Evde kalça şekillendirmek için yapabileceğiniz 3 egzersiz

Bu üç hareket sadece popo ve kalça kaslarınızı çalıştırmayacak; aynı zamanda karın, üst bacak ve arka adele bölgelerini de çalıştıracak!

Matınızda dört ayak üzerinde duracak şekilde konumlanın. Kollarınız omuz hizasında, dizleriniz ise kalça hizasında olsun. Önünüze doğru bakın. Sağ dizinizi göğsünüze getirin, karnınızı içeri çekin. Ardından, ayağınızın tabanını tavana doğru kaldırın. Bacağınızı tamamen uzatın ve hemen ardından dizinizi göğsünüze geri getirin. Hareketi 15 kez tekrar edin. Ardından diğer bacağınız için 15 tekrar daha yapın. Bu hareketi yazıdan anlamanız biraz zor gibi görünüyor. İşte size hareketli görsel.

Tıpkı, The Kick Back hareketi gibi yaptığınız bu hareketin sadece ekstra bir detayı var. O da bacağınızı havaya kaldırdığınızda en yukarı noktada bacağınızı üç kez tavana vurur gibi vurmak. Sonrasında dizinizi göğsünüze geri getirin. Hareketi 15 kez tekrarlayın. Ardından diğer bacağınız için 15 tekrar daha yapın. Bu hareket size biraz zorlayabilir ancak mükemmel popo şekline giden yolda en önemli destekçilerinizden biri olacak.

Bacaklarınızı kalça genişliğinde açarak ayakta düz bir şekilde durum. Sırtınız dik ve kollarınız yanlarınızda olacak şekilde durum. Göğsünüzü hafifçe öne doğru eğin ve sağ bacağınızı çapraz bir konumda arkanıza getirin.
Sadece sağ ayak parmaklarınızı yere değdirmeye çalışarak kollarınızı göğsünüzde birleştirin. Ardından başlangıç pozisyonuna dönün ve hareketi 15 defa tekrar edin. Ardından diğer bacağınıza geçin ve 15 tekrar daha yapın.

İlgili Makaleler