2023 Yılında Almanız Gereken 11 Yeni Karar

Yeni başlangıçlar, yeni kararlar, yeni iş ve tabii ki yeni bir aşk. Her yeni senede tüm bu dilekleri tekrar tekrar isteyip duruyoruz. Her şeyin daha iyi olacağına kendimizi inandırıyoruz, ama harekete geçme isteği inancımızın yanında biraz düşük kalıyor.
2020 yılını farklı bir boyuta taşıyalım ve bu yıl istediğimiz tüm dilekleri gerçekleştirelim. Nereden başlayacağınızı bilemiyorsanız ya da listenin başına ilk neyi eklemeniz gerektiği konusunda bir fikriniz yoksa yazdığımız maddeleri dikkate alabilirsiniz. En azından ufak bir başlangıç yapmış olursunuz.

Önceliği kendinize vererek başlayabilirsiniz. Düşünceler değiştiği an yaşam tarzı da, inançlar da değişir. Bu nedenle, bu yıl ilk işimiz tüm olumsuz düşünceleri ve karamsarlıkları bir kenara bırakmayı hedeflemek. “Peki bunu nasıl yapacağım?” Herkesin zihnini rahatlama şeklinin farklı farklı olduğunu biliyoruz. Henüz zihninizi nasıl rahatlatacağınızı bilemiyorsanız, birkaç öneride bulunabiliriz.
Kişisel gelişim kitapları okuyarak başlayabilirsiniz. Evet, şu an bu konuyla ilgili oldukça fazla kitap var. Sizin yapmanız gereken iyi bir araştırma yapmak ve en çok okunan ve insanlarda gerçek anlamda değişime neden olan kitapları bulmak.
Meditasyon yapabilirsiniz. Hem de istediğiniz her yerde. Sessiz ve temiz bir ortam olması yeterli. Evinizin herhangi bir köşesinde 10-15 dakikalık bir egzersiz olabilir bu.
Kişisel gelişim alanında başarılı psikologların konuşmalarını dinleyebilirsiniz. İnternette bununla ilgi sayısız kaynak var. Hepsini değerlendirmeye çalışın.
Yoga yapabilirsiniz. Hem zihinsel hem de bedensel olarak ciddi bir rahatlama sağlayacaktır.
Yürüyüş yapmayı deneyin. Birçok bilim insanı, yazar ve ressamlar muhteşem fikirlerini ve yaratımlarını bu yürüyüşlere bağlıyor. Bizce deneme değer.
Çeşitli kurslara kayıt yaptırabilirsiniz. Belki de dans etmek hem bedeninizi hem de zihniniz dönüştürecektir. İlgi alanlarınızı belirleyerek işe başlayabilirsiniz.
Son olarak da bir danışman veya psikologla görüşebilirsiniz. Eğer kendi başınıza zihninizi rahatlatmakta problem yaşıyorsanız, ilgi alanlarınızı bulamıyorsanız sizi doğru bir biçimde yönlendirebilirler.

Her zaman yapmak istediğimiz çok fazla şey olduğunu ama bir türlü vakit ayıramadığımızı söyleriz. Oysaki zaman yönetimi tamamen bizim elimizdedir.
Yapmak istediğiniz şeyleri listeleyin ve doğru bir planlama yapın. Bu şeyleri hafta veya ay olarak bölebilirsiniz. Ertelemeyi bir kenara bırakın ve bu yıl istediğiniz şeyleri –en azından bir kısmını – yapmak için çaba sarf edin.

Başarı, sadece siz çabalarsanız gelir. Onu elde etmek için harekete geçmek gerekiyor. Başarılı olmak istediğiniz alanlar için araştırmalar yapın, eğitimler alın, seminerlere katılın ve bilirkişilerle iletişime geçin. Düşüncelerinizi ve hayallerinizi yaşatmaktan için çaba sarf edin.

Bizler yalnızlıkla baş edemeyen canlılarız. Etrafımızda her zaman birileri olsun ve bizlerle ilgilensin isteriz. Peki biz ne kadar ilgi gösteriyoruz? Sevdiğiniz insanların sizin için ne kadar değerli olduğunu göstermek için, yeni yılda onlara mektup yazabilirsiniz. Bu, hem sizin hem de etrafınızdaki insanların iyi hissetmesini sağlayacak. Hem sevgi dünyanın en güzel şeyi değil miydi? O zaman bunu göstermekten çekinmeyin.

Bu yıl diğerlerinden farklı olsun, istediğiniz işi artık elinizin altına alın. Muhakkak yapmak istediğiniz veya içinde olmaktan mutlu olacağınız bir iş hayaliniz vardır. Yoksa da, bunu belirlemek için muhteşem bir zamanlama. Fikirlerinizi, projelerinizi sadece zihninizde tutmayın ve hepsini bir kenara yazın. Yapmak istediğiniz iş için bir planlama hazırlayın. Ve en önemlisi de bu planlamaya sadık kalmaya çalışın.

Çocukken yapmaktan büyük keyif aldığımız o yazı yazma uygulamasını şimdi neden denemeyelim ki? Her gün bunun için vakit ayırmam diyorsanız, en azından her hafta yapabilirsiniz. Sonrasında o yazıları okumak hem ne kadar değiştiğinizi hem de ne kadar başarılı bir birey olduğunuzu sizlere hatırlatacak.

İsteklerin sonu yok, olmamalı da. Kendinize 100 maddelik bir hedef listesi hazırlayın. Tabii ki de hepsini bir sene içinde yapmanızı kimse beklemiyor. Ama en azından o listeye bakıp birkaçını gerçekleştirebilirsiniz. Bu liste sayesinde unutmak gibi bir şansınız da olmayacak. Amaçlarınız sizi ayakta tutar. Listenizi yazın ve her sabah uyandığınızda görebileceğiniz bir yere yapıştırın.

Yapmak istediğimiz birçok şeyin bir şekilde parayla ilişkili olduğunu biliyoruz. Bunun için de iyi bir finansal planlamaya ihtiyacımız var. Her ay kazandığınız paranın bir kısmını bankada tutmaya çalışın. Ayrıca yapabileceğiniz ek işler var mı diye bir araştırma yapın.

Birçoğumuz monotonlukta kayboluyoruz ve bu kayboluşlar bütün pozitiflikleri alıp götürüyor. Buna bir dur deme vakti geldi. Kendinize, sizi iyi hissettirecek yeni değerler oluşturmaya çalışın; insanlara yardımcı olmak bu değerler arasında yer alabilir.

Kelimelerin gücü var! Her kötü bir şey yaşadığımızda, her şeyin daha da kötü olacağını düşünürüz ve bunu dile getirmekten de çekinmeyiz. Hayır, her şey kötü olmayacak; hayır, hayatınızda güzel ve iyi olan birçok şey var. Sadece bunları görmekte sorun yaşıyorsunuz. Gözlerinizi açın ve etrafınızdaki güzelliklere gülümseyin. Yaşadığınız olumsuz olaylar doğrultusunda karamsarlığa kapılıp, kendinizi depresyona sürüklemeyin.

Öğrenmenin sonu yok. Yeni kitaplar okuyun, hiç dinlemediğiniz tarzdaki müzikleri dinleyin, yeni yemekler tadın ve diğer kültürleri araştırın.

İlgili Makaleler