Ünlülerin Dermatoloğunun Bakım Sırları

Suyunun ya da meyve suyunun içerisinde 1 yemek kaşığı ReserveAge Collagen Replenish Powder ($18;  vitaminshoppe.com) düzenli olarak tüketiyor. “Bütün o gıda takviyelerinin bir tür şaka olduğunu düşünüyorduk, ama şimdi bilim bazılarını gerçekten de destekliyor” diyor. Deri Farmakolojisi ve Psikolojisi’ndeki bağımsız bir araştırma, biyoaktif  bir kolajen olan peptit Verisol’ün oral kullanımda kaz ayakları görünümünü ilk dört ayda %20’ye kadar azaltabildiğini göstermiştir.

New York dermatoloğu Dendy Engelman bizimle en şaşırtıcı cilt bakımı sırlarını ve uyguladığı bazı stratejileri paylaştı.

Ünlülerin dermatoloğu Dendy Engelman’ın güzellik sırlarına bakmak için tıklamaya devam edin!

Engelman’ın amacı yüzdeki her kırışıklığı enjekte ile silmeye çalışmak değil. “Psikolojik olarak çizgisiz bir yüze sahip olacağınız bir yaşa gitmek mümkün değil. Eğer çizgisiz bir yüze sahipseniz, estetik yaptırdığınıza dair küçük bir ipucu vermiş olursunuz” diyor.

Bazı kadınların yüzlerinde 40 yaşına kadar (hatta belki daha da geç) hiçbir çizgi oluşmazken, bazıları- genetik nedenler ya da sık sık güneşlenmek gibi dış etkenlerden dolayı- kırışıklıklara erken yaşlarda sahip oluyorlar. Çoğu zaman Dr. Engelman kırışıklıklar derinleşmeden önce kaş arası gibi en belirgin çizgilere botoks uyguluyor. “Eğer erken müdahale edebilirseniz, bazı kırışıklıkların yüze yerleşmesini engelleyebilirsiniz” diyor.

Cilt bakımı dünyası için kulağa geceleri güneş gözlüğü takmak gibi gelebilir ama Dr. Engelman “Kapalı bir alanda olmanız güneş ışınlarından korunduğunuz anlamına gelmiyor” diyor. Kansere neden olan UVA ışınlarının pencere camından geçebildiklerini belirtiyor. “İnternetten yemek siparişi vermek bile korunma gerektirebilir. Mobil cihazlardan yayılan kızılötesi ışınlar, kolajen tahrip edici radikalleri serbest bırakır” diyor ve ekliyor, “SPF içeren bir antioksidan serum (onun tercihi Elizabeth Arden Prevage Anti-Aging serum, 360 TL, parfümerilerde) kullanın” diyor.

Akne Tedavisinde Yararlı Olabilir
“FDA, botinilum toksinini kırışıklık tedavisi için onaylamış olsa bile, bu toksin alın gibi geniş gözenekli bölgelere uygulandığında yağ üretimini azaltan zincir reaksiyonlar başlatabilir. Bu durum sivilcelerin azalmasını sağlar” diyor Dr. Engelman.

Ağır Sporlar Yapmak Botoksu Yıpratabilir

Dr. Engelman, sık sık spor yapan müşterilerinin daha pasif olanlara göre botokslarını daha çabuk yenilettiklerini farkedince, vücutlarının daha hızlı metabolize edebildiğini anlamış. Egzersiz yapmayı bırakmak için hiçbir neden yok, ama artık hafif sporların kulağa daha sevimli geldiği kesin.

UV ışınlarını engellemek için:
Colorescience Sunforgettable Mineral Sunscreen SPF 50, 57 Dolar, amazon.com.

Kolajen yapılandırması için:
kinceuticals Retinol 1.0 serum, 199 TL, eczanelerde. 

40 Yaşından Sonra Dolgu Daha İyi Bir Seçenek Olabilir

Birkaç çizgi sizi hacim kaybı ya da sarkmanın göstereceği kadar yaşlı göstermeyecektir, diyor Dr. Engelman. 40 yaşının üzerindeki hastalarına bütçelerini botokstansa hiyalünorik asit bazlı dolgulara ayırmalarını öneriyor. Dolgu cildi daha canlı gösterir ve deriyi sarkmaması için destekler, diyor.

İlgili Makaleler