Tatlım Rengarenk!

Neşe için pembe, dinamizm için kırmızı, huzur için yeşil, zeka için sarı ya da asalet için mor…
Biz tatlılardan bahsediyoruz, buyurmaz mısınız? Tatlı yemek başlı başına bir terapi iken, bir de renklerine göre tercihler yapmak ruhunuza iyi gelecek! 

KARADUTLU CHEESECAKE
Malzemeler (5-6 kişilik)
200 gr kurabiye ya da bisküvi
70 gr eritilmiş tereyağı
Üzeri için
400 gr labne peyniri
100 ml krema
100 gr toz şeker
2 adet yumurta sarısı
1 çubuk vanilya
1 çorba kaşığı limon suyu
300 gram karadut
2 yemek kaşığı pudra şekeri
Hazırlanışı
Tabanı hazırlamak için bisküvi ya da kurabiyeleri robotta çekip eritilmiş tereyağı ile karıştırın. Kek kalıbının tabanına yağlı kağıt yerleştirdikten sonra karışımı döküp elle bastırarak iyice sıkıştırın. Fırına atarak 10 dk pişirin. Geniş bir kasede, labne, krema ve şekeri iyice çırpın. Sırasıyla yumurtaları, vanilyayı, limon suyunu ve blenderdan geçirdiğiniz karadutları ekleyin ve çırpın. Soğuttuğunuz tabanın üzerine kremalı harcı dökün. 160 derecede 35 – 40 dk pişirin, karadutlarla üzerini süsleyin.En az 2 saat buzdolabında bekletip soğuk servis edin.

LİMONLU TART
Malzemeler (4 kişilik)
3 adet limon suyu ve rendelenmiş kabukları
3 yumurta
¾ bardak şeker
100 gr tereyağı
Hazırlanışı
Yumurtaları, limon kabuklarının rendesini ve şekeri ısıya dayanıklı cam bir kaba koyup çırpma teliyle 2-3 dakika şeker eriyene kadar karıştırın. Kabı, içinde kaynar su bulunan bir tencerenin üstüne oturtun ve limon suyunu ilave edin. 15-20 dakika boyunca karışımın kıvamı koyulaşıncaya dek pişirin. Kabı kenara alıp tereyağını ilave edin ve 1-2 dakika daha karıştırın.
Hamuru için;
Malzemeler
100 gr soğuk tereyağı
200 gr un
30 ml su
Hazırlanışı
Hamuru yoğurup tart kabına yerleştirin.Tabanına çatalla delikler açıp üzerine nohut veya fasulye gibi ağırlıklar koyarak 180 derecede 20 dakika pişirin. Fırından alıp soğuttuğunuz tartın içine lime curd doldurup soğuk servis edin.

Neşe için pembe, dinamizm için kırmızı, huzur için yeşil, zeka için sarı ya da asalet için mor… Biz tatlılardan bahsediyoruz, buyurmaz mısınız? Tatlı yemek başlı başına bir terapi iken, bir de renklerine göre tercihler yapmak ruhunuza iyi gelecek!

KIRMIZI COOKİE
Malzemeler (4 kişilik)
200 gr un
80 gr pudra şekeri
110 gr tereyağı oda sıcaklığında
3 gr organik kırmızı gıda boyası
Hazırlanışı
Un ve pudra şekerini tereyağı ve gıda boyası ile birleştirerek hamuru yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirerek üzerlerine hafifçe bastırın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 dakika pişirin, pudra şekeri serperek servis edin.

YEŞİL ELMA, NANE, LİME DONDURMA
Malzemeler (4 kişilik)
400 gr koyulaştırılmış şekerli süt
1 adet misket limon suyu ve kabuk rendesi
3 dal nane
1 adet yeşil elma
100 gr toz seker
100 ml tam yağlı süt
Hazırlanışı
Yağlı sütün içine şeker ekleyerek ısıtın, kaynamadan hemen önce altını kapatıp soğumasını bekleyin. Elma ve naneyi katı meyve sıkacağından geçirerek sularını alın veya blenderden geçirerek süzün ve bu suyun içine lime suyunu ekleyin. Soğuyan şekerli sütün üzerine koyulaştırılmış şekerli sütü, limon kabuğu rendesini, hazırladığınız yeşil meyve suyu karışımını ekleyip hava geçirmeyen kapaklı bir kapta karıştırın.  Buzlukta en az 3-4 saat saklayın. Karışım iyice soğuduğunda dondurma makinenizin talimatlarına uygun bir şekilde hazırlayıp tekrar hava geçirmeyen bir kapta buzlukta muhafaza edin.

ÇİLEKLİ ÇİKOLATA TOPLARI
Malzemeler (4-5 kişilik)
80 gr çilek kurusu
200 gr beyaz kuvertür çikolata
200 gr çikolatalı kek
30 ml süt
Hazırlanışı
Çikolatalı keki cam bir kase içinde iyice ufalayın ve sütü ekleyerek yoğurun. Küçük toplar halinde yuvarlayarak bir tepsiye dizin ve buzdolabında 20 dakika bekletin. Çilek kurularını öğütücüden geçirip toz haline getirin. Beyaz çikolatayı benmari usulü eritin (bir kısmını süsleme yapmak için kenara ayırın) ve içine çilek tozunu ekleyerek iyice karıştırın. Dolapta beklettiğiniz kek toplarına kürdan takarak çilekli çikolata karışımına daldırın ve tekrar dolapta soğutun. Kenara ayırdığınız beyaz çikolata ile üzerine şeritler çizebilirsiniz.

İlgili Makaleler