Bu yılın favorisi olan pembe paltolar, devetüyü rengi modellerden çok daha feminen, neşeli ve dikkat çekiciler.Miu Miu ve Carven defilelerinde görülen paltolar, en eğlenceli klasiklerden biri olmaya adaylar. 

83

SAMANTHA BARKS

Roland Mouret 

85

MUHTEŞEM VE KUDRETLİ OZ

Mila Kunis, Rachel Weisz ve Michelle Williams üçlüsünün harikalar yarattığı film, Oz Ülkesi’ne macera dolu bir yolculuğa çıkmamıza neden oldu. 

86

DİDEM’İN YOLU

Didem Soydan, podyumlarda kendine has duruşu ve yürüyüşüyle sokaklarda ise özgün stili ile dikkat çekiyor. Podyumlar dar gelmiş olacak ki, kendisini şimdilerde Aramızda Kalsın dizisiyle ekranlarda izliyoruz. 

2013 oldukça farklı bir yıldı; tasarımcılar capcanlı renkler, grafik desenler ve bolca deri kullanmaktan kaçınmadılar. (O kadar ki, grunge akımını bile geri getirdiler!) Hayatımız ise olay yaratan diziler, Instagram kareleri, rengarenk ojeler ve çok daha fazlasıyla sarmalanmıştı. Açıkçası listeyi bu kadarla sınırlandırabildiğimize şaşırıyoruz

1

REESE WITHERSPOON

Louis Vuitton 

2

TILDA SWINTON

Chanel 

3

GATSBY`DE MÜCEVHERLER DE MUHTEŞEMDİ

Baz Luhrmann’ın görsel şölen sunan filminin yıldızlarından biri Tiffany&Co.’ydu.İnciler ve pırlantalı taçlar, adeta oyunculardan rol çaldılar.İşin en güzel yanı beğendiğiniz parçaların benzerlerini internetten sipariş edebilmeniz. 

4

YILIN KELİMESİ: ‘SELFIE’

Oxford Üniversitesi tarafından ‘yılın kelimesi’ seçilen ‘selfie’ (telefondan kendi fotoğrafını çekmek) hepimizin bir numaralı aktivitesiydi.Bradley Cooper ve Gerard Butler da (Cooper, gri Paul Smith London takım, Butler ise mavi Hugo Boss ceketiyle) Wimbledon’da bu trende ayak uydurdular.

5

İSKANDİNAV GÜZELİ

Stockholm, görkemli binaları, caz kulüpleri ve iştah kabartan mutfağıyla (Frantzén ve Gastrologik şehrin en iyi restoranlarından) Paris’in çekiciliğine sahip. Uçak biletlerinizi hemen ayırtın!

9

KERRY SCANDAL YARATTI

Dizimax’ta yayınlan dizide Olivia Pope karakterini canlandıran Kerry Washington, ekranda adeta ışıldıyor. Escada, Gucci, Michael Kors ve Tom Ford imzalı elbiselerin beyaz renklerini giyen oyuncu, bir hayli göz kamaştırıcı. Dizi, büyük, küçük sırları ve bitmek bilmez entrikalarıyla ekran karşısına yapışmamıza neden oldu.

10

EVE ÖDÜLLE DÖNDÜ

Alphan Eşeli’nin yönettiği ve başrollerinde Uğur Polat ile Nergis Öztürk’ün yer aldığı Eve Dönüş: Sarıkamış 1915 filmi, yurt dışından eve pek çok ödülle döndü.

11 

MUTLU YILAR LEVI`S

Levis’ın en eski ve bilindik jean modeli olan 501, 140 yaşına bastı. Rihanna ve Gwen Stefani gibi pek çok isim de Levi’s jean’leriyle kutlamaya katıldılar.

16

BEYMEN VAHASI

Heyecanlı bir bekleyişten sonra kapılarını açan Zorlu Center’daki Beymen, adeta bir moda tapınağı! İçeride kendinizi kaybedebilirsiniz.





17

ŞANS DAFT PUNK`TAN YANA

Daft Punk’ın Random Access Memories albümü çıktığından beri play tuşu, albümde yer alan Get Lucky adlı şarkının emrine amade.

18

LUCY LIU

Carolina Herrera

22

ÇAYA MİSAFİR VAR

“Yeme de yanında yat,” sözü, Five O’Clock’un pastaları için söylenmiş olabilir. Sinem Ekşioğlu’nun açtığı bu tatlı pastanedeki her şey ağzımızı sulandırmaya devam ediyor.Five O’Clock’un favorisi sağdaki dantel pastası.Bugüne dek yapılan pastalara markanın Instagram hesabından (@fiveoclockpastry) göz atabilirsiniz.

26

MODERN ÇİÇEKLER

Solda: Rochas

Sağda: Adele, Valentino Couture

27

GRAFİK SİYAH VE BEYAZ

Solda: Narciso Rodriguez

Sağda:  Julianne Moore, Tom Ford

31

MUHTEŞEM DANS

85. Oscar Ödül Töreni’ne Charlize Theron ve Channing Tatum’un dansları damga vurdu.

33

INSTAGRAM`DAKİ TAKINTIMIZ

Şu sıralar, kim, nerede, ne zaman, ne giymiş? sorularının yanıtlarını Moda ve Sosyete adlı bloğun sahibi Pelin Kaya’nın Instagram hesabından (@modavesosyete) alabilirsiniz. Kendisi için ‘sosyete ajanı’ dersek abartmış olmayız.

Sanem Kardıçalı Tezman, Louis Vuitton çantasıyla

39 

MISELA HOLLYWOOD`DA

Serra Türker’in yarattığı Misela markasının ünü kıtaları aştı. Diane Kruger ve Heidi Klum gibi pek çok isim, sağ taraftaki çantadan kullanıyorlar. 

40

BAHAR OJELERİ

Beyaz ve nane yeşili (yukardaki Orly, Mint Mojito) renkleri bu yıl tırnaklarda en çok rastlanan oje tonlarındandı.Baharın çiçek desenli tasarımlarıyla uyum sağlamak için idealler. 

41

KELEBEĞİN RÜYASI DEVAM EDİYOR

Yılmaz Erdoğan, Kıvanç Tatlıtuğ, Belçim Bilgin ve Mert Fırat’ın harikalar yarattığı film o kadar beğenildi ki, ikinci kez vizyona girdi.

42

ROSE BYRNE

Calvin Klein Collection 

43

JULIANNA MARGULIES

Reed Krakoff 

44

ELISABETH MOSS

Andrew Gn 

48

MARC’A VEDA

Her defilesiyle şaşırtmayı başaran (Atlıkarıncalar, tren istasyonu ve otel odaları muhteşemdi) Marc Jacobs, 16 yıl sonra Louis Vuitton ile yollarını ayırdı ve yerini Nicolas Ghesquiere’e bıraktı. 

49

CESUR VE GÜZEL

The New York Times’daki içten ve keskin çağrı makalesi ve yaptıkları, Jolie’nin meme kanseri konusunda ne kadar bilinçli olduğunu gözler önüne serdi. 

50

BİLEKTEKİ YAŞAM KOÇU

Spor hocanızı bileğinizde taşımak için Nike’ın fuel bantlarından birini alarak boy ve kilo oranınızı girin ve profilinizi oluşturun.Gerisini hocanıza bırakın. 

51

ALAVYA YAZI

Alaçatı’daki Alavya Hotel, muhteşem deko-rasyonu, şef Carlo Bernardini’nin imzasını taşıyan yemekleri ve misafirperverliğiyle bu yazın en hit mekanlarındandı. 

53

MICHELLE DOCKERY

Prada 

54

MILA KUNIS

Dolce&Gabbana 

57

MEDCEZİR ETKİSİ

The O.C.’nin Medcezir adıyla çekileceğini duyduğumuzda hepimiz çok merak ettik, nitekim Serenay Sarıkaya ve Çağatay Ulusoy’un başrolde olduğu dizi herkesi Star TV ekranlarına kilitlemeyi başardı.  

58

SAHNE ONLARIN

Sinem Kobal, Sedef Avcı ve Burcu Kara, Romantik Komedi 2’de harikalar yarattılar. Özellikle finalde Ajda Pekkan ile yaptıkları düet, şüphesiz filmin en eğlenceli bölümüydü. 

59

ANISH KAPOOR

Sanatçının mermer ve kaymaktaşı gibi malzemelerle yaptığı taş eserlerinin ön planda olduğu sergi, Sakıp Sabancı Müzesi’nin trafiğini artırdı. Müzede Changa’nın sergiye ithaf ettiği Heykelsi Tatlar adlı mönüsü de denemeye değer. 

60

KUZEY’E VEDA

Yaptığı her işten alnının akıyla çıkan Kıvanç Tatlıtuğ’un Kuzey Güney’deki vedası Twitter’ın en çok konuşulanlarındandı.Neyse ki, finalde mutlu son oldu. 

62

HAKİME HANIM

Karadayı dizisinde hakime Feride’yi canlandıran Bergüzar Korel rolünün hakkını saçlarıyla da veriyor.Pantene’in yüzü olan oyuncu, güzel saçlarını Bendis’in bu tokalarının altında gizliyor. 

63

MARC JACOBS’IN
Pijamaları

Koleksiyonda sadece üç tane bulunan ipek modeller, pijama trendinin sokağa saçılmasında epey etkiliydi. 

64

İNGİLİZ AİLESİ

Downton Abbey, yılın ilk yarısında moda dünyasını da etkisi altına almayı başardı. Ralph Lauren gibi markalar Crawley ailesine yakışır tasarımlara imza attılar. 

65

ALTI SANİYELİK VİDEOLAR

Mesajınızı sadece altı saniyede vermenizi sağlayan Vine, oldukça eğlenceli bir uygulama. Daha uzun bir zamana ihtiyacınız varsa Vines by Airbnb’ı deneyin. 

66

NICOLE KIDMAN

Dior Haute Couture 

67

JESSICA CHASTAIN

Giorgio Armani

68

LANVIN MESAJ VERİYOR

Alber Elbaz, duygularınızı pirinç ve yapay incilerle boynunuza asmanın şık bir yolunu bulmuşken bu durumdan faydalanın ve hislerinizi dışa vurun. 

69

ESRARENGİZ BAHÇE

Tasarımcı Raf Simons, Dior’a taşınır taşınmaz yeni evinin ne kadar görkemli, romantik ve şık olduğunu ilan etti. Ancak 2014 baharı için Simons bize gülün dikeni olduğunu da hatırlattı. Romantik tasarımları modern detaylarla sivrilten tasarımcının gerçek ve yapay çiçeklerle yarattığı defile ortamı görülmeye değerdi. 

70

SWEATSHIRT ÇILGINLIĞI

Rahat ve cool görünümleriyle yılın kazananı olan sweatshirt’ler, esprili mesajlarla ve eğlenceli motiflerle süslendiler. 

71

DAVID BOWIE EFSANESİ

Londra`daki Victoria ans Albert Müzesi`nde açılan David Bowie Is adlı sergi büyük ses getirdi. 

74

GÜZELLİĞİ TASARLADILAR

Michael Kors’un ve Marc Jacobs’ın makyaj koleksiyonları raflardaki yerini aldı, Pierre Hardy ise Nars için bir koleksiyon hazırladı.Tasarımcılar, güzellikle imtihanlarından tam not almayı başardılar. 

75

HERKES İÇİN BİR TOM FORD

2013’te en muhteşem halleriyle görülen isimlerin üzerinde Tom Ford imzası olması tabii ki bir tesadüf değildi. Jilet gibi takım elbiseler tasarlayan Ford, kendi markası için adeta yürüyen bir reklam kampanyası. 

Daniel Craig, Jay Z, Brad Pitt

76

EN YENİ LOKANTA

Beyoğlu’nun şu sıralar en çok ilgi gören mekanı Yeni Lokanta.Burada klasik Türk yemekleri, şef Civan Er’in yorumuyla lezzetlenmişler. Mekanda içi kuru patlıcanla doldurulmuş mantıdan narlı kısıra kadar pek çok lezzeti tadabilirsiniz. 

77

TOZ PEMBE

Privé koleksiyonunu natürel tonlara adayan Armani’nin defilesi soft tonlarda, uçuş uçuş elbiselerle başladı, boncuk detaylı ve volanlı organza tasarımlarla devam etti.Armani’nin son zamanlardaki en feminen defilesiydi. 

38 

ŞEKER PATLAMASI

Şeker yemek cilde zararlı ama şeker patlatmak Candy Crush bölümlerini geçmekte pek yararlı. 

78

AYNA AYNA SÖYLE BANA!

Geçen yazın en hit aksesuarı aynalı gözlüklerdi. Ray-Ban ile başlayan trend o kadar yayıldı ki, kime baksak kendimizi görür olduk. 

84

GÖZE GELDİK!

Kenzo’nun başını çektiği trende Dior’un ve Fendi’nin de katılmasıyla bu sezon, nereye baksak bir çift gözle karşılaşır olduk. Nazardan korkmayın, göze gelmek hiç bu kadar revaçta olmamıştı. 

Rita Ora
Podyum: Kenzo
Bluz: Kenzo
Piercing: Delfina Delettrez

87

RİHANNA RENGİ

MAC için kapsül bir koleksiyon hazırlayan Rihanna’nın Woo adlı rujunun mağazalardaki ömrü bir gün ile sınırlı oldu. 

88

SAMSUNG`UN HAKİMİYETİ

Samsung Note 3’ü elimize sığdırmakta zorluk yaşasak da, modelin dikdörtgen şekli, akıllı kalemi ve uygulamaları hayatımızı kolaylaştırdı.

89

LOUIS VUITTON’UN
Paltosu

Louis Vuitton’un Sonbahar-Kış 2013/2014 defilesi Louvre’un bahçesinde kurulan bir otelde gerçekleşti.Sabahlık tarzındaki uzun elbiselerin üzerindeki paltolar koleksiyonun gözbebeklerindendi. 

90

EFSANE YILDIZLAR

Hollywood yıldızları, beyazperdede efsanevi kadınlara hayat verdiler.Kelly, Reagan ve Kennedy, kendilerini canlandıran bu kadınları görselerdi gurur duyarlardı. 

91

90’LARA DÖNÜŞ!

Kısa üstler, yıkanmış jean’ler, ekose desenler, Dr Martens tarzı botlar ve çok daha fazlası bu yıl moda dünyasına döndü. Grunge akımı da kendini hatırlatanlar arasındaydı. 

Saint Laurent, Alexander Wang, Chanel

92

YILAN YILI

Çin takvimine göre 2013 yılan yılı sayıldı.Tasarımcılar da boş durmadılar ve tasarımlarına yılan figürünü eklediler.Yılanlar, özellikle mücevherlerde sıkça karşımıza çıktılar.Bee Goddess ve Urart, yılanları en çok seven markalardandı. 

93

PARİS, PARİS, PARİS!

Cartier’nin Nouvelle Vague koleksiyonunun esin kaynağı Paris’ti.Şehrin yansımaları Cartier’nin mücevherlerini süsledi. 

94 

İNCİ AYAKKABILAR

Gamze Saraçoğlu, İnci ile işbirliği yaparak ayakkabı koleksiyonu hazırladı. İnci, erkekler için de Niyazi Erdoğan’la çalıştı. 

95

BLAKE LIVELY

Chanel Haute Couture 

96

60 YILLIK LOAFER

Gucci’nin loafer’ları, bu yıl moda dünyasındaki 60.yıllarını kutladılar. Markanın kreatif direktörü Frida Giannini, ayakkabıları doğum günleri şerefine canlı tonlarla, hayvan desenleriyle ve krokodil derileriyle zenginleştirmiş. 

97

SÜPER KAHRAMANLAR İŞ BAŞINDA

Iron Man 3, Man of Steel ve The Wolverine 2, bu yıl süper güçleriyle aramıza dönen kahramanlardandı. Onların dünyayı kurtarmalarını izlemek çok keyifliydi.

Henry Cavill yeni Spiderman olarak karşımıza çıktı.

Robert Downey Jr, Iron Man rolünde.

Robert Downey Jr, Iron Man rolünde. 

98

EAR CUFF’LAR

Küpelerin pabucu tabii ki dama atılmayacak ama tüm kulağı kaplayan bu modellere kayıtsız kalmak da pek mümkün değil.Yeterince cesaretiniz varsa kulaklarınızı süsleyin. 

99

MERHAMET

Özgü Namal’ın ve İbrahim Çelikkol’un başrollerini paylaştığı Merhamet, romandan senaryoya uyarlanan en başarılı eserlerden biri oldu.Hande Altaylı’nın Kahperengi adlı romanını her çarşamba Kanal D’de izleyebilirsiniz. 

100

CATE BÜYÜLEDİ

Cate Blanchett, Blue Jasmine filminde herkesten bir adım önde. Hareketleri, ses tonu ve oyunculuğu diğerlerinden çok daha farklı. Bu konuda bir şüpheniz varsa Woody Allen imzalı bu filmi izlemeniz yeterli.Onun asaleti, kamera ışıkları kapandığında da devam ediyor. Blanchett, kim olduğunun farkında ve başkalarını değil, kendini mutlu etmek için giyiniyor. Eleganlığı da yeteneği kadar doğal. Tasarımcılar onu giydirmek için can atıyorlar.

Christopher Kane, Givenchy Haute Couture by Riccardo Tisci, Alexander McQueen, Balenciaga Edition

İlgili Makaleler