Stil & Erkek: Engin Hepileri

Ne sorsam şaşırırsınız? Genelde çok değişik sorular almadığım için pek çok şeye şaşırabilirim. Bir de ben hayatta da pek çok şeye şaşırabiliyorum, şaşırmayı seviyorum galiba…
Ne sorsam şaşırmazsınız? Hep sorulan soruları sorarsan şaşırmam. Mesela; “Siz de Hakan (İntikam’da canlandırdığı karakter) gibi giyiniyor musunuz?”, “Dizinin orjinalindeki adam biseksüeldi, sen niye değilsin?”, “Yağmur’la aranızda bir aşk olacak mı?” artık açıkçası baydım bu sorulardan.
Oyunculuk serüveninizin başlangıç sürecine ve şu anda bulunduğunuz noktaya dair neler söylemek istersiniz? Başladığı andan itibaren bu işin ciddi olduğunu anladım ben. Daha liseyi okurken, uykuyu çok seven bir adam olarak 8 buçukta kalkıp, tiyatroya gidip, çocuk oyunu için suratını boyayıp, saat 10 buçukta çocukların karşısına çıkıp oynadığım zaman anladım  ki bu iş meşakkatli. Sadece tiyatroda değil, kamera önünde de öyle. Turnesi, çalışma saatleri… Hiçbir zaman hayatım düzenli olmayacaktı. Bütün bunlar galiba benim bu işi daha fazla sevmemi sağladı. 
YAZI BUKET BAYDAR
STYLING ALEXANDER KOKOSKERİYA
FOTOĞRAFLAR DENİZ ÖZGÜN – 101 PRODUCTION 

Kadınlarda giyimde çekici ve itici bulduğunuz detaylar neler? Çekici bulduğum şey; çorap. Eşim Ayşegül tam bir çorap hastasıdır. Bizim tanışma ve ilişkimizin gelişme sürecinde de hep çoraplarına takılmışlığım vardır; her gün kıyafetine göre başka bir çorap giyer. Hep çok sade ve duru bir stili vardır ama çorap aşağıda küçücük bir detaydır ama beni çok etkiler. Beni çoraplarla kandırdı diyebilirim. (gülüyor) İtici bulduğum şeyler ise fazla makyaj ve fazla özen yani her konuda aşırılıktır.
Bir kadında ilk olarak ne ilginizi çeker? Galiba gözleri ve gözlerindeki pırıltı. O hemen durumu belli ediyor. “Bununla çok iyi anlaşırım” ya da “buna hiç yaklaşmayayım” diyebiliyorum.
Eşinize aşık olduğunuzu nasıl anladınız? Normalde gece yatmadan önce onu düşünüyorum ve sabah kalktığımda da ilk aklıma gelen şey o oluyorsa ve pek çok şeyden feragat etmeye başladıysam farkında olmadan ateş bacayı sarmış oluyor. Ancak eşimde bu durum bir anda olmadı. Onunla güzel, uzun bir tanışma süreci oldu. Sonra onun aşka dönüşmesi ve onun bambaşka bir şeye dönüşmesi şeklinde oldu ve galiba da en güzeli bu oldu. Çünkü çok aşklar bitti, çok acılar kaldı ve o acılar çok yalnızlıklara götürdü zamanında. Yalnızlıklarda çok aldı götürdü ve hayatı yavaşlattı. Baktım bu iş böyle olmayacak. Bu kadar duygusal biriyken bir de bu kadar çalışma isteğim varken öyle bir yıkıma girince olmuyordu ama şimdi yaşasın ki bulduk onu. Eşimle olan aşk bitmedi ama çok güzel bir sevgiye dönüştü o da bitmedi içimde bambaşka şeylerin de olduğu merhamete, anlayışa, tutkuya, güvene ve vicdana dönüştü.
Sizin hakkınızda bilmediğimiz bir şeylerden söz edebilir misiniz? Arabalara düşkün bir oğlan çocuğuyum. Dört yaşından beri neredeyse her sene kayak yapıyorum. Bir de ağır Fernerbahçe’liyim.
  

KADINLAR ONUN HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYOR? 

NERGİS ÖZTÜRK (ROL ARKADAŞI – ODA VE ADAM)

 “Onunla sahnede olmak çok güzel. Engin, aynı anda aynı enerjiyi hissettiğim nadide partnerim diyebilirim.”

Engin Hepileri, geçmişten bugüne birlikte yeraldığı projelerde partneri olan kadın oyuncularla ilgili konuştu

BEREN SAAT – İNTİKAM, 2013

“Beren Saat’le İntikam dizisinin çekiminden bir kare; Beren o kadar disiplinli ve o kadar hazır ki günde 20 sayfayı ezberleyip sete geliyor. Türkiye’deki çalışma şartlarıyla Emily VanCamp bence bunu başaramazdı. Onun yaptığı iş çok özel, çok zor. Gerçekten Türkiye’de şu yapar diyebileceğim insan yok onun yaptığı işi. Bazen ben yoruluyorum, çok daha ağır bir iş yapıyor olmasına rağmen Beren yorulmuyor.”

Bu şartlarla fiziki olarak nasıl baş ediyorsunuz? Aralarda yaptığım  tatiller ve bir de güzel tembelliğim var. En ufak bir tatil yakaladım mı, onu da tam tembellikle geçiriyorum; üç gün evden çıkmadan dergiye kitaba gömülüp, hiç hareket etmeden geçiyor. Tüm bunlar, bünyeme tekrar bir enerji depolamamı sağlıyor.
Oyunculukla ilgili geleceğe dair hayalleriniz neler? Bu yeni yeni benimde düşünmeye başladığım bir soru. Aslında hep düşünüyordum ama şimdi attığın her adım daha da belirleyici oluyor. Bundan öncesi iyi bir hazırlıktı; ben bu projede olmak istiyorum ve bu projenin olması için de her şeyi yapmaya hazırım diyor ve hep öyle hareket ediyordum. Bütün bunlar birikim halinde bana geri döndü. Özel, parantez içinde bir oyuncu olarak kalmak istiyorum. Aynı şu anda İntikam dizisinde canlandırdığım Hakan Eren karalteri gibi. Kime söylesem Türkiye’de sen oynardın dedi. Bu benim için çok önemli bir şey. 
Modayla aranız nasıl? Moda’yı takip etmiyorum ama moda denen o şeylerin ne kadarını kendi üzerimde deneyip, deneyemeyeceğime bakıyorum. Özel hayatımda salaş ve rahat bir stilim olduğunu söyleyebilirim.
Hayatta giymem dediğiniz bir şey var mı? Olamıyor maalesef… Şimdi etek giymem derim, iki gün sonra İskoç adamı oynamayayım. (gülüyor)  
Sizin güzellik tanımınız nedir? Zekadır. Zeki insanın kendini iyi tanıdığını düşünüyorum. kendini iyi tanıyan insanın, mutlu olabilmek için ya da kendini iyi ifade edebilmek için zaten kendiyle barışık olduğunu düşünüyorum. Ve kendiyle barışık olan her insanın da çok güzel olduğunu düşünüyorum. Hatta ve hatta bunun da ötesinde bir de ekstra akıllılık varsa, bunun kişiyi  seksi hale de dönüştürdüğüne inanıyorum.
  

KADINLAR ONUN HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYOR? 

TUBA ÜNSAL (ROL ARKADAŞI –  BU KALP SENİ UNUTUR MU?)

“Engin, sette bugüne kadar çalıştığım en huzurlu oyunculardandır. Onunla çalışmak çok eğlenceli ve keyifliydi. Her rolün altından rahatlıkla kalkan nadir aktörlerdendir.”

DİLŞAD ÇELEBİ (ROL ARKADAŞI – İNTİKAM)

“Engin entellektüel ve muhabbetinden çok keyif aldığım biri, sette onunla sürekli kelime oyunları oynuyoruz.. Tarzı ve moda anlayışı olarak canlandırdığı Hakan karakterine yakın duruyor, Hakan zaten kesinlikle bir fenomen bu bence Engin’in çok iyi bir oyuncu olmasından kaynaklanıyor. Oda ve Adam adlı tiyatro oyununu da çok beğendiğimi söyleyebilirim.”

Engin Hepileri, geçmişten bugüne birlikte yeraldığı projelerde partneri olan kadın oyuncularla ilgili konuştu

NERGİS ÖZTÜRK – ODA VE ADAM, 2012

“Oda ve Adam Nergis Öztürk ile beraber oynadığımız tiyatro oyunu. Sahne üzerinde bir oyuncu olarak partnerine büyük bir lüks sağlayan nadir oyunculardan Nergis. O yanında olduğu için rahatlıkla nefes alabildiğin, yapacağın her hatayı kapatabileceğine güvendiğin, zeki, pratik, hızlı bir kadın. Mükemmel bir oyuncu, beraber oynuyor olmaktan çok keyif alıyorum.”

Engin Hepileri, geçmişten bugüne birlikte yeraldığı projelerde partneri olan kadın oyuncularla ilgili konuştu

TUBA ÜNSAL – BU KALP SENİ UNUTUR MU?, 2009

“Bu Kalp Seni Unutur mu? dizisinde Tuba Ünsal ile beraber nişanlı bir çifti oynuyorduk. 80 dönemlerini anlatan keyifli bir projeydi. Tuba bambaşka biri zaten; kendi dünyasında, hiperaktif  ve çok tatlı biri. Onun Bu Kalp Seni Unutur Mu?’daki halini ve canlandırdığı karakteri hiç unutamıyorum. Kendi yaşantısından alıp, oyunculuğuna katan bir stili var, onunla çalışmak benim için çok keyifli ve eğlenceliydi.”

İlgili Makaleler