Dümdüz ve Sıkı Bir Karın Bu Beş Egzersizle Mümkün

Özellikle hareketsiz bir yaşam ve sağlıksız beslenme alışkanlıkları kilo almanıza, karın bölgenizin aşırı yağlanmasına neden oluyor. Tüm bu kötü şeylerin yanında bir de şu var: düzenli egzersiz ve sağlıklı beslenme alışkanlıkları ile istediğiniz forma ulaşmanız mümkün.

İşte karın bölgesini şekillendirmek için yapmanız gereken beş egzersiz!

Karın Egzersizleri

Plank Spider

Harekete klasik plank pozu ile başlayın. Kollarınız omuz altında ve düz bir şekilde olsun. Parmak uçlarınızda durun. Vücudunuz düz bir çizgi halinde olacak şekilde konumlanın. Kollarınızdan destek alarak sağ ayağınızı karnınıza doğru çekin ve sol dirseğinize doğru yaklaştırın. Ardından bacağınız başlangıç pozisyonuna geri koyup bu kez sol bacağınızı içe çekin ve sağ dirseğinize yaklaştırın. Hareketi sol ve sağ bacak değişimi ile 20 kez tekrar edin.

Bu egzersize de klasik plank pozisyonunda başlayın. Sağ eliniz ile iyice yerleşip, dengenizi sağladıktan sonra göğsünüzden yavaşça dönerek yan plank pozuna geçin. Pozisyonunuzun düz ve dengeli olduğundan emin olduktan sonar sol kolunuzu düz bir şekilde havaya kaldırın ve yaklaşık 15 saniye böyle bekleyin. Ardından başlangıç pozisyonunu alın ve aynı hareketi diğer tarafınız için tekrar edin.

Matınızın üzerinde outrun ve dizlerinizi masa pozisyonuna getirin. Bacaklarınız yere parallel olacak, sırtınız düz bir hizada bacaklarınız ile v şeklini alacak şekilde durum. Ellerinizi göğüs hizasında birleştirin ve önce sağa sağ dirsek yere değene dek bir twist yapın. Ardından seri bir şekilde sol dirsek yere değecek şekilde, aynı şekilde sola twist yapın. Hareketi 20 kez tekrar edin. Bu hareket size gerçekten iyi gelecek ve karın kaslarınızı ateşleyecek.

Matınızın üzerine sırt üstü uzanın. Dizlerinizi ayak tabanları yere basacak şekilde kırın ve kalçalarınıza doğru yaklaştırın. Ellerinizi başınızın altına alın ve daha sonra karın kaslarınızı iyice sıkarak yavaşça gövdenizi yukarı kaldırın. Bu pozisyonda birkaç saniye kalın ve ardından tekrar yatın. Hareketi seri bir şekilde 20 defa tekrar edin.

Matınızın üzerine bu sefer yüz üstü uzanın. Alnınızı matın üzerine koyun. Kollarınızı avuç içleri yere bakacak şekilde önünüze doğru yerleştirin. Ayaklarınız düz bir şekilde olsun. Aynı anda yavaşça kol ve bacaklarınızı gövdenizle birlikte yerden kaldırın. Ardından tekrar indirin. Sanki bir super kahraman havası yaratan bu hareketi 20 kez tekrar edin.

İlgili Makaleler