Ünlülerin Dövmeleri ve Anlamları

Angelina Jolie 

Çok sayıda dövmeye sahip olan Angelina Jolie`nin belki de en çok konuşulan dövmesi sırtındaki. Kamboçya`dan evlat edindiği oğlundan ilham alarak yaptırdığı bu dövmede Budist inancından yer alan dua yazıyor. 

Charlize Theron

Charlize Theron`ın sol ayak bileğindeki balık dövmesinin aynısı annesinde de var. Bu renkli japon balığı azim ve gücü simgeliyor. Theron`un sağ ayağında da nilüfer çiçeği bulunuyor. 

Hayden Panettiere

İtalyanca `pişmanlık duymadan yaşa` anlamına gelen `vivere senza rimpianti` yazısını dövme olarak seçen Panettiere, dövmesdeki yazım hatasını ise umursamıyor!

Nicole Richie

Dokuz dövmesi bulununan Nicole Richie`nin en dikkat çeken dövmesi sol ayak bileğindeki haç olsa gerek.

Lea Michele

Erkek arkadaşının ölümüyle zor günler geçiren Lea Michele`in 9 dövmesi bulunuyor. Lea`nın son dövmesi ise ayağının üzerine yazdırdığı `imagine`.

Penelope Cruz

Tom Cruise ile birlikte olduğu yıllarda ayak bileğine 883 yazdıran Cruz`un neden bu sayıları seçtiği çok merak edildi. Kimileri Scientology yüzünden bu sayıları seçtiğini söylese de, Cruz bu sayıların uğuruna inandığı için onları seçtiğini söylüyor.

Didem Soydan

Sağ omzunun üzerindeki dövmeyle dikkat çeken Didam Soydan`ın dövmesi, Amazon kadınlarından ilham alınarak tasarlanmış. 

Gisele Bündchen 

Victoria`s Secret mankeni Bündchen kameralara kocaman bir dövmeyle poz veremeyeceği için sol bileğine küçük bir yıldız yaptırmakla yetinmiş. Bündchen "New York`a ilk taşındığımda gökyüzünde hiç yıldız yoktu. Büyükannemi hatırlamak için önce bileğime küçük bir yıldız çizdim. Bir ay sonra da bu dövmeyi yaptırdım` diyor.

Victoria Beckham

Victoria Beckham, eşine olan aşkını dövmesiyle gösteriyor! Victoria Beckham`ın sol bileğindeki DB harfleri David Beckham`ın adının baş harflerini simgeliyor. 

Jennifer Aniston

Jennifer Aniston, sağ ayağının üzerinde ölen köpeğinin Norman`ın adı yazıyor.

Jessica Alba

Geçtiğimiz aylarda sırtındaki çiçek ve uğur böceği dövmesini sildiren Alba`ın sağ bileğinde Sanskritçe yazılmış dövme bulunuyor. 

Katy Perry

Russell Brand ile evlendiğinde Sankritçe`de `akışına bırak` dövmesi yaptıran Katy Perry`nin sol bileğinde `Jesus` yani İsa yazıyor.

Lady Gaga

Çılgın stiliyle her zaman şaşırtabilen Lady Gaga`nın dövmeleri arasında en dikkat çeken hayranlarına gönderme yapan `Little Monster` yazısı oluyor. 

Evan Rachel Wood

Dövmesinde mesaj taşıyan isimlerden biri de Evan Rachel Wood. Wood`un dövmesi ` All that we see or seem is but a dream within a dream` yani ` gördüklerimizin hepsi rüya içerisinde rüya` diyor. 

Rihanna

Rihanna`nın en manidar dövmesi şüphesiz ki Chris Brown`dan ayrıldıktan sonra sağ köprücük kemiğinin altına yazdırdığı `Asla hata değil, her zaman için ders` yazısı.

Scarlett Johansson

Dövme tercihini renklilerden yana yapan Scarlett Johansson, okyanus manzaralı dövmesinin kendisine iyi geldiğini söylüyor.

İlgili Makaleler