Yaşa Göre Yağlı Ciltler İçin Bakım Önerileri

Yağlı cilt yapısını tamamen ortadan kaldırmak belki mümkün değil ancak küçük ipuçlarıyla ve günlük uygulayacağınız cilt bakım rutinleriyle görünümünü azaltabilirsiniz. Bunun için yaşınıza uygun bakımı yapmakta ve doğru ürünleri kullanmakta fayda var. 

Cildinizdeki yağı azaltmak için yaşınıza göre uygulamanız gereken bakım ve ürün önerileri için tıklamaya devam edin!

“Bu yaşlarda ciltteki yağ üretimi artışta olduğu için cilt bakımında öncelikle tıkanmış gözenekleri açmak amaçlanmalı” diyor estetisyen Gülbin Beydoğan. Ciltte biriken yağları temizlemek için gözenek temizleyici peeling’leri ya da temizleme köpüklerini tercih edebilirsiniz. “Bir başka akıllıca hareket de haftada birkaç kere cildi matlaştırıcı etkisi olan kaolin içeren kil maskesi uygulamak” diyor dermatolog Betül Şengör.
 
3’ü 1 arada kil maskesi, Garnier, 
16,99 TL, marketlerde.

Yüz temizleme jeli, Peter Thomas Roth, 75 TL, Sephora,
(0212) 345 60 35.

“Hücre üretiminde azalmaya bağlı olarak oluşan ölü hücreler gözeneklerde birikmeye başlıyor” diyor dermatolog Betül Şengör. Hafif içerikli bir krem kullanarak hücre üretimini arttırabilir, alguronik içeren serumlarla da gözenekleri daha az görünür hale getirebilirsiniz. Ayrıca cilt matlaştırıcı ürünler de cildinizdeki fazla yağı fazla yağı emerek parlamasını engellemeye yardımcı olacaktır.

Serum, Estée Lauder, 210 TL, esteelauder.com.

Matlaştırıcı krem, Bioderma, 55 TL, eczanelerde.

“Bu yaşlarda ciltteki kolajen üretiminin azalması ve derinin elastikiyet kaybı yaşamasına bağlı olarak gözenek duvarları artmaya ve genişlemeye başlıyor. Bu da gözeneklerin daha büyük görünmelerine neden oluyor” diyor Şengör. Peki bunun çaresi nedir? Retinol içeren anti aging ve peeling ürünlerini her hafta düzenli olarak uygulamak.

Gece kremi, Strivectin-AR, 225 TL, Sephora, (0212) 345 60 35.

Siyah nokta temizleyici peeling jel, Neutrogena, 19,90 TL, Gratis,
(0212) 232 23 77.

50’li yaşlar ciltte meydana gelen incelme ve kurumanın yanı sıra nem ve kolajen üretiminin en çok azaldığı dönem. Ölü cilt hücreleri gözeneklerin tamamen kapanmasına ve cilt yüzeyinin solgunlaşmasına, bu da gözeneklerin genişlemesine neden oluyor. Cildi harekete geçirmek için cildi soyarak yenileyen mikro dermabrazyon ürünlerini kullanabilirsiniz.
 
Nemlendirici, DDF, 108 TL, eczanelerde.

Arındırıcı maske, Clinique, 69 TL, clinique.com.tr.

İlgili Makaleler