Bir Haftalık Kış Diyeti

Kışın diyet yaparken mutlaka tüketmemiz gereken besinler meyve ve sebzelerdir. Kış aylarında bizi hastalıklardan ve enfeksiyonlardan koruyan sebze ve meyveleri aksatmadan tüketmemiz gerekir. Dünya Sağlık Örgütü; antioksidan ve minerallerden A, C ve E vitaminlerini selenyum, çinko, magnezyum gibi faydalı bileşenleri mutlaka tüketmemiz, tüketimi artırmamızı tavsiye ediyor. Size verdiğimiz diyet tarifinde ise bunlar fazlasıyla mevcut.

Not: Bu diyeti uygulamadan önce bir uzmana başvurun.

Kahvaltı öncesi 1 bardak ılık suya 1 tatlı kaşığı limon sıkıp içebilirsiniz.

Sabah: 1 dilim kızartılmış ya da ısıtılmış kepek ekmeği, 1 yumurta, 1dilim ekmeğin çeyreği kadar peynir, 1 bardak şekersiz çay ya da kahve

Öğle: 100 gr derisi alınmış ızgara tavuk, 1 kase yoğurt, 1 salatalık
Akşam: 1 porsiyon etli pırasalı kereviz yemeği, salata, 1 elma

Sabah: 1 dilim kızartılmış ya da ısıtılmış kepek ekmeği, 1 yumurta, 1 domates, 1 bardak şekersiz çay ya da kahve
Öğle: 100 gr haşlanmış dana eti, yarım porsiyon pilav, salata
Akşam: 1 porsiyon etli nohut yemeği, salata, 1 portakal

Sabah: 1 yumurtalı omlet, 1 bardak şekersiz çay ya da kahve
Öğle: 100 gr ızgara hindi eti, 1 dilim kepekli ekmek, salata
Akşam: 1 porsiyon kıymalı ıspanak yemeği, salata, 1 mandalina

Sabah: 1 dilim kızartılmış ya da ısıtılmış kepek ekmeği, 1 salatalık, 1 bardak şekersiz çay ya da kahve
Öğle: 100 gr ızgara köfte, salata, 1 kase yoğurt
Akşam: 1 porsiyon karnabahar yemeği, yarım porsiyon yağsız makarna, 1 nar

Sabah: 1 yumurta, 1 domates, 1 salatalık, 1 bardak şekersiz çay ya da kahve
Öğle: 100 gr ızgara biftek, 1 kase yoğurt, 1 portakal
Akşam: 1 porsiyon mantar sote, yarım porsiyon makarna, 2 mandalina

Sabah: 1 yumurtalı omlet, 1 bardak şekersiz çay ya da kahve
Öğle: 3 adet mücver, yarım porsiyon pilav, 1 nar
Akşam: 1 porsiyon etli kuru fasulye, 1 kase yoğurt, 1 portakal

Sabah: 1 dilim kızartılmış ya da ısıtılmış kepek ekmeği, az peynir, 1 domates, 1 bardak şekersiz çay ya da kahve
Öğle: 100 gr ızgara tavuk göğsü, 1 kase yoğurt
Akşam: 1 porsiyon kabak yemeği, yarım porsiyon makarna, 1 kase yoğurt
Geceleri 1 bardak ılık süt.

İlgili Makaleler