Yağ Bakımı

TIRNAKLARINIZ

Şeytan tırnaklarına veya pürüzlü tırnak etlerine elveda! “Akşamları tırnak etlerinize besleyici yağlarla masaj yapmanız onları nemli tutacaktır. Ayrıca ojenizin üzerine bir kat koruyucu cila sürerek tırnaklarınızı çizilmelere karşı koruyabilirsiniz ve ekstra parlaklık kazandırabilirsiniz,” diyor tırnak uzmanı Patricia Yankee.

Sally Hansen E vitaminli tırnak yağı
28,50 TL; eczanelerde. 

VÜCUDUNUZ

Bu üç adımlık programla kuru olan cildinizi nemli bir hale getirebilirsiniz. “Duşta kese yaptıktan sonra, yumuşatıcı bir losyon sürün ve daha sonra elinize damlattığınız birkaç damla yağı bütün vücudunuza yayın ve ovarak uygulayın,” diyor dermatolog Francesca Fusco. Dekoltesi olan kıyafetler içinde cildiniz mükemmel bir şekilde parlayacak.

Johnson’s Baby vücut yağı
18,99 TL; marketlerde. 

SAÇINIZ
“Parlak, dolgun ve yumuşak saçlara tek bir ürün kullanarak da, bir çok ürün kullanarak da sahip olabilirsiniz,” diyor saç stilisti Andy Lecompte. İnce telli saçlar için köklerden ziyade uçlara, kalın telli saçlar için ise uçlardan köklere doğru uygulamalısınız. Kuru veya ıslak saça uygulayabilirsiniz. Saç kreminize bir miktar yağ ekleyerek de ekstra parlaklık elde edebilirsiniz.

Pantene Pro-V doğal sentez argan yağı
13,90 TL; Watson’s (0212) 373 16 30. 
L’Occitane saç onarıcı yağ 
69 TL; (0212) 231 21 06.

Güzellik yağlarının tarihiyle ilgili kısa bir geçmiş: Son günlerde trend haline gelen bazı yağ karışımları neredeyse Kleopatra zamanında bile kullanılıyordu ve Marilyn Monroe gibi ünlü film yıldızlarının da bu ürünleri kullandığına dair söylentiler dolaşıyor. Fakat altı sene önce argan yağı keşfedildiğinde kuru ciltlerden, yıpranmış saçlara ve hatta kırılan tırnaklara kadar birçok şeyi iyileştirdikleri görüldü ve gerçek bir mucize olarak kabul edildiler. Dermatolog Jeanette Graf günümüzün arıtılmış(yağsız!)formüllerinin nemlendirici, bitkisel yağların bir karışımı olduğunu ve sayısız şekilde kullanılabileceğini söylüyor.

Yağları cilt bakım rutininizin bir parçası haline getirecek ipuçlarını almak için tıklmaya devam edin. 

YÜZÜNÜZ

Dr. Jeanette Graf yüz için kullanılan yağlarınasla (ama asla) kötü bir şeye sebep olmayacağını söylüyor. Aksine, cildin derinlerine nüfuz ederek yapışkanlık yaratmadan- nemi depoluyor ve doğal bir görünüm yaratıyorlar. İşin püf noktası yalnızca birkaç damlayı yüzünüze ovarak uygulamak değil sıkmakta saklı. Eğer yağlı bir cilde sahipseniz bunu sıradan nemlendiriciniz yerine de kullanabilirsiniz. Kuru bir cildiniz varsa da nemlendiricinizin üzerine uygulayın. Dr. Graf kırışıklıklarla savaşan retinol kremlerin üzerine sürülen yağların tahrişi önleyeceğini de belirtiyor.

The Body Shop papatya özlü temizleyici yağ
32 TL; (0212) 353 06 11.

Algenist kırışıklık karşıtı onarıcı yağ
205 TL; (0212) 345 60 35.

Guerlain Abeille Royal yüz yağı
200 TL, parfümerilerde

İlgili Makaleler