Yaşınıza Göre Mat Bir Ciltten Kurtulmanın Yollarını Öğrenin

Zaman geçtikçe cildin doğal parlaklığı azalmaya başlar. Peeling ya da cildi canlandıran bir bakım yapmadan önce mat bir ciltten kurtulmak için yaşınıza göre bakım yapın!

Yaşınıza göre mat bir ciltten kurtulmanın yollarını öğrenmek için tıklamaya devam edin!

Sağlıklı görünen bir cildiniz olsa da uykusuzluk, sigara ve alkol genç ve taze cildinizde hasarlara yol açabilir. “Bütün bu durumların yanında yüzünüzü nasıl yıkadığınız çok önemli” diyor dermatolog Betül Şengör ve ölü hücrelerden kurtulmak için süt tozu ve pirinç özü gibi yumuşak bir içeriğe sahip ürünle cildin arındırılmasını öneriyor. Günde iki kere yüzünüzü yıkayın ve cilt yüzeyini yeniden yapılandırmak için gözle görülmeyen çatlakları kapatan, seramid ve doğal yağ içeren bir nemlendirici krem uygulayın.

Garnier kırmızı meyve gücü arındırıcı peeling, 16,99 TL, Watsons mağazalarında.

Nuxe Nuxellence Éclat Youth Radiance Care, 235 TL, eczanelerde.

“Yaş ilerledikçe hücre yenilenmesi yavaşlamaya başlıyor ve ciltte ölü hücreler artıyor” diyor dermatolog Betül Şengör. Hücreleri canlandırmak ve ölü hücreleri ciltten atmak için glikolik asit içeren bir ürünü titreşimli bir cilt temizleyici ile cildinizde uygulamaya başlayın. Her gece cilt sıkılaşmasını desteklemek için retinollü ve kırışıklık giderici kolajen içeren bir ürün kullanın. Pürüzsüz ve net bir cilt, ışığı daha iyi yansıtarak daha canlı görünmesine yardımcı olur.

Clinique Sonic System Purifying Cleansing yüz temizleme fırçası,
459 TL, clinique.com.tr.

Dermalogica Overnight Retinol Repair, 469 TL, eczanelerde.

“Cilt hücrelerinin kendini yenilemesi iki ayda bir gerçekleşirken, yirmili yaşlardaki hızının yarısı kadar yenileneceği için daha fazla emek harcamanız gerekiyor” diyor dermatolog Betül Şengör. Haftada en az üç kez peeling yapın ve güneş koruyucunuzun altına C vitamini içeren serum sürün. Bu antioksidan cildinizi aydınlatır ve matlaşmaya sebep olan çevre kirliliğine karşı cildi korur. Gece retinol ile devam edin ve yatmadan önce kolajeni ve elastin üretimini hızlandırmak için peptid içeren krem kullanın.

Algologie Lift & Lumiére Double Eclat peeling, 139 TL, Sephora mağazalarında.

DermaPlus Peptide Mobilizer Age Management serum, 569 TL, eczanelerde.

Menopoz süresince yağ hücreleri kurumaya başlayarak, cildinizin solgunlaşmasına neden olur. Düzenli olarak uygulayacağınız alfa lipoik asit içeren maske cilde aydınlık ve tazelik verir. Geceleri ise cildi soyma özelliği olan retinol içeren bir serum kullanın. Retinollü ürünler UV ışınları maruz kalmaktan dolayı ciltte oluşan ve yaşa bağlı kolajen azalması ile artan enzimlerin oluşmasını engelliyor. Böylece cildin yaşlanma süresi yavaşlayabiliyor.

Skincode Alpine White Brightening Overnight aydınlatıcı gece maskesi, 179 TL, Sephora mağazalarında.

Medik8 Retinol 6TR Advanced gece serumu, 188 TL, eczanelerde.

İlgili Makaleler