Yeni Moda Topuzlar

Dünya, erkeklerin de saçlarını yarım toplayarak yaptıkları minik topuzlar ile tanıştığına göre belki de artık biz kadınların da dağınık topuzun dışına çıkıp yeni bir değişiklik yapma zamanı geldi. 

Siz de değişiklik yapma vaktinin geldiğini düşünüyorsanız tıklamaya devam edin ve topuzunuza alışılmışın dışında farklı modeller vermenin yollarını keşfedin!

Rita Ora

Noon by Noor defilesinden Redken saç stilisti Linh Nguyen, saçı yarım topuz yapmadan ve tokalarla sabitlemeden önce bir tarak kullanarak saçın üst kısmını düzeltiyor. Topuzu yaptıktan sonra saçın altta kalan tarafına köpük uyguluyor ve ikiye ayırıp örüyor. Örgünün dalgalarını belirginleştirmek için örgüyü açmadan önce düzleştiriciyle sabitliyor. Sonrasında örgüleri açıyor. Böylelikle hafif dağınık dalgalar elde ediyor.

Monique Lhuillier defilesindeki görünüşü yeniden uyarlamak için içinde ışıltılar bulunan spreyinizle kuru saçlarınızı canlandırın. Sonra saçlarınızı başınızın merkezine doğru tarayıp lastik bir tokayla at kuyruğu şekilde toplayın. Topladığınız saçınızın ortasından yatay ve at kuyruğunun arkasında kalacak şekilde lastik tokanızı geçirin. At kuyruğunu 8 sayısına benzeyecek şekilde yukarıya doğru çevirerek topuz elde edin. Topuzun şeklini korumak için, topuzunuzun arkasına yerleştirmiş olduğunuz lastik tokayı topuzun etrafına sarın ve bağlayın. 
 

Bumble&Bumble saç stilisti Allen Wood, Tanya Taylor defilesinde saç yaparken görünümü biraz daha dramatikleşmiş. Modelin saçlarını surf spreyin yardımıyla dolgunlaştırmış ve saçlarını öne atarak kurutmuş. Küçük saç tutamları alıp onları kendi etraflarında döndürürken sprey sıkmış. Sonra saçı topuz yapmak için sarıp bu sardığı saçı düğüm yapmış ve sağlamlaştırmak için lastik tokalar kullanmış. Düğümlediği kısmın ucunun dışarıda kalmasına izin vererek daha egzotik bir görüntü yaratmış.

İddialı görünmek mi istiyorsunuz? Redken saç stilisti Guido’nun Valentino defilesi için yaptığı örgüden oluşan saç modelini deneyin. Saç kreminizi saçınıza yedirin. Sonra saçlarınızı bölümlere ayırın ve alnınız ile ensenizin ortasına kadar olan kısmı örün. Firkete yardımıyla saçlarınızı tutturun. Saçlarınızın örülmemiş kısmı ile yüksek bir topuz yapın. Daha hoş bir görünüm için birkaç tutam saç alın ve onları dışarı çıkarın.

İlgili Makaleler