Tasarımcı Profili: Murat Türkili

DENGEYİ TUTTURUN

Payetli veya parlak kumaşlı parçalar, kaşmirlerle birlikte kullanılınca ortaya dengeli ve hoş bir görünüm çıkıyor. Tıpkı bu look’ta olduğu gibi parlak ve mat parçaları bir araya getirin. Kaşmir ya da kaşmir hissi veren koton parçalar tercih ederek stilinize yumuşaklık katabilirsiniz.

Payetli bluz, 895 TL.
Sonbahar 2013 

KEMERİ ES GEÇMEYİN

Kemerin çanta kadar önemli bir aksesuar olduğunu ve proporsiyonu doğru anlatmak için vazgeçilmez olduğunu düşünüyorum. Ben kemeri kum saati formunun ve feminitenin bir parçası olarak görüyorum ve bel hattını vurgulamak için kullanıyorum. Kemeriniz her zaman doğru delikte olmalı ve asla belinize bol gelmemeli. Ayrıca kemerin toka rengi ile kullandığınız diğer aksesuarlar uyumlu olmak zorunda değiller. Bazen tutarsızlık da çok estetik durabilir.

Solda, Yukarıdan aşağı

Taşlı, 245 TL. 
Deri, 225 TL.
Deri, 225 TL.

ETEKLERE ŞANS VERİN

Evaze inen ve arkasında kaması bulunan etekler revaçtalar. Bu modeller mutlaka diz altında kullanılmalılar. Kırmızı renkli, deri etek koleksiyonda en seksi bulduğum parçalardan. Bol bir hırkayla kombinlenince çok hoş durabilir ama hırkanın içinde hiçbir şey olmamalı.

Deri etek, 1.295 TL.
Koton etek, 525 TL. 

Yıllardır Beymen Collection’ın kreatif direktörlüğünü üstlenen başarılı tasarımcı, “Kadınlara verebileceğim en önemli stil tavsiyesi yıka ve çık mantığıdır,” diyor ve ekliyor, “Kulak arkasında kurutulan saçların dalgasının güzelliği başka hiçbir şekilde sağlanamaz. Hatta gece bile böyle kullanılmasında bir sakınca görmüyorum.” Türkili, sonbahara dair haliyle “doğal” stil tavsiyelerini paylaşıyor 

İYİ BİR PALTO SEÇİN

Soğuk havalarda şıklığın en önemli görevini paltolar üstleniyorlar. Bu sezon belirgin olan iki form var: Ekstra geniş modeller ve kum saati formunu öne çıkartan ‘robe’ mantolar. Renklerde ise kemik ve asfalt tonları ile tereyağı rengi ön planda. Kışın en önemli renklerinden biri de kırmızının bordoya kaçan şarap tonu. 

Sonbahar 2013

İYİ BİR PALTO SEÇİN 

Sonbahar 2013

İYİ BİR PALTO SEÇİN 

Sonbahar 2013

Sonbahar 2013

Yün palto, 1.345 TL. 

DANTELLE MASKÜLENLİĞİ BİRLEŞTİRİN

Her zaman için dengeyi ön planda tuttuğum için dantel gibi feminen bir kumaşı erkeksi detaylarla bir araya getirmekten çekinmiyorum. Mesela dantel detaylı kombinezon tarzı elbiseler ve body’ler sezonun olmazsa olmazlarından. Ayrıca dantel bir eteği de topuklu ayakkabılar yerine binici çizmeleriyle ya da postallarla tamamlarsanız daha seksi bir görünüm yaratırsınız.

Dantel detaylı body, 495 TL.
Dantel detaylı elbise, 795 TL.
Dantel bluz, 1.125 TL. 

MURAT’IN HAYATINDA İZ BIRAKANLAR

Tasarımcının favorileri 

TASARIMCILAR

“Yves Saint Laurent, Miuccia Prada ve Azzedine Alaïa.”

MURAT’IN HAYATINDA İZ BIRAKANLAR

Tasarımcının favorileri  

FİLM

“Federico Fellini’nin La Dolce Vita’sı en sevdiklerim listesinde başı çekiyor.”

MURAT’IN HAYATINDA İZ BIRAKANLAR

Tasarımcının favorileri  

KİTAP

“Kazua Ishigura’nın Never Let Me Go adlı kitabı başucu kitaplarımdan.”

MURAT’IN HAYATINDA İZ BIRAKANLAR

Tasarımcının favorileri  

ŞOV

“Alexander McQueen’in 2004 yılında gerçekleştirdiği Rain Show defilesi muhteşemdi.”

İlgili Makaleler