Yazın Saç&Makyaj Trendleri

Yeni sezonda görünümünüzde değişiklik yapmak için cool at kuyruklarından, güçlü dudaklardan ve podyumların en gözde trendlerinden ilham almaya ne dersiniz? İpuçlarını almak için tıklamaya devam edin.

Güçlü Dudaklar

Makyajında gözlerinden çok dudaklarına ilgiyi çekmek isteyenler için bu sezon zamansız ve tutkulu renkleri bir arada sunuyor. Kış rengi saydığımız koyu tonları bile bu bahar sık sık göreceğiz. Dolce & Gabbana podyumunda modellere uygulanan hafif taşmış gibi görünen fuşya-bordo karışımı bunlardan biri. Bu tonları yazın kullanmaya niyetiniz olmazsa mercanın açıklı koyulu farklı tonlarını da Tanya Taylor’daki gibi dudak makyajınıza taşıyabilirsiniz. Bu saydığımız defilelerde mat dudaklar ön planda olabilir. Ama dudak parlatıcı tutkunlarına da güzel haberimiz var. Carolina Herrera ve Jean Paul Gaultier’de mat rujların son  dokunuşu bile ıslak görünümlü parlatıcılarla tamamlandı.

Üstte solda: Dolce & Gabbana
Sağda: Carolina Herrera

 

Bu sezon makyajının en önemli trendlerinden biri de metalik ve parıltılı dokunuşlar. Özellikle parti akşamları için ideal. Barbara Bui modellerinin göz kapaklarında uygulanan likit altın göz farını gösterişli partiler icim alt kirpik çizginiz boyunca da devam ettirebilirsiniz. Anna Sui modellerinde kremsi far ve parılıtının birlikte uygulanarak yaratıldığı trendin ise özellikle bronz ten cool bir duruş vereceği kesin.

Üstte solda: Anna Sui
Sağda: Barbara Bui

Hayran olduğumuz 60’lar etkisini hala makyaj trendlerinde görmek mümkün. Büyük ve etkileyici gözler ve minimal bir makyaj
yeniden oldukça gözde. Rochas podyumlarında Twiggy’den ilham almış göz makyajlarına yer verildi. Birkaç kat maskara sürülmüş kirpikler ve göz altlarında uygulanan tek nokta adeta o yılların 2015 versiyonu gibi görünmüyor mu? Makyaj artisti Attracta Courtney de Orla Kiely defilesi için Twiggy makyajından esinlenen isimlerden biri. Twiggyvari maskara uyguladığı üst kirpiklere bu kez nokta yerine alt kirpik çizgisi boyunca çekilen eyeliner eşlik ediyor. 

Orla Kiely

Physicians Formula Eye Booster kirpik uzatıcı serum- eyeliner,
50 TL; eczanelerde.

Youngblood jel eyeliner,
69 TL; eczanelerde.

Giorgio Armani Eyes to Kill maskara,
89 TL; parfümerilerde.

Sezonun saç trendlerine baktığımızda at kuyruğu listenin başında yer alıyor. Trendlere göre güncellenen kadınların her daim kurtarıcı modeli bu yıl daha cool. Saçınız ister uzun, ister kısa olsun her modele uygun bir toplama şekli var. Ön plana çıkanlar arasında Bora Aksu defilesinde kuyruğun tamamen siyah saten bir kurdele ile kaplanarak elde edilen şık bir görünüm yer aldı.
Aksesuarlar bana göre değil derseniz, jöle ile saçlarınızı tamamen geriye tarayarak ve sıkıca toplayarak da bu sezonun trend görünümünden birini elde edebilirsiniz.

Bora Aksu
 

Makyajsızmış gibi görünen doğal makyajlar bu bahar da ön planda. Sağlıkla ışıldayan bir cilt bu trendin olmazsa olmazı. Trendi bahar aylarında pürüzsüz cildin üzerinde şeff af pudra ile yazın ise bronz parlaklığı ile kullanabilirsiniz. Blumarine’de yer alan natürel görünüm, BCBG’de bronz elmacık kemiklerinin üzerine uygulanan şeftali tonlarındaki allıkla bu trendin yaz versiyonu. Diğer bir taraftan Alberta Ferretti, Viktor & Rolf podyumlarında olduğu gibi yazın bile cildinizde sadece hafif bir kapatıcı kullanıp,
dudaklarınızda ten rengi rujlar kullanarak da bu trendin öncüsü olabilirsiniz. Natürel ten makyajında dikkat etmeniz gereken en önemli nokta kaşlarınızın aralarının seyrek olmaması.

Blumarine

Bobbi Brown Illuminating bronzlaştırıcı,
99 TL; (0212) 282 02 12.

Pastel tonlara hazır mısınız? Tasarımcıların bayıldığı soluk pembeler, maviler ve yeşiller bahar için makyaj dünyasında yerini almaya başladı. Güzelliği pastel tonlarla dengeleyen görünümler saçlardan gözlere, dudaklardan tırnaklara kadar çeşitleniyor. Bu sezonun en şaşırtıcı eyeliner trendi ise Dior ve Fendi’de gördüğümüz fıstık yeşilleri, maviler ve sarılar. Bu trendin en pratik aracı olan, Türkiye’de henüz satışa sunulmayan, göz kapaklarında kullanılan yapıştırmalı Dior eyeliner bantların heyecanla mağazalara gelmesini bekliyoruz. Dudaklarda pastel trendi ise Bottega Veneta’daki gibi pembeler ve en romantik tonlarından oluşuyor.

Bottega Veneta

Nars Stourhead Satin kalem ruj,
75 TL; (0212) 373 25 40.

Tom Ford Lips & Boys Alexander,
99 TL; parfümerilerde.

Chanel Rouge Coco Shine No:
44, 119 TL; parfümerilerde.

 

Mor tutkunu kadınlara güzel bir haberimiz var! Lila, leylak, mürdüm… Kısacası bu bahar morun her tonunu göz makyajında göreceğiz. Hangi tonu ne kadar kullanacağınız ise size kalmış. Romantik bir görünüm için lila ve leylak tonlarını, daha iddialı ve  çekici bir görünüm için ise mürdüm gibi koyu tonları terch edin. Minimalist gündüz makyajı için Tagliapetra’yı, bahar geceleri
için de Vera Wang’teki gibi mürdüm tonlarını yoğun bir şekilde kullanabilirsiniz. Tabii ki böyle yoğun bir göz makyajında dudaklarınızda sadece nemlendirmeyle yetinmeyi ihmal etmeyin.

Vera Wang

Tom Ford Eye Colour Ripe & Plum
ikili far seti, 160 TL; parfümerilerde.

İlgili Makaleler