Tasarımcı Profili: Alber Elbaz

Elbaz, Lanvin’in 1960’lardaki efsanevi klasik parfüm reklamında,  “Ona hiçbir şey için söz vermeyin, ama Arpége verin”  diyor. Bugünlerde ise kadınlar, bir zamanlar sadece parfümüyle tanınan Lanvin markasını dünyaca ünlü bir modaevine dönüştürmeyi başaran yetenekli, neşeli ve muzip Alber Elbaz’a ait her tasarım için ölebilirler. Elbaz bizi kusursuz bir şekilde drapeli,  vücuda tamamıyla mükemmel oturan ve her kadına onlara özel dikilmiş hissi veren kıyafetleriyle mest ediyor. “ Kadınların istediği bireysellik, trendler değil,” diye ısrar ediyorünlü tasarımcı. Geoffrey Beene ve Yves Saint Laurent ile de çalışmış İsrailli tasarımcı kıyafetlerinde beyinsel estetiği bir kenara bırakıp yeteneğini başka bir amaca odaklamış: “Ben kadınlara oğlan üstü olma şansı veriyorum.” O yapabileceğinizi biliyor.

Elbaz`ın verdiği nefes kesici olmanın yollarını öğrenmek için tıklmaya devam edin.

“BÜTÜN KURALLARI YIKIN”
 SAATİ UNUTUN

“Kimse her sabah veya gün boyunca aynı ruh halinde kalamaz. O yüzden saatinize bakmayı bırakın ve hissettiğiniz şekilde giyinin. Eşsiz enerjinizi ve yeteneklerinizi ortaya koyarak karşı konulmaz olun. Evet, üniformanızı ve güvenli kıyafetlerinizi bir kenara bırakın ve işe uzun bir etek veya bir partiye boğazlı kazak giyin. Eğer sizi bu mutlu ediyorsa, yapın. Bir kadının duygularıyla kıyafetleri uyum içinde olduğu zaman, o kadın ışıldar.”
Sonbahar 2013
Gabardin Elbise, 6.150 dolar
Lanvin

DEĞİŞİME AÇIK OLUN
“Etrafınızdan öğrenebileceğiniz birçok tavsiye var. Tarifle güzel bir kek yapabilirsiniz ama nefes kesici bir görünümün bir tarifi yoktur. Bazen “yanlış” çarpıcı olabilir özellikle kendinize inanarak ve bir gülümsemeyle giyerseniz. Bir kokteyl elbisesinin altına bir t-shirt (Emma Stone gibi), sıcak havada kürk bir şal giyin veya tatile sadece en beğendiğiniz kıyafetlerinizi götürün. Bugünlerde hepimiz pratik olmak için uğraşıyoruz ama eğer moda da hayal kuramayacaksak bunun eğlencesi nerede? Bu yıl mücevherlerimizde aşk ve mutlu gibi kelimeler yazıyor. Bu parçalar zarif olmak için oldukça büyük ama yinede çok güzeller!” 
Emma Stone

AKSESUARLARINIZ GÖRÜNÜŞÜNÜZÜ YÖNETSİN

“Kadınlar, ayakkabıya ve mücevherler daha çok zaman harcadığından ve bu seçimlerinde daha cesur olduğundan, iyi dikilmiş, basit bir elbiseyi tamamlayabilirler. Tamam, dengeye kaybetmeyin. Kasayı tamamen boşaltmayın! Her aksesuar nefes kesici olmalı.” 

Sonbahar 2013

Deri ayakkabılar, 1.320 dolar
Lanvin

SİZİ SEVEN KUMAŞLARI KULLANIN

“Bir kadının hayran kalacağı bir elbiseyi yapmak için tasarımcıların püf noktası materyallerdir – yün, kaşmir, ipek. Bu sıralar katlanan ama bir hacim katmayan kumaşlar hoşuma gidiyor: esnemeyle dolan metalik kumaş, vücudu okşayan kazaklar ve kırışmayan krepe kumaşlar. Ayakkabılarımızda, çantalarımızda ve mücevherlerimizde kumaşlar var. Yumuşaklık ve şekil için çözüm kumaşlardır. Deneyin ve farklı yanlarınızı keşfedin.” 

YILLARIN DEĞİŞİMİ

Her yaşta kadınlar Lanvin’e bayılıyor, ve bu duygu herkes için geçerli. “Herkes genç ve zayıf olmak ister.” Diyor Elbaz ve ekliyor “Bu korkunç bir şey. Kıvrımlar mükemmeldir. Kırışıklar hipnoz edicidir. Neden olduğunuz kişiyle mutlu olmuyorsunuz ki?”

Soldan sağa: Jennifer Lawrence, Natalie Portman, Carey Mulligan  

LANVIN HAKKINDA HER ŞEY 
1908
Şirketi kuran Jeanne Lanvin başarılı bir şapkacı ve kızına düşkün bir anne. Aynı zamanda kızı Marguerite Jeanne’nin kıyafet tasarlamasında ki en büyük esin kaynağıydı.

LANVIN HAKKINDA HER ŞEY  
1927
Lanvin her zaman parfüm dünyasında özellikle de sembolleşmiş parfümü Arpége’le yenilikler yaratmıştı. “Modayı da bütçeyi de önemsemiyorum. Mükemmeli yaratmak istiyorum” diyordu Lanvin.

LANVIN HAKKINDA HER ŞEY  
2001
Alber Elbaz, Lanvin’de çalışmaya başladı ve sonbahar kış sezonu için çok beğeni toplayan bir defile yaptı. Defilede kendi imzasını taşıyan lüks kumaşlar ve süslü detaylar kullandı.

LANVIN HAKKINDA HER ŞEY  
2002
Herhangi bir moda editörüne Lanvin’in akıllarında kaldığı bir dizaynı sorduğunuzda cevap kuşkusuz Alber Elbaz’ın kumaş kaplı incileri olacaktır.

İlgili Makaleler