Hangi hastalıkta hangi bitki çayı tüketilmeli?

Vücudunuzun direnci düşükse, özellikle kış mevsiminde soğuk algınlığı ve gribe yakalanma riskiniz artar. Hastalanma riskini azaltmanın doğal yollarından biri ise bir tatlı kaşığı parçalanmış kuşburnunu sıcak suyun içinde 10 dakika kadar demleyip yemeklerden yarım saat önce içmektir.

Romatizma ağrıları ve mide bulantısı, araba tutması gibi sorunları sık sık  yaşayanlar, bir çay kaşığı zencefilin üzerine sıcak su ekleyerek hazırladıkları çayı içebilirler. Araç tutmasına da iyi gelen bu karışımı sıcak su ekledikten 20 dakika sonra bardağa alıp tüketebilirsiniz.

Günde 3 defa, 1 tatlı kaşığı böğürtlenin üzerine taze kaynatılmış sıcak su ilave edin ve 10 dakika dinlendirin. Böğürtlen çayı tıpkı adaçayı gibi boğaz enfeksiyonlarına iyi geliyor ve enerji veriyor.

Bir tatlı kaşığı adaçayı bitkisinin üzerine kaynamış su ilave edilerek demlenen bitki çayını günde 2-3 defa, aralara bölerek tüketirseniz ağız ve boğaz iltihaplarından kısa sürede kurtulabilirsiniz. Üzeri kapalı bir fincanda 10 dakika dinlendikten sonra içmeniz gereken bu çayı, yemeklerden sonra gargara olarak da kullanabilirsiniz. Bu da ağız ve boğaz iltihabının iyileşmesini sağlar.

Bir adet elma, bir adet portakal, bir adet limon ve iki havucu karıştırıcıdan geçirip suyunu çıkarın. İçerisine bir tatlı kaşığı bal ya da şeker ilavesiz pekmez ekleyip karıştırın. Sabah kahvaltıdan önce soğuk olarak için ve güne zinde başlayın.

Sindirim sorunlarını gideren ve aynı zamanda iştah açıcı özelliği olan kakule çayı, için kapaklı bir fincanın içine, bir çay kaşığı toz kakule ve sıcak suyu ekleyin. Önce kakuleyi fincana koyun. Ardından sıcak su ilave edip fincanın kapağı kapatarak 15 dakika demlenmesini sağlayın.

Büyükçe bir fincan (200 ml) suyu kaynatın ve içine ufalanmış bir tatlı kaşığı ginseng kökü ekeleyin. Fincanın üzeri kapalı bir şekilde 15 dakika bekleyin.

Bir tatlı kaşığı gingko yaprağının üzerine bir bardak sıcak su ilave edin. Ocakta 15 dakika kaynatın ve biraz soğutup yudumlayın.

Bir çay kaşığı ekinezyanın üzerine 200 ml sıcak su ederek hazırlayacağınız ekinezya çayı, sizi nezle, grip gibi solunum yolu hastalıklarından koruyacaktır.

İlgili Makaleler