Tasarımcı Profili: Veronica Etro

Takılarınızla Fark Yaratın

“Yaz aylarında her zamankinden daha iddialı olabilirsiniz. İnce takılar çok zarif görünseler de, sezonun favorisi büyük ve dikkat çekici olanlar. Özellikle de sallantılı küpeler gerçekten oldukça havalı görünüyorlar. Bu modeller, tıpkı Etro İlkbahar-Yaz 2013 defilesinde olduğu gibi topuz yaptığınız saçlarınızla mükemmel bir görüntü oluşturacaklar. Boncuklu kolye ve bileklikler de yazın vazgeçilmezlerinden.”  

Mika küpe, 650 TL
Mercan rengi boncuklu kolye, 665 Euro
Renkli boncuklu kolye, 325 TL
Taşlı bileklik, 425 TL

Plajda Azla Yetinin

“Mayo, bikini, pareo, şapka ve büyük bir çanta… Plajda daha fazlasına ihtiyacınız yok. Ne kadar sade olursanız o kadar iyi. Rahat bronzlaşabilmek için genellikle sabah saatlerinde bikini giymeyi tercih ediyorum ancak ‘beach partiler’ için mayolar da iyi birer alternatifler. En önemli plaj aksesuarlarınız güneş gözlükleriniz olmalı. Tercihim Ray-Ban’den yana. 16 yaşından beri başka hiçbir marka gözlük kullanmadım.”

Polyester bikini, 225 TL.
Koton kaftan, 
525 TL. 
Koton çanta, 1.250 TL. 

VERONICA`NIN FAVORİLERİ 

KİTAP

“Her zaman başucumda duran Küçük Prens’i şu sıralar çocuklarımla birlikte yeniden okuyorum. Kitap, her seferinde beni bir kez daha etkilemeyi başarıyor.”

Küçük Prens, 17 TL; kitapçılarda.

VERONICA`NIN FAVORİLERİ 

ÇİÇEK

“Ayçiçeklerine ve gelinciklere tek kelime ile bayılıyorum. Özellikle yüzlerini güneşe döndükleri için ayçiçeklerinin çok akıllı olduklarını düşünüyorum. Gelincikleri ise o kadar seviyorum ki, gelin buketim bile sırf onlardan oluşuyordu.” 

Tasarımları Anne Hathaway ve Tilda Swinton gibi pek çok ünlü isim tarafından tercih edilen Etro’nun kadın koleksiyonunun tasarımcısı, stil sahibi olmak için klişeleri unutmanız ve içgüdülerinize güvenmeniz gerektiğini vurguluyor. Koleksiyonlarında bol bol çiçek desenlerine yer veren Etro, “Çiçek desenlerini illa romantizmle özdeşleştirmeyin. Tasarımlarımdaki desenler oldukça modernler,” diyor. 

Etro’dan 5 Pratik Stil Önerisi

Desenleri Karıştırın

“Desenler, 1968 yılında bir tekstil şirketi olarak kurulan Etro’nun DNA’sını oluşturuyorlar. Bu aralar favorilerim, suluboya efektli ve dijital olanlar. Desenleri karıştırırken dikkat etmeniz gereken en önemli detay, büyük ve küçük olanları bir arada kullanmak. İlgi çeken iki iri desen birlikte hoş durmayacaktır.  Ayrıca çizgileri ve çiçek desenlerini kombinlemek de şık bir alternatif.”

Bu çiçek desenlerinin hepsi tek tek elde boyanmış!

Yatırımlık Parçalar Seçin

“Yaklaşan indirim dönemini iyi değerlendirin. Desenler, önümüzdeki sezonda da bir hayli revaçta olacaklar. Önerim, bu dönemde mutlaka desenli bir pantolona yatırım yapmanız. Bu pantolonları, ipek tişörtler ve gömleklerle kombinleyerek tüm ara sezonlarda gönül rahatlığıyla giyebilirsiniz. Bacaklarınızın daha uzun görünmesi için bu pantolonları topuklu ayakkabıyla tamamlayın.”

Koton pantolonlar, her biri 825 TL.
Deri ayakkabı, 1.425 TL.

Cesur Olun

Hata yapmaktan korkmayın ve en önemlisi giyinirken içgüdülerinize güvenin. Eski fotoğraflarıma bakınca pek çok yanlış yaptığımı görüyorum (Bir keresinde yeşil, mor, kırmızı ve sarı renklerini aynı anda üzerimde taşımıştım!) ancak risk almadan mükemmel kombinler yapmayı öğrenmek de pek mümkün değil. Hiç ummadığınız parçalar bir arada harika görünebilirler. Bunu anlamanın en iyi yolu denemektir. Örneğin, bir davete katılırken hem kesimiyle (Favorim volanlı modeller) hem de renkleri ve desenleriyle dikkat çeken elbiseler giyebilirsiniz. Kalabalıklar arasında fark yaratacağınız garanti.

VERONICA`NIN FAVORİLERİ

FİLM

“Ferzan Özpetek ve Baz Luhrmann iki favori yönetmenim. Her ikisinin de tüm filmlerini takip ediyorum. Özpetek, İtalyan ve Türk aile yapılarını mükemmel bir şekilde ekranlara yansıtıyor. Bir Ömür Yetmez favori filmlerimden.” 

İlgili Makaleler