Tan Sağtürk’ün Evi

“Biraz tesadüf oldu aslında. Emlakçı, sitede başka bir evi gezdirirken burası gözüme çarptı nedense. Villayı yatırım amaçlı almayı düşünüyordum. Çünkü yoğun işimden dolayı o dönem şehir merkezinde olmak daha cazipti. Ama kızım Ada dünyaya gelince işler ve öncelikler çok değişti hayatımda,” diye gözleri parlayarak anlatıyor Sağtürk.
 

Aktif bale yaşantısını artık geride bırakan Tan Sağtürk, tüm enerjisini Türkiye genelinde sahip olduğu 16 bale okuluna vermiş olduğunu anlatıyor bahçesinde, sevimli kızı Ada ile el ele bize etrafı gezdirirken. Uskumruköy yakınlarında yaşadığı bu villayı beş yıl önce bulmuş.
 

Villanın içi yenilendikten sonra eşi Alona ile taşınma kararı almışlar buraya. “Ada’nın burada büyümesini ikimiz de çok arzu ettik,” diye söze giriyor eşi Alona. Yeşillikler içindeki havuzlu villanın her metrekaresinde kendi emeği var Sağtürk’ün.
 

750 m2’den oluşan dört katlı villanın  bodrum katında Sağtürk’ün ahşap işlerini yaptığı bir marangozhanesi, dans stüdyosu, oturma odası, kiler ve banyo bulunuyor. Bahçe katında salon, açık mutfak, misafir tuvaleti, üst katlarda ise dört yatak odası ve iki banyo yer alıyor.
 

Duvarlarında kesekağıdı rengi ve beyaz kullandığı salonun zemininde çam kullanmış özellikle. “Çam mekana sıcaklık katan, fiyatı oldukça makul, dilediğiniz zaman değiştirme konusunda sizi fazla düşündürtmeyen bir malzeme,” diye açıklıyor Sağtürk.
 

Evin genel dekorasyonuna gelince… Kendi yaptığı çoğu ahşap mobilyaya salonda Mudo Concept, Woods, English Home ve IKEA’dan seçilen renkli aksesuarlar eşlik etmiş.

İlgili Makaleler