The Bazaar Project

Tekstil, konfeksiyon ve mağazacılıkta öncü bir aileden gelen Yeliz Titiz, Miami’deki rengarenk ve ilham verici magazasında çarpıcı seçenekler sunuyor.

Yeliz Titiz mağazanın önünde Brezilyalı bir arkadaşının köpekleri Jack ve Shira ile.

Ürünlerin hepsini yaptığım seyahatler, gittiğim fuarlardan kendim seçiyorum. Uzun seneler Uzak Doğu ile çalıştığım için oradaki bağlantılarım da çok yardımcı oluyor.

Ocean Drive yastık,
Alexandre MS; 175 Dolar.

Babam hep ‘işi, iş sana öğretecek’ derdi, ben de buna inanarak, oluşturduğum konseptten şaşmadan çeşitliliği dengede tutmaya çalışıyorum.

Flamingolu iPhone 6/6s kabı,
Wiggle Wiggle; 28 Dolar.

Burada sezon Aralık başında Art Basel ile açılıyor ve Haziran başında bitiyor. Yani en güzel işler 6 ay içinde olup bitiyor. O yüzden bir mağaza daha olursa New York’ta olsun istiyorum.

Elbise, 280 Dolar.

Marka duyuldukça da bir çok tasarımcı ve tedarikçi bana ulaşmaya başladı. Böylece seçeneklerim arttı. Miami’deki Latin nüfusu yoğun ve aynı zamanda Türkiye aşığı oldukları için özellikle bize has, daha etnik ürünlere yer vermeye başladım.

The Bazaar Project,
renkli cam nazar boncukları; 60 Dolar.

Aile işimiz olan tekstil, konfeksiyon ve mağazacılık sektörü içinde büyüdüm. Babam Titiz mağazaları, halam da Pabetland mağazalarının kurucusudur. Liseyi bitirdikten sonra Londra ve Amerika’da Fashion Merchandising eğitimi aldım. Daha sonra bir yıl boyunca Düsseldorf’ta Goetha Institut’ta Almancamı ilerlettim. İki sene aile işinde çalıştıktan sonra Amerika’ya geri dönüp en büyük erkek giyim firmalarından Perry Ellis’in satın alma departmanında çalıştım. 11 sene boyunca işim gereği bütün Uzak Doğu’yu gezdim, iki sene önce de kendi başıma bir şeyler yapmaya karar verip The Bazaar Project’i kurdum.

Aslında yeni bir mağaza açmak çok istiyorum ama kesinlikle Miami’de değil. Miami hr anlamda müthiş gelişmesine rağmen hala çok mevsimsel.

Kenarları kroşe örgülü, keten ceket mendili. Sebastian Cruz; 125 Dolar.

Tommy Hilfiger ve eşi Miami’ye geldikçe uğruyorlar, Enrique Iglesias, Maria Sharapova, Gloria Estefan ve eşi, Karolina Kourova, ve bazı Latin ünlüler de mağazayı ziyaret edenlerden.

Maria Sharapova

Mağazada satılan takıların %90’ı benim kendi tasarımım. Renkli ve özellikle büyük, dikkat çekici parçalar tasarlamayı seviyorum.

Yeliz Tititz tasarımı, Sura Jewelry Howlite kolye; 325 Dolar.

Ben kendi zevkimi elimden geldiği kadar bir çatı altında toplamayı hedeflemiştim ama tabii ki insanın zaman içinde zevkleri de değişiyor. Ya gözünüz alışıyor ya yaşam tarzınız değişiyor ya da bir şekilde farkında olmadan ‘yeni’ye adapte oluyorsunuz.

Kafatası mum; 110 Dolar

Şamdan formlu barok mumlar,
Etal Designs; adedi, 95 Dolar.

İster istemez trendleri takip ediyorum, hem zaten sosyal medya sayesinde artık takip etmek çok kolaylaştı. Özellikle ilham kaynağım olduğunu söyleyemem ama canlı renkler benim için çok motive edici.

Ananas formlu kokteyl bardağı,
W&P Design; 125 Dolar.

Uzun süredir hayal ettiğim bir projeydi, ileride çok gelişeceğine inandığım Miami Design District’te bir mağaza açmak istedim. Konsept olarak da ürün kısıtlaması yapmadan, farklı coğrafyalardan, fazla duyulmamış, tamamen benim zevkime uygun ürün ya da markaları bir çatı altında toplamak istedim. Ayrıca Miami Design District’te ağırlıklı çok lüks markalar olduğu için yaratmak istediğim konsepte de ihtiyaç olduğunu farkettim. Özellikle çeşitlilik, uygun fiyat, farklılık ve en önemlisi her kesime hitap edebilmek ilk amaç oldu. 2014 yılı başında da kapılarımızı açtık.

Uzun dönemdeki hedefim ise; franchise şeklinde başka şehirlere yayılabilmek ve gerçek bir life style markası olabilmek. The Bazaar Project Mexico City, The Bazaar Project Paris ve kesinlikle bir gün mutlaka The Bazaar Project İstanbul.

Cuisine and Cravings of the Stars,
Assouline; 60 Dolar.

Öncelikli bir pop-up ile başlamak en doğrusu olur. Onun dışında, mum ve oda kokularıyla başlayarak The Bazaar Project markalı ürünleri artırmak istiyorum.

Great Things are Going to Happen defter, EcoJot; 28 Dolar.

İlgili Makaleler