Tasarımcı Profili: Jenny Packham

1 HOLLYWOOD ETKİSİ YARATIN

Yeni koleksiyonum için ilhamımı Hollywood’un altın çağından ve dönemin yıldızlarından aldım. Buradan yola çıkarak da hemen hemen her gelinlik modelinde işlemelere yer verdim. Şu sıralar renkli gelinlikler oldukça revaçta olsalar da benim tercihim her zaman beyazdan yana. İlla renkli bir gelinlik arıyorsanız istiridye tonlarını denemenizi öneririm.

İLKBAHAR/YAZ 2013

2 SAÇLARINIZI SÜSLEYİN

İhtişamlı bir gelinlik modeli seçtiyseniz mücevherlerinizi oldukça sade tutun. Ama saç konusunda özgürsünüz. Taçlar, çiçekler ve taşlı tokalar her geline yakışır. İster topuz yapın ister yarım toplayın ama saç modelinizin mümkün olduğu kadar doğal olmasına özen gösterin. Aynı şekilde makyajda da abartıya kaçmayın.

3 ESKİLERDEN İLHAM ALIN

Benim ikonik gelinim Grace Kelly. Kelly`nin gelinliği, hem mütevazı, hem konservatif hem de oldukça ihtişamlı bir modeldi. Onun stili hala gelinlere yol gösteriyor.

Grace Kelly ve 3. Rainier 1956

4 YEDEK AYAKKABIYI UNUTMAYIN

Ayakkabılarınız ne kadar rahat olursa olsun niyetiniz sabahın ilk ışıklarına kadar dans etmekse yanınıza mutlaka rahat bir babet alın. Tabii, burada en önemli nokta gelinliğiniz boyu. Gelinlik satın alırken modeli hem topuklu ayakkabılarla hem de babetlerle deneyin. Ne aşırı kısa, ne fazla uzun bir model hoş durmayacaktır.

Ayakkabı seçiminizi lame, dore veya beyazdan yana yapın

5 KOLLU GELİNLİK SEÇİN

Bu sıralar, gelinliklerdeki en önemli trend kollar. Gelinliğiniz ister kısa, ister uzun ister truvakar olsun ama mutlaka kollu olsun. Kollu modeller çok daha feminen ve elegan görünüyorlar.

Sağda: Dita von Teese Jenny Packham elbisesiyle. 
Solda: İlbahar Yaz 2013

6 DEKOLTEDE AŞIRIYA KAÇMAYIN

Hiçbir gelin dans ederken sürekli dekoltesini kontol etmek istemez. Unutmayın en önemli şey gelinliğiniz içinde kendinizi iyi hissetmeniz ve rahatça hareket edebilmenizdir. Bu nedenle göğüs dekoltesinde fazla abartılı modellere yönelmeyin. Dekoltede ısrarcıysanız da askıları olan bir model tercih edin.

İLKBAHAR/YAZ 2013 

İlgili Makaleler