Tepeden Tırnağa Kusursuz Bir Manikür İçin İpuçları

Rötuş kalemi sayesinde manikür ustası nişanını kazanabilirsiniz. Ojenizi taşırmaktan korkmayın. Bu usta kalemler fazlalıkları narin bir şekilde temizliyor.

Mavala Oje Düzeltici Kalem, 48 TL, eczanelerde.

Gözlerde ve derinizde tahriş mi yaşıyorsunuz? Sorumlusu ojeniz olabilir. Gözlerinizi ovarken ya da yüzünüze dokunduğunuzda meydana gelebilecek tahrişi azaltmak üzere tasarlanan ojelerden kullanın. Üstelik 21 muhteşem rengi var.

Clinique Hassas Ciltler için oje, 17 TL, parfümerilerde.

Sorun tahmin ettiğinizden de büyükse pedikür işleminizi topuklarınızı rahatlatıcı bir krem tamamlayın. İhtiyaç dahilinde ürünü tekrar tekrar uygulayın. Ta ki arzu ettiğiniz bebek pembesi topuklara kavuşana dek.

Scholl Topuk Çatlak Kremi, 24 TL, eczanelerde.

Alexa Chung’ın manikür uzmanı Glenis Baptiste, ayak tırnaklarında renkli ojelerin güzel durduğunu söylüyor ve ekliyor: “Ama bazen klasik kan kırmızısı ayak tırnakları hepsinden güzeldir.”

Dior Vernis Pandore Oje, 80 TL, parfümerilerde.

Manikürün uzun ömürlü olmasının sırrı nedir? Makas Salonlarından Zeynep Karatay, işin sırrının tırnak etlerinde olduğunu söylüyor. Gün içerisinde düzenli olarak tırnak etlerinize bakım yapın. Bir süre sonra bu sürenin arasının açıldığını fark edeceksiniz.

Orly Cuticle Oil tırnak bakım yağı,
25 T, parfümerilerde.

Ayak bileklerinde uçuş sonrası oluşan şişlikten kurtulmak için ödem giderici takviye ürünler kullanın.

Biotherm Body Sculpter Vücut Şekillendiren Jel, 105 TL, parfümerilerde.

Ojenizi uygulamadan önce mutlaka tırnaklarınızı koruyucu temel bir ürün ile devam edin.

Chanel Beaute Des Onglesbase Lıssante, 85 TL, parfümerilerde.

İçeriğindeki parlayan UV pigmentleri ile renkliliğin sınırlarını zorluyor. ‘Çılgın Günlerde Yapılacaklar’ listenizin ilk sırasına bu ojeleri yazın.

Essie The More The Merrier Oje, 35 TL, parfümerilerde.

Tırnağınıza sürdüğünüz oje kadar, üzerine sürdüğünüz koruyucu kat da önemli. Bu aşamayı atlamayın ve göz alıcı parlak tırnaklar için parlatıcı özelliği bulunan bir oje uygulayın.

Sephora Top Coat Effet Gel, 30 TL, Sephora, (0212) 345 60 35.

En başarılı ve hızlı sonuçları alacağınız pedikür uygulamalarını artık kolayca evde de yapabilirsiniz. Pilli pedikür cihazı Micro Pedi ile sadece birkaç dakika içerisinde arzu ettiğiniz ayaklara kavuşmanız mümkün. Bu işlemin hayranları arasında Miranda Kerr ve Kim Kardashian da var. 

Micro Pedi Pilli Pedikür Cihazı, 99 TL, eczanelerde.

Her kadın manikürünün kusursuz görünmesini ister. Ancak yoğun hayat temposundan dolayı kuaföre gidecek vakit bile bulamadığımız zamanlar oluyor. Kuaföre gidemediğiniz zamanlarda ise manikürünüzü evde kendiniz yapabilirsiniz. Tepeden tırnağa bu adımları takip ederek siz de manikürünüzde profesyonel ellerden çıkmış havası yaratın.

Evde manikür ipuçlarına bakmak için tıklamaya devam edin!

İlgili Makaleler