Yeni Göz Makyajları

Bu bahar göz makyajlarına cesur yorumlar geliyor. Bahar koleksiyonlarının sunulduğu podyumlarda da gördüğümüz makyaj stilleri günlük hayata yansıyor. Üstelik bu makyajları uygulamak için çok da cesur bir stilie sahip olmanıza gerek yok!

Bahar makyajınıza farklılık katacak göz makyajlarına daha yakından bakmak için tıklamaya devam edebilirsiniz. 

Solda: Burberry ve Gucci

PEMBEYE YER AÇIN

Koyu pembe ya da kırmızıya yakın tonlarla göz makyajı yapmayı hiç düşündünüz mü? Burberry`nin ilkbahar koleksiyonunda yaptığı gibi sade cilt makyajını maskara kullanmadan ve üst ve alt kirpiklere koyu pembe far kullanarak tamamlayabilirsiniz.  

YOĞUN KULLANIN

Göz farını sadece göz kapaklarınızda değil kaş diplerinize kadar kullanmayı hiç denediniz mi? Eğer bu stil size uzak geliyorsa daha açık renklerle deneyebilirsiniz de. Bu göz makyajını denerken Cushnie Et Ochs modellerinde olduğu gibi dikkati gözlerde bırakmanızda fayda var.  

YENİ SMOKEY

Yıllardır en sevilen göz makyajı olan smokey eye`lara yeni bir yorum getirmek ister misiniz? Daha Açık tonlarda tek bir far rengi seçin ve kalın far fırçasıyla göz kapaklarının üstüne ve alt kirpiklere uygulayın. Az miktarda maskarayla görünümü tamamlayın. Hepsi bu kadar!

Elie Saab 

KALEMİ ABARTIN

80`li yıllara dönmeye ne dersiniz? O zamanlarda olduğu gibi göz kalemini tek başına, dağıtmadan kullanabilirsiniz. Erdem modellerinde olduğu gibi alt göz kapağınıza kalemi belirgin bir şekilde sürün; açık renk far ve maskarayla tamamlayın.  

BRONZ RENKLER KULLANIN

Bu senenin en sevilen far renklerinden olan bronz tonlarını göz makyajında ön plana çıkaracak şekilde kullanabilirsiniz. Eğer onları daha da şık hale getirmek isterseniz Gucci`nin yaptığı gibi bakır tonlarında farı, göz pınarlarına uygulayacağınız altın renkleriyle tamamlayın.  

ŞEFTALİ TONLARINI DENEYİN

Sadece cildinizi mükemmelleştiren bir makyaj yapın ve şeftali tonlarında bir farı göz kapaklarınıza uygulayın. Hafif bir parlatıcıyı da dudaklarınıza uyguladıktan sonra Hermés`in makyajını yakalayabilirsiniz.  

KİRPİKLERE YOĞUNLAŞIN

1960`lı yılların kirpiklere vurgu yapan makyaj stili bu bahar geri dönüyor. Bu makyajı uygularken Carolina Herrera`da olduğu gibi tekli takma kirpiklerden takıp incecik eyeliner sürebilirsiniz. Ya da sadece bolca süreceğiniz maskarayla kirpiklere yoğunluk verebilrisiniz. 

RENKLİ KALEMLERE GERİ DÖNÜN

Eğer renkli göz kalemlerinizle vedalaştıysanız onlarla yeniden karşılaşmaya hazır olun. Eğer etkili bir göz makyajı yapmak istiyorsanız ilhamınızı Marc Jacobs`ın modellerinden alabilirsiniz. Alt göz kapağı, göz pınarları ve göz bitimine uygulayacağınız renkli kaleminizle sezonun trendini yakalayabilirsiniz.  

DOLGUNLAŞTIRIN

Daha koyu ve yoğun bir şekilde göz farı kullanmaya ne dersiniz? Jason Wu modelleri bu yılın koleksiyonunu daha yoğun şekilde uygulanmış göz farıyla podyuma çıkardılar. Eğer siz de bu trendi takip etmek isterseniz koyu kahverengi farlardan yana seçim yapabilirsiniz.  

MAVİLERE YÖNELİN

Mavi göz makyajı size çok mu uzak geliyor? Eğer öyleyse Marc by Marc Jacobs defilesinde kullanılan bu makyaja bir kez daha bakın ve kararınızı yeniden gözden geçirin. Mavilerin ön planda olduğu bu tarz, özellikle salaş tarzlara uyum sağlıyor.  

İlgili Makaleler