Cildinize İyi Bakın

YAZ SONRASI BAKIM
Hamama gidip ölü derilerden arınamıyorsanız, banyoda, sıcak suyun buharInda nemlenmiş olan cildinize taneli peeling’i kese ile uygulamaya bakın. Yumuşak ve dairesel hareketlerle ölü deriden kurtulabilirsiniz. Sırtınız için saplı fırçalardan kullanarak ulaşması zor bölgelere peeling uygulayabilirsiniz.  
GECE GÜNDÜZ NEMLENDIRIN
Swissôtel’deki Darphin Güzellik Merkezi’nden bakIm uzmanı Şerife Göksoy, cilde günde iki kere ihtiyacı olan nemi vermenin önemine dikkat çekiyor. “Sabahları bitkisel içerikli bakım serumları kullanın, bunlar cildin dermis tabakasına inebilen inceliktedir. Ardından krem ile cildin üst katmanını nemlendirmelisiniz. Bu, tüm gün yumuşak ve canlı bir cildi garanti eder,” diyor.

PH DENGESINE DIKKAT
Natura Bella’dan uzman estetisyen Naciye Sevilier, “Hassas bir cildiniz varsa ph oranı cilde uyumlu sabun ve duş jelleri kullanmalısınız,” diyor. Su içeren her şeyin bir ph değeri olduğunu söyleyen Sevilier, “Cildimizinki 5,5’tur. Vücuttaki toksin fazlalığı ve kullanIlan yanlış ürünler ciltte bu dengenin kaybolmasına yol açınca enfeksiyon, alerji ve kuruluk baş gösterir,” diyor.  
KISA VE ILIK DUŞ ALIN 
“Çok sıcak ve ardından soğuk su ile yapılan duşlar, kılcal damar sorunu olanlar için tehlikelidir,” diyor Sevilier. Şok etkisiyle damarlarIn genişleyip aniden daralmasına yol açar ve tedavi edilemeyecek kılcal damar çatlamaları oluşabilir,” diye ekliyor. “Sıcak su cildi kurutur, soğuk su da sabun kalıntılarını tam olarak temizlemez,” diyen Sevilier, “Kısaca ılık su duş almak için en uygun olanIdır,” diye belirtiyor.  
Clinique, nemlendirici krem, 79 TL

CILT YAPISINA GÖRE SEÇIM
Sevilier, peeling’i kuru cilde uygulamanın etkili olduğunu söylüyor. “Ancak hassas bir cildiniz varsa, biraz nemlendirip peeling uygulamak daha doğru,” diyor. Sevilier ayrıca hassas ciltlere tanesiz peeling’leri öneriyor. 
AŞAĞIDAN YUKARIYA
Uygulamayı topuklardan omuzlara doğru yapmak kan dolaşımını arttıracak ve peeling’den daha etkili bir sonuç almayı sağlayacaktır. 

CİLT TİPİNE GÖRE KREM
“Kullanılan kremler cildin tipine göre yağ veya su bazlı olmalıdır,” diyen Göksoy, vücuttaki leke tedavilerine başlamak için kışı beklemenin daha doğru olduğunu söylüyor. 
VÜCUT YAĞINI GECE SÜRÜN
“Çünkü gece cilt kendini yeniler. Pasif durumda olduğundan, kendine sunulanları rahatlıkla kullanır” diyor Göksoy. “Gece aldığınız duş sonrası cildi nemlendirmek için sadece yağ kullanırsanız ertesi gün bebek gibi bir tenle uyanırsınız,” diye ekliyor. Yağlı ciltlere ise içerisinde Ihlamur, adaçayı gibi cildin yağ dengesini düzenleyen kuru yağlar kullanmayı öneriyor.
Neutrogena, parfümlü vücut nemlendirici, 15 TL

İlgili Makaleler