Kendinizi Daha İyi Hissetmenin Altı Yolu

Hayatınızın kontrolden çıktığını mı düşünüyorsunuz? Olumsuzluklar karşısında kendinizi nasıl motive edeceğinizi bilemiyor musunuz? Merak etmeyin, yalnız değilsiniz.
Yaşamda olumsuzluklarla karşılaşınca pozitif kalmak zor olabiliyor. Ama bir şeylerden şikâyet edip durmak veya sürekli somurtmak ne yazık ki çözüm değil. Hayatınızda yaşanılan tüm olumsuzlukları kucaklayın, kabul edin ve önünüze bakmaya devam edin. Eğer bunu nasıl yapacağınızı bilemiyorsanız size birkaç öneride bulunabiliriz.

Hayatta her zaman olumlu şeyler yaşansın istenir ama unutmayın ki olumsuzluklarda hayatın bir parçası. Bu olumsuzlukları yaşayarak, onları nasıl karşılamanız gerektiğini ve nasıl tepkiler vereceğinizi öğrenirsiniz.
Yaşadığınız problemlerden kaçmayı bırakıp, onları benimsemeli ve yüzleşmelisiniz. Böylece sorununuzu kısa bir sürede çözebilir ve büyük bir rahatlama yaşayabilirsiniz.

Bir şeyi sırf istiyorsunuz diye anında gerçekleşmesini beklemek sizce doğru mu? Ne yazık ki sistem böyle işlemiyor.
İstediğiniz şeyler gerçekleşmediği zaman hemen umutsuzluğa kapılıp, kendinizi bırakmayın.  İstediğiniz şeye ulaşabilmeniz için çaba göstermeniz gerekir. Ve emin olun ki verdiğiniz çabanın karşılığını muhakkak alacaksınız.

Her şey ters gittiğinde ayakta kalmanızı sağlayacak en önemli şey bakış açınızdır. Yaşadığınız olumlu veya olumsuz her olayda pozitif yanları görebilmeniz çok önemlidir. Çünkü genelde büyük problemlerin içinde kaybolup giderken, küçük mutluluklar kaçırılabiliyor. Onları yakalayın ve kucaklayın. Kaybolup gitmelerine izin vermeyin.

Bedeninizin ve zihninizin sağlığını korumanız gerekir. Onlara ne kadar iyi bakarsanız, hayata karşı tutumunuz da bir o kadar değişir. Yediğiniz şeylere, sporunuza ve kişisel bakımınıza özen gösterin.
Zihninizi rahatlatmak için de yürüyüş, meditasyon, yoga gibi uygulamaları deneyebilirsiniz. Bu uygulamalar sayesinde anda kalabilir, zihninizi ve bedeninizi rahatlatabilirsiniz.

Size iyi gelen şey nedir? Müzik dinlemek, dans etmek, spor yapmak, belki bir şeyler yazmak, belki de resim yapmak.
Hayat sizinle küçük oyunlar oynarken yapmanız gereken şey, kendinizi alıp o uyunun içinden çıkarmak olmalı. Kendinizi iyi hissettiren şeyleri bulmalı ve onlar için vakit ayırmalısınız. Henüz size neyin iyi geldiğini bilemiyorsanız, deneyin. Her şeyi deneyin. Bir dans kursuna gidin, drama derslerine katılın veya gidip bir yerlerde doyasıya şarkı söyleyin.

Sadece negatifliklere odaklanmak, kendinizi kaybolmuş hissetmenize neden olabilir. Şimdi derin bir nefes alın ve gelecekte nerde olmak istediğinizi düşünün. Bu, olumsuz düşüncelerden biraz olsun arınmanıza ve pozitif kalmanıza yardımcı olacak.

İlgili Makaleler