Evde On Dakikada Göğüs Dikleştirme Egzersizleri

Yalnızca günde 10 dakikanızı ayırarak göğüs dikleştirebilirsiniz. İşte evde uygulayabileceğiniz göğüs dikleştirme egzersizleri.
Yılların geçmesiyle birlikte kadınların memeleri yer çekimininazizliğine uğrayarak sarkabiliyor. Emzirmek dışında, dişilik ve güzelliğin sembolü olan göğüsler, zamanla diriliğini ve estetikliğini kaybedebiliyor.

Göğüs Neden Sarkar? 

Yerçekiminin etkisi, iletleyen yaş, hızla kilo alıp verme, çok sayıda doğum yapmak, genetic faktörler gibi bir çok neden göğüslerin sarkmasına sebep olarak gösterilebilir. Göğüs sarkmasını engellemek, en azından azaltmak için,doğru sütyen tercihi yapılmalı, sürekli kilo alıp verme meselesine dikkat edilmeli. Ayrıca beslenme düzeni de vücut sarkmaları açısından oldukça önemli. Düzenli bir beslenmeyle vücuda gerekli olan bileşenler alınmalı.

Tüm bunların yanında göğüs sarkmasını engellemek için düzenli egzersiz mutlaka hayatın içinde yer almalı.

Şimdi sizinle paylaşacağımız ve günde sadece 10 dakikanızı ayıracağınız bu egzersiz planıyla göğüslerinizin sarkmasını minimum seviyeye düşürebilir ve engelleyebilirsiniz.

Göğüs dikleştirme egzersizleri sadece zamanı olmayanlara, spora pek vakit ayıramayanlara özel olarak sınırlanmıştır. Ancak sadece bu hareketlerle sınırlı kalmayıp bunun yanında kardiyo egzersizler ve kendinizi iyi hissedeceğiniz farklı sporlar da yapmanızı tavsiye ederiz.

Sadece spor değil, aynı zamanda beslenmenize de dikkat etmeniz oldukça önemli.

Göğüs dikleştirmek ve sıkılaştırmak için hemen herkesin daha önce bir defa da olsa yaptığı şınav hareketi, hayat kurtarıcıdır. Temel egzersiz hareketlerinden biri olan şınav, göğüs kaslarınızı güçlendirecek ve geliştirecek bu sayede daha dolgun göğüslere sahip olacaksınız. Şınav hareketi için yüz üste yere uzanın. Vücudunuzun hiçbir yeri yere değmemeli. Kol ve bacaklarınızı mümkün olduğunca bir ok gibi gergin tutun. Nefes alın ve vücudunuzu yere indirin. Ardından omuzlarınız bileklerinizin üzerine geldiğinde yukarı doğru nefes vererek press yapın. Göğüs kaslarınızı hissetmeye çalışın. Bu hareketi başlangıç seviyesinde 10 tekrar halinde yapın.

Bu egzersiz için yere sırt üstü uzanın ve ayaklarınızı birleştirerek dizlerinizi havaya doğru kaldırın. Bacaklarınız yere paralel bir konumda olacak şekilde havada durmalı ve beliniz yere tamamen değmeli. Daha sonra ağırlıkları ellerinize alarak kollarınızı önce havaya kaldırın, sonra yanlara doğru açın. Gövdeniz tamamen sabit bir şekilde kalmalı ve ayaklarınızın pozisyonunu sabit tutmalısınız. Bu hareketi başlangıç seviyesi için 12 kez tekrarlayın.
Lying Chest Fly hareketi göğüs kaslarınızı, karın bölgenizi ve kol kaslarınızı çalıştıracaktır.

Dizleriniz kırık bir pozisyonda yere sır üstü yatın. İki elinize de ağırlık alarak kollarınızı görseldeki gibi göğüs göğüs hizasında birleştirin. Ayak tabanlarınızı yerden ayırmadan kalçanızı yavaşça havaya kaldırın ve aynı anda ağırlıkları da yukarı doğru kaldırın. Kollarınızın düz bir şekilde olmasına dikkat edin. Bir kaç saniye ağırlıklar yukarda bekleyin ve ardından bailangıç pozisyonuna dönün. Bu hareketi 12 tekrar yapın.

Bridge With Chest Press egzersizi göğüsleriniz sıkılaştıracak ve kalçanızın güçlenmesine yardımcı olacaktır.

Bu egzersize, iki elinize de ağırlıkları alarak ayakta başlayın. Bacaklarınız hafif açık bir konumda dizleriniz gergin olarak durum. Belinizi hafifçe bükerek öne doğru eğilin. Kollarınızı önce yana sonra yukarıya doğru kaldırın ve yavaşça indirin. Bu hareketi 12 tekrar olacak şekilde yapın.

Bent Over Reverse Fly egzersizi göğüslerinizi dikleştirecek ve sırt kaslarınızı da çalıştıracaktır.

Dips egzersizini evinizde herhangi bir sandalye, koltuk ya da tabure kullanarak yapabilirsiniz. Kollarınızı ve bacaklarınızı fotoğraftaki gibi konumlandırdıktan sonra, bacaklarınızı kasmayın ve kol – göğüs yardımı ile kalçanızı önce aşağıya doğru indirin daha sonra yukarıya doğru çıkarın. 

Hareketi yavaş bir şekilde yapmaya çalışın. Başlangıçta zorlanabilirsiniz ancak zamanla alışacaksınız. Hareketi 7-8 tekrar olacak şekilde 3 set yapın.

Dips hareketi göğüs kaslarınızı geliştirecek, göğüslerinizi sıkılaştıracak ve arka kolunuzu da çalıştıracaktır.

İlgili Makaleler