Vamp Dudaklar

Bu dudaklara ne kadar kolay sahip olabileceğinize şaşıracaksınız. Yalnızca güzellik direktörümüz Amy Synott-D’Annibale’nin tavsiyelerini takip edin. 

Solda: Camilla Belle
Zac Posen 2013-14 Sonbahar-Kış

Bu görünümü neden sevdim? 

1. Oldukça çarpıcı, çekici ve sofistike. Dudaklarınıza giydirdiğiniz dar, küçük siyah bir elbiseymiş gibi düşünün.

2. Ayrıca da güzel bir baş belası. O sırada dünyanın en derli toplu görünümünü yaşıyor olsanız bile koyu renk bir ruj anında asi bir hava katacaktır.  Phillip Lim yeni sezon defilesi makyaj artisti Francelle Daly bunu “Havalı bir kızın sıradan bir erkek arkadaşı olması” şeklinde yorumluyor.

3. Makyaj için harcadığınız zamanı kısaltıyor. Vamp bir dudak o kadar belirginleştiricidir ki makyajın geri kalanında abartıya ihtiyacınız kalmaz. İster ofise ister de bir sanat galerisine gitmeye hazırsınız!

Katy Perry

1 DUDAKLARI HAZIRLAYIN

Pürüzsüz ve yumuşak bir dudak için ıslattığınız küçük bir diş fırçasıyla dudaklarınızı ovun ve daha sonra da yoğun bir dudak kremi sürün. Ruju taşırıp ‘kanıyormuş’ görüntüsünden kaçınmak için dudağınızın kenarlarına kırmızı, belirginleştirici ve yumuşak bir kalemle çerçeve yapın.

Sephora Universal dudak kalemi
15 TL; (0212) 345 60 35.

The Body Shop Honeymania dudak kremi
14,90 TL; (0212) 353 06 11.

2 RENKLERLE OYNAYIN

Bordo veya koyu kırmızı rujunuzu önce dudağınızın ortasına uygulayın, daha sonra ince bir fırça yardımıyla kenarlara doğru yayın. Sürün, tekrar yapın ve tekrar sürüp tekrar yapın. Aklınızda bulunsun; eğer açık bir teniniz varsa saf ve açık tonlar daha hoş duracaktır, koyu ciltliler için opak seçimler daha uygundur. 

Chanel Rouge Coco No:88 Esprit ruj
86 TL; parfümerilerde.

Nars Lipstick Trans Siberian ruj
68 TL; (0212) 373 25 40.

3 KENARLARI DÜZELTİN

Koyu renk kalemlerden kurtulun ve dudaklarınızı ortaya çıkarmak için kapatıcı kullanın. Böylece dudaklarınızın çevresini çok daha doğal bir şekilde vurgulamış olursunuz. Kapatıcı uygularken ince uçlu küçük bir fırça kullanabilirsiniz.

Flormar kapatıcı
11,75 TL; (0212) 215 22 22.

Sephora Pro Lips No:81 dudak fırçası
29 TL; (0212) 345 60 35.

1930
Clara Bow

Sessiz ekran yıldızı efsane makyaj artisti Max Factor’un yardımıyla koyu renk dudakları ile konuştu ve tanındı. Ve böylece önemli bir akımı başlatmış oldu.

ESKİLERDEN İLHAM ALIN  
1985
Grace Jones

Dudaklarının kenarları koyu, iç kısımlarını ise daha açık renk olan Jones’un somurtkan duruşu da en az mor göz kapakları ve düz kısa saçları kadar dikkat çekiciydi. 

ESKİLERDEN İLHAM ALIN  
1998
Gwen Stefani

Alnına taktığı Hint süslerinden bile vazgeçebilir ama ilk kez 17 yaşındayken anneannesinin ona hediye ettiği bordo rengi rujdan asla!

Göz alıcı dudaklara nasıl sahip olunur?

Öncelikle bu görünüme sahip olmak için parlayan, kusursuz bir görünüme ihtiyacınız var. En ufak bir kızarıklık veya renk kaybı koyu dudakların kaba gözükmesine neden olabilir. Bu nedenle baz olarak dudaklarınıza fondöten sürmeyi ihmal etmeyin. Cildinizdeki parlaklığı ortaya çıkarmak için nemli bir süngerle su bazlı ve hafif bir ürünü yüzünüze uygulayabilirsiniz. 

Claire Danes

Abartıya kaçmayın! Dudaklarınızın dikkat çekmesi için allık sürmeyin.

Vera Wang 

GİZLİ TAKTİĞİM

Siz de çarpıcı renkler kullanmaktan korkanlardansanız bu ipucunu dikkate alın. Koyu renk ruj kullandıktan sonra bu yağ emici mendilleri dudaklarınıza uygulayarak çok daha güzel ve mat bir görüntü sağlayabilirsiniz. Dudaklarınız çok daha çekici ve gösterişli görünecek!

Shiseido yağ emici kağıt 100’lü 66 TL; parfümerilerde. 

İlgili Makaleler